Môže chlad spôsobiť zápal mozgových blán?
Ahojte, cez víkend som si umyla vlasy, vyfukala a išla som von kde som bola asi 10 minút. Myslíte že z toho môžem dostať zápal mozgových blán? Bolo 0 stupnov ale keď som ich vyfúkala.. ďakujem
@janka1011 jasne, ze mi potecu sople z nosa. Lebo sa spusti nejaka infekcia, ktorej sa podchladeny organizmus nebude branit. Kludne aj bakteria, s ktorou si uz roky spolocne nazivame a ona len caka na vhodny cas... Alebo sa mi ozve chronicky zapal o ktorom ani neviem, pretoze sa podchladenim narusi imunita a imunitny system ju uz nedokaze udrzat v klude
@janka1011
tu si to mozes vsetko objasnit, celkom zrozumitelne pisane
@janka1011 Janka. Už ozaj neviem ako ti to vysvetliť. Som ľadový medveď. Bežne sa kúpem v 6° vode. A vieš čo? Nebola som chorá roky. Otužovanie podporuje imunitu!
Moja bežná prax umyjem si vlasy a bežím niekam - dnes som nestihla ani dosusit konce úplne lebo som sa fakt ponahlala....na výške sme mali napr povinné plávanie - poslednú hodinu a potom sme cestovali domov. V zime v tej starej plavárni sme nemohli pustiť feny naraz lebo to vyhadzovali poistky 😂😂😂 a keďže sa každý ponáhľal na bus atď chodili sme kadejaké polomokre keď mrzlo. Z toho sa vám fakt nič nestane hlavne keď ste mali suchú hlavu
@mamamasama súhlasím. Ale my ostatní, ktorý nie sme medvede, tak z chladu ochorieme. Pretože nie sme naň trénovaní ako ty.
@janka1011 Pred prvým kúpaním som nikdy netrénovala. Ani len ľadová sprcha. Vysvetli mi svojou logikou, ako je možné, že som neochorela? 🤔
Common winter viruses, such as flu, make us more susceptible to illness including meningitis.
Most of us will be exposed to the bacteria which can cause meningitis at some point in our lives without ever becoming ill. Higher rates of bacterial meningitis have been observed following increased rates of influenza. The exact reason for this is unknown, but there are several possibilities. Being unwell with flu may make it easier for the bacteria which cause meningitis, to occupy the nose and throat, or if the lining protecting these areas becomes damaged, to invade the blood stream. It is also possible that the flu weakens our immune systems, leaving us more susceptible to other illnesses, playing a part in increasing our risk of getting meningitis.
Bežne tak chodím
Prečo práve zápal mozgových blán a nie dnu
Ja chodím každý deň s mokrou hlavou von a je jedno či je zima alebo teplo 🤣 neznášam si sušiť vlasy. To by som tu asi už nemala byť 🥴
Ja chodím bežné s mokrými vlasmi vonku aj keď je mínus. Zápal mozgových blán je vírusové alebo bakteriálne ochorenie
@viestta cele detstvo som pocuvala ze nesmiem ist vonku po vysuseni vlasov lebo dostanem zapal mozgovych blan 😁

@lenicka999 a ked sa budes divat do ohna v noci sa pocuras