icon

Máte niekto doma psíka stafordšírskeho bulteriéra ?

9. jan 2020

Ahojte, máte niektorá tohto psíka doma? Plánujem po dôkladnom uvážení kúpiť dcérke (10 rokov), nakoľko je "jedináčik" a veľmi túži po psíkovi. Súrodenca už mať nebude a keďže sme chvíľku po rozvode je teraz smutnejšia a psík by jej určite pomohol. Mali sme už viac krát havinka, nakoľko máme rodinný dom. No vždy sme ich mali iba vonku. Teraz však plánujeme mať psíka vo vnútri, aby to bol naozaj taký maznáčik a člen rodiny. Veľmi dlho som zvažovala a vyberala plemeno a toto mi príde ako najlepšia voľba. Len by som sa ešte chcela pár vecí popýtať, čo sa možno v bežných článkoch nedočíta človek. Tak ak tu niekto je s týmto havinko napíšte prosím 🙂

Ďakujem moc.

patka06
9. jan 2020

podľa mňa to nie je psík ani do vnútra ani pre dieťa

conspi
9. jan 2020

@patka06 tieto plemená nie sú vhodné na dvor. Potrebujú teplo a kontakt s majiteľom.

autor
9. jan 2020

@patka06 v tom prípade neviete o tom psíkovi ale vôbec nič 😲

autor
9. jan 2020

@conspi rátam s tým, dovtedy možno zoženieme aj chlapa k nemu 🙂 🙂

autor
9. jan 2020

@conspi ešte som sa chcela spýtať na mesačné nákladky čo sa týka stravy cca?

conspi
9. jan 2020

Záleží od toho čím budete chovať. U nás je to plus mínus 70€ mesačne.

autor
9. jan 2020

@conspi skôr niečo kvalitnejšie, granule + konzervy. Nie som zástanca dojednania zvyškov" . Nikdy sme to tak nerobili pri žiadnom našom psíkovi.

conspi
9. jan 2020

Tiež tak chováme. U Vás to bude menej keďže Váš pes bude mať plus mínus 15kg. Ten náš má 35kg 🙂

sintra
9. jan 2020

Cauko. Jeden z nasich 2 psov je staffbulik, takze sa vyjadrim aj ja 😉 Presne ako uz bolo napisane, staffbullik doplaca na to, ze si ho vela ludi myli s inymi bull plemenami. On je pritom v ramci bull plemien specificky. Len clovek, ktory toto plemeno vobec nepozna, napise, ze je nevhodne k detom a dovnutra 🙄 Je to presne naopak. Staffbull je inak oznacovany aj ako nanny dog, teda pes pestunka. K detom ma super vztah. Vseobecne toto plemeno miluje ludi. Nas by najradsej kazdeho ulizal na smrt 😁 Samozrejme, vycvik je potrebny, ani nie kvoli povahe ale skor preto, ze hoci je to vzrastom nizsi pes, ma velku fyzicku silu. Nas ma akurat jednu vadu, ze nemusi inych psov - fenky v pohode, aj ine domace zvietata, macky si nevsima, len pri tych inych psoch treba byt ostrazity. Ak ta nieco konkretne zaujima, kludne sa pytaj

sintra
9. jan 2020

A este co sa tyka stravy, my krmime kombinaciou granule (kvalitne, Husse) a varena strava - kupujeme take mixy masa a chrupaviek pre psov + ryza.

natt750
9. jan 2020

My sme mali možnosť mať doma 4 mesiace staffbullika síce len, ale skúsenosť úžasná. Bola to fenka. Vycvičená tak, že keď bol u nás malý bratranec 2 a pol ročný, tak na prechádzke šla stále vedľa neho a dávala pozor. Ani doma sa od neho nepohla, akurát keď jej ťahal chvost tak si zahundrala a odišla od neho ďalej nech má pokoj. Môj francúzsky ma ťahal na prechádzkach viac ako ona. Aj s ním vychádzala super, spali schulení pri sebe. Povaha toho psa je úžasná. My sme sa síce rozhodli pre staforda ale aj tohto vrelo odporúčam. A určite je to pes do vnútra! S tým, že potrebuje výbeh aj na svojom dvore ale aj vedľa neho. A hlavne potrebuje veľa lásky. Ja Vám držím palce a teším sa na fotky ❤️❤️

miriam1983
9. jan 2020

Ja som mala,no bol odobraty zo zlych podmienok,takze to zanechalo na nom stopy a bol uz vacsi. Ale ak mate cas aj na to,aby ste ho cvicili a chodili na prechadzky,tak je tk uzasne plemeno. Moj bol hodny aj k detom,k cudzim,bol to maznacik. Len treba pocitat s tym,ze vam doma moze ponicit veci,rozkusat,porozhadzovat. Mne rozkusal nabytok,sedacku,kable a podobne.

77daniela77
9. jan 2020

Vzdy zalezi na ake steniatko budete mat stastie,aku bude mat povahu a aj ako si ho vychovas.Fenky zvyknu byt milsie a kludnejsie.Kazde steniatko zvykne ohryzavat kadeco a robit neporiadok kym trochu nevyrastie a nepochopi co moze.Chce to trpezlivost kym ho clovek vychova,ale stoji to za tu jeho lasku a oddanost ktoru potom cely zivot cloveku poskytne.

miriam1983
9. jan 2020

@77daniela77 no ja co som zazila fenky,tak boli pritulnejsie,ale za to ostrejsie. Ci uz v strazeni alebo voci inym psom ci cudzim ludom.

zuzanaam
9. jan 2020

My sme toto plemeno nemali, ale jedného mali susedia a druhý býval v susednom činžiaku. Stretávala som ich ako psíčkarka na prechádzkach. Obaja boli v slušných rodinách, venovali sa im, cvičili ich, a obaja boli agresívny na psov, niekoľkokrát nás napadli. Potom sme sa našťastie odsťahovali. Po rokoch som stretla susedu, pýtala sa na psa a vraj ho potom mali iba krátko, museli ho dať uspať kvôli nejakým zdravotným problémom (tuším rakovina). Takže pri tomto plemene treba rátať aj so zdravotnými neduhmi typickými pre túto skupinu psov. Predtým mali fr. buldočka a ten im žil tiež krátko a bol samý zdravotný problém, mal za sebou niekoľko operácii. Boli to psy s PP.

miriam1983
9. jan 2020

@zuzanaam kazdy psik moze byt chory. A ja poznam v okoli asi 10staffordov a vsetci su hodni,naopak jrt ci podobni krpci mojich v kuse napadaju.

zuzanaam
9. jan 2020

@miriam1983 každý psík môže ochorieť, ale pri týchto "bulovitých" plemenách sa vyskytuje rakovina, kožné problémy atď. nepomerne častejšie v porovnaní s ostatnými plemenami. A poznala som len týchto dvoch a môžem povedať, že som nebola vôbec nadšená, že ich musím stretávať na prechádzkach. Napríklad v širšom okolí sa vyskytovali dvaja bullteriéri, tých som sa nebála, mali obaja perfektne zvládnuté privolanie, čo sa o tých staffbulloch povedať rozhodne nedalo. A pritom sa im dosť venovali, poznala som obe rodiny.

cichlida
9. jan 2020

My mame dve fenky, 3rocnu a teraz stena, je to uzasne plemeno, nase miluju deti, a ked uz nemaju naladu idu si lahnut a su trosku lenive 😄

miriam1983
9. jan 2020

@zuzanaam tak mali svoje povahy,tak ako aj ludia 🙂 hlavne je,ze mali zodpovednych majitelov a ked vedeli,ze su nepriatelsky,tak ich mali zabezpecenych.

hencsiii
9. jan 2020

Mi máme doma 2 fenky 🙂 síce deti nemame ale krstniatky ktore u nas travia vela casu áno 🙂 su to úzastne psy proste u nas su ako nase deti starsia ma 3 roky a mladsia 1,5.
Su to tvrdohlave baby potrebuju tvrdu ruku kym su mladi, ale naucia sa vsetko a su potom pohodaci 🙂 ked mas otazky kludne daj do RP 🙂 venujem sa kynologii 10r. 🙂

najk
9. jan 2020

Poznam pana, ktoreho tento pes takmer zabil. Nakoniec to skoncilo len 100 stehmi. Tiez to bol predtym vraj mily a vychovany psik.. keby to nebol dospely chlap, ale dieta, uz by sit ani nemuseli. Ale jasne, zlyhala vychova, to sa Vam urcite nestane 🙂

lula313
9. jan 2020

No vidim, že je tu kopec odbornicok, čo nevedia rozdiel medzi staffordom a staffbullom. Staffbull je znamy aj ako baby dog, čiže vhodný k detom. Podľa mna celkom dobre vychovatelny, pokial mu nastavis hranice, ale čo tá musím upozorniť, skoro všetci sú alergici, čiže rataj so zvýšenými nákladmi na stravu a veterinu(napr PP pes kamosky musel absolvovať špeciálne testy, ktoré sa posielali do Nemecka a vysla mu alergia skoro na všetko a mohol jest len pstrosie a kačacie maso, ešte aj z lososa sa mu robili kvasinky, obilniny nemohol žiadne, len z príloh zemiaky a už je roky na tejto diéte, ktorá ju stoji cez 100eur mesačne a mali aj viaceré kožné problemy, proste non-stop u vetosa, čiže si ho kup len ak máš 200eur mesačne navyse na psa, aby potom netrpel, keď nebudeš mat z čoho platiť veterinu

teleskop
10. jan 2020

musim sa smiat kolko je tu kynologov.....ludkovia moji 🙂 to ze niekto napise ze je pes vhodny pre deti, neznamena , ze je to pravda 🙂 nie kazdy polovnicky pes je dobry na durenie 🙂 nie kazdy NO a BO je dobry v policii 🙂 ved uz sa spamatajte s tymi psami a kupte si radsej plysakov

hencsiii
10. jan 2020

@lula313 mozem sa spytat, ci neviete ze kamosma krmi s granulamk alebo BARFuje ?
Tiez nasi maju alergie ale za mesiac 100€ nam nestoji ani pre dvoch krmivo
Mamae 2 fenky 15 a 16 kg maju dennu davku barfu 350gramov kupujeme len kačacie a konsku svalovinu a pre dvoch minieme max 80 eu za mesiac

chicca555
10. jan 2020

@hencsiii moja kamoska, co ma staffbulikov barfuje 95% a tych 5% stravy dava granule... ma vsetko PP psov a ziadny nema alergiu co viem

autor
10. jan 2020

@teleskop nechápem tvoj postoj, ani tvoj názor....

lubiss
10. jan 2020

@teleskop <- tato pani ma pravdu...nie je pes ako pes aj ked vseobecne je plemeno vyhodnotene ako uzastne do rodiny a k detom neznamena ze vas jedinec bude presne taky...my mame jazvecika je to mojkadlo nechala by si snad vsetko, znamy maju zas takeho ze pre hocico ked sa mu cosi nezda kusne a to nie zeby bolo nevychovany, je to v poradi u nich uz 4 pes tohto plemena a kazdy bol iny povahou...kamarat mal bulteriera od steniatka najprv bol super ale casom si vyclenil ze mal rad iba jeho priatelku a tu si zmyslel obranovat no ale tak ze moj znamy sa k svojej frajerke casom ani priblizit nemohol alebo ked sa objali v momente pes startoval po nom, no boli hotovi z toho, bol na prevychove u odbornicky kde sa samozrejme zapajali, nepomohlo pes musel prec....ale ina vec moj syn ma 11 rokov a chodi uz vencit psa sam co je uplna samozrejmost, urcite ak by som vyberala psa k dietatu rozmyslam nad tym ze bude aj takato vec a neviem si predstavit ako by chodil s bulikom alebo psom, ktory by ho v sekunde povlacil po zemi :D

autor
10. jan 2020

@lubiss ja si len myslím, že každá živá bytosť je jedinečná. Akýkoľvek psík môže mať skvelých majiteľov a aj napriek tomu zlú, náročnú povahu a naopak. Myslím si, že keby som napísala, že chceme ratlíka, alebo čivavu, by tu takáto diskusia nevznikla asi. Takže problém nie je v plemene psíka, ale v ľudských hlavách. My sme mali chvíľku čivavu a poviem vám, že to bol horor. Napriek maximálnej snahe, cvičeniu, venovaniu sa z našej strany a aj zo strany odborníkov to bolo hrozné. Bola agresívna na každého, neposlušná aj keď bola od šteniatka cvičená. Nikto nevie aká bude táto fenka, ale to nikdy nikto dopredu nemôže vedieť pri žiadnom plemene.

77daniela77
10. jan 2020

Uplne s tebou suhlasim(s autorkou)🙂 Tak nech mas stastnu ruku a vyberies steniatko ktore bude tebe a tvojej rodinke robit len radost.Myslim si,ze mas so psikmi uz skusenosti a vychovas ho dobre.

lula313
10. jan 2020

@hencsiii len barfuje, lebo na trhu už nie sú granule, ktoré by mu sedeli, keďže tá alergia sa zhoršuje, dáva najmä to pstrosie maso, lebo to kačacie mu nechuti+potr. Doplnky, aby mu nechýbali vitaminy, lebo keď začali barfovat, tak nemal dobrý krvný obraz. Kamoska ho kvôli tomu ani neuchovnila, aby netrpeli tak strašne aj iné psy.