Môže mi ublížiť zjednutá bageta po záruke?
Dobrý deň,kúpila som si v stánku balenú bagetu Pierre baquette.Milá pani predavačka mi ju predala s dnešným dátumom spotreby.To dom ju kúpila až neskoro večer ,aj zjedla.Debrecínka.Mám obavy...môxže mi byť niečo?
😂😂 … “milujem” MK… 😂😂
… ale aby som i pomohol… tak záruka na veciach je svojím spôsobom i “klamanie” spotrebiteľa. Na výrobky sa uvádza “najkratšia” životnosť, kedy sa “zaručujú” určité vlastnosti/nezávadnosti výrobku. Každý výrobok je istý čas použiteľný i po záruke (psychika však nie) takže sa automaticky vyhodí a kúpi sa nový (to je to “klamanie”). Napr. Biskupský chlieb vydrží v poživateľnom stave cca 50 rokov. Dôležité je skôr zanedbávané skladovanie a manipulácia (státie na slnku, chlad či teplo atď). Napr. veľa ovocia/zeleniny by sa nemali prepravovať/skladovať v chlade a bežne sa to robí atď…
Pekný dník
ani zajtra by ti z nej nic nebolo...
😂😂😂
@j_m Minule som videla ako niekto obzeral v obchode toastový chlieb. Z vlastnej skúsenosti viem, že aj mesiac po uvedenom dátume mu nič nie je...
Zjedla som už aj tvaroh 18 mesiacov po a tvaroh viac než 2 roky po. A zažila som už aj veci pár dní pred uvedeným dátumom na obale, ktoré boli KO - vždy radšej skontrolujeme okom a nosom obsah a nespolieham sa na nejakú potlač na obale.
Uff, este, ze si ju stihla zjest do polnoci. Lebo uz minutu po polnoci by sa zmenila ako vlkodlak na prudko jedovatu bagetu.
Nič ti nebude. Keby tej bagete niečo je, tak by si to zistila už pri jedeni.
Asi sme už moc rozmaznaní 😁.
@ana82 presne tak

Zjedla si ju pred polnocou, takze nechapem tvoju paniku