icon

Môže chlad spôsobiť zápal mozgových blán?

13. nov 2024

Ahojte, cez víkend som si umyla vlasy, vyfukala a išla som von kde som bola asi 10 minút. Myslíte že z toho môžem dostať zápal mozgových blán? Bolo 0 stupnov ale keď som ich vyfúkala.. ďakujem

lucka_ke
13. nov 2024

@mamutka OK ale nie je to zápal mozgových blán

nyusika
13. nov 2024

@mamutka dobre - ale aky je rozdielm ci mas mokru hlavu po zmoknuti...alebo mokru hlavu po umyvani vlasov ?

sama musis vidiet, ze je to absurdne

basska_b
13. nov 2024

Ja som takto vybehla von na 5 minut bez vyfenovanej hlavy za kamoskou a dostala som taky sopel ze dovidenia, ale bola som oslabena, unavena a vystresovana.
zapal mozgovych blan je ale nasledok toho, ked ta napadne nejaka bakteria alebo virus. Takto budes mat max sopel

anavixy
13. nov 2024

@elenka.k este lepsie je, ze ked prehltnes vlas, tak sa ti zauzlia creva 😅 asi zvnutra 🤭

lenkahvh
13. nov 2024

@nyusika nahodou toto je celkom realny strasiak - pri tejto otrasnej mode holych clenkov napriec generaciami sa cudujem, ze tu este nie je epidemia chytenych achiloviek.

jedna bezkyna tu raz pisala, ze si dala na behanie v chlade kratke ponozky a dostala zapal achilovky - ze tu bolest nikomu nepraje

o holych krizoch sa ani nedebati, kto mal raz seknute krize v chlade, si to dozivotne zapamata

nyusika
13. nov 2024

@lenkahvh mam vyse 50 rokov, cely zivot chodit takmer bosa cely rok a ver mi - nikdy som kvoli tomu chpra nebola 🙂

otuzovanie je cesta, ako posilnit imunitu a nebyt zbytocne chory
z chladu este nikoho neseklo, tam si une predispozicie

annm81
13. nov 2024

@lenkahvh Chudáci tie stovky miliónov ľudí, čo v Kanade, USA a UK chodia pri čomkoľvek nad -5°C v kraťasoch...

mamutka
13. nov 2024

@nyusika ved som jasne napísala - ísť s mokrou hlavou v takto chladnom počasí je napr u mňa problém. Všetko ostatné čo som spomínala boli v inom ročnom obdobi. Teraz je vonku dosť chladno

mamamasama
13. nov 2024

Z chladu sa nedá ochorieť!!! Toto je uz naozaj diagnoza 🤦🏻‍♀️

mamutka
13. nov 2024

@lucka_ke ved som jej to hned aj písala, že veru nie je 😁

nika523
13. nov 2024

@mamamasama s chladu sa nedá ochorieť?

snehulak77
13. nov 2024

Chladné počasie samo osebe nespôsobuje ochorenie, ale môže oslabiť imunitný systém, čo uľahčuje vírusom a baktériám napadnúť telo. Keď je človek vystavený chladu, krvné cievy v dýchacích cestách sa zúžia, čo môže znížiť obranyschopnosť tela v boji proti patogénom. Chlad taktiež podporuje dlhší pobyt v uzavretých priestoroch, kde sa ľudia zhromažďujú a vírusy či baktérie sa ľahšie šíria.
V skratke, samotné chladné počasie nespôsobuje choroby, ale zvyšuje riziko ich získania oslabovaním imunity a zvýšenou expozíciou infekciám.

mamamasama
13. nov 2024

@nika523 Z chladu. Z chladu sa nedá ochorieť.

lenkahvh
13. nov 2024

@nyusika ja o voze, ty o koze

ja pisem o holych clenkoch a zapale achilovky- nie o celkovej chorobe
a o seknuti v chlade - nie seknuti z chladu

citas v chvate

nika523
13. nov 2024

@mamamasama to fakt som napísala S 🙉 To je hanba

mamamasama
13. nov 2024

@nika523 stane sa. 😉

nyusika
13. nov 2024

@lenkahvh čítam dobre - chodím takmer bosá a nikdy som zatiaľ achilovky nemala

A nie som taká jediná

janka1011
13. nov 2024

@bolarazjedna no tak prechladnutie od nôh nie je veru žiadna blbosť. To sa mi potvrdilo v živote už veľakrát.

janka1011
13. nov 2024

@mamamasama z chladu sa nedá ochorieť? Väčšiu blbosť som už dávno nečítala.

mamamasama
13. nov 2024

@janka1011 A ja väčšiu blbosť ako to, že ešte niekto tomu verí. Prosím, nestrápňuj sa. Doštuduj. Máš extrémne zlé informácie. Prečítaj, čo napísala
@snehulak77 , nech to nemusím opakovať aj ja. Ona má pravdu.

misanthropicdann
13. nov 2024

@janka1011 tak daj diagnózu ktorú dostaneš z krátkeho chladu

janka1011
13. nov 2024

@mamamasama nepotrebujem nič doštudovať. A nehovor mi, že si v živote nebola prechladnutá.

viestta
13. nov 2024

@janka1011 nie, z chladu neochories. Samozrejme ak sa podchladis, tak organzmus nema taku imunitu a moze podlahnut infekcii, ale chlad ako taky nie je ani pricinou nadchy, zapalu mocovych ciest rovnako ako vietor nie je pricinou boleti zuba.

really8
13. nov 2024

@janka1011 janula fakt sa strapnujes. Za kazdym ochorenim je bakteria alebo virus. Nikdy nie vietor, slnko alebo kvapka dazda

saxana000
13. nov 2024

Naozaj sa ti s velkou pravdepodobnostou nic nestane

lenicka999
13. nov 2024

A toto ste už tiež počuli že keď zjete škrupinu od vajíčka tak dostaneme zápal slepého čreva. Alebo že keď silno udriete do vypínača na svetlo, tak vypadne žiarovka? Alebo keď na mikrovlnke nepockate kým sama vypne a otvoríte dvierka tak sa pokazí? Alebo keď rýchlo klikate myšou na PC tak za pokazí?

really8
13. nov 2024

@lenicka999 alebo ze muzi maju jednu nohavicu sirsiu aby si ho mali kam ulozit😂

janka1011
13. nov 2024

@viestta v živote ma nikto nepresvedčí, že z chladu neprechladneš. Stalo sa mi to xy krát, o deťoch ani nebudem hovoriť. Nie, nie sú to vždy len baktérie a vírusy. Sa tu niektorí tvária, akoby v živote neboli prechladnutí.

janka1011
13. nov 2024

@really8 hej? No nemyslím si.😉

viestta
13. nov 2024

@janka1011 kazde prechladnutie je infekcia, ci uz bakterialna alebo virusova, ci uz akutna alebo sa zhorsila chronicka neliecena. Sople bez infekcie maju len alelrgici.