Môže nosenie šiltovky spôsobiť plešinu?
Ahojte je pravda, že pri nosení šiltovky vznikne ples ?
zábava? pre ostatných "dobrosrdečných a prajných " určite...
skôr je to naopak - tí čo sa im tvorí plešina, radi to zakrývajú nosením šiltoviek ...
https://magazin.pluska.sk/styl/myty-fakty-plesi... a prečítaj si bod č.2 😉
nie
A v com je siltovka ina ako klobuk ci ciapka?
Ano . Dlhodobé nosenie ci už prilba, šiltovka, čiapka ničia vlasy a spôsobujú plešinu
@kikusenka1 ak by to tak bolo, tak ak nie všetci, tak väčšina hokejistov, cykistov, rýchlokrčuliarov, bejzbolistov, tenistov alebo golfistov vy bola plešatá … a rovnako plešaté by boli asi aj golfistky či tenistky… či?
vcelku by som bola rada, keby si to mysleli chalani/chlapi, čo majú šiltovku na hlave skoro 24/7, jedno, či vonku alebo dnu a považujú to za úžasne cool
@danica2711 keď má čiapku aj dnu, tak ho rodičia nedostatočne vychovali ...
@biba_18 ja viem ze to poškodzuje korienky vlasov . Ps. Veľa hokejistov plesatych aj je... samozrejme starších . Po roku sa ti to neprejaví. A ženy majú iný typ vlasov ako muži ale zato im tiež viac padaju
@kikusenka1 a je veľa plešatých aj nehokejistov…
@biba_18 to je ale genetikou... snad to vieš...
@kikusenka1 presne o tom píšem! genetikou, nie čiapkou…
@biba_18 dlhodobé nosenie pokrývky hlavy dusí korienky vlasov. Môj muž má plesinu respektíve začína mu a všetci z jeho rodiny majú husté vlasy. Dedko ,ktorý tento rok oslávi 90 rokov ma také husté vlasy, že mu ich aj ja zavidim😂
@kikusenka1 v predchádzajúcej správe si písala niečo o genetike… či všetci plešatí čo nenosia čiapky a prilby to majú z genetiky a tí čo nosia čiapky tak to majú z čiapok?
@biba_18 presne tak... vlasové folikuly sú oslabené ci už geneticky pripadne častou pokryvkou hlavy
@biba_18 ale nemyslím nosenie čiapky hodinu denne samozrejme ale dlhoročným a častým nosením t.j. 15 rokov 4 hodiny denne
@biba_18 Samozrejme plesatost je geneticka, ale caste upinanie vlasov tuho do gumiciek ci dlhodobe nosenie ciapok ju moze urychlit, pripadne "vyvolat", lebo nie kazdy, kto to ma geneticky dane, nakoniec aj vyraznu plesinu mat bude. Vela zavisi aj okolnosti a zivotneho stylu.
@kikusenka1 to by boli všetky muslimky, čo nosia šatku, asi už plešaté. 🙂
Vlasy oslabuje keď sú zlomené v nejakom uhle, napr často stiahnuté v cope - v jednom mieste stále pevne gumka. Ale navoľno prikryté sa neničia.
@kikusenka1 a 5 dní v týždni po 8h?

a ten ples bude v kulturáku alebo nebodaj