icon

Môžem po 6 dňoch v chladničke jesť mäso?

18. dec 2023

Ahojte v stredu som robila hovadzie a po dopeceni a vychladnuti som ho uzavrela do dozy a odlozila do chladnicky. Potom sa mi vyskytli neocakavane zmeny a musela som na 6 dni odist a v rychlosti som to maso zabudla vziat so sebou. Dnes som sa vratila domov a uvazujem, ci je to safe jest. Nesmrdi, nebolo ohrievane, nic. Co myslite? Vyhodit ci jest?

Strana
z2
galioska
18. dec 2023

@natall113 😂 dobre no, uz som sa k tomu vyhadrila, sak netreba prezivat, ked ti vyhovuju tabletky a neviem co tak ok, ja sa drzim toho a som v pohode🙂

natall113
18. dec 2023

@galioska ja to nemyslím v zlom ale pre mňa je to fakt novinka. Ja neberiem žiadne tabletky mám len upravenú stravu ale občas mi býva zle. Skôr teraz rozmýšľam či to nezačnem praktizovať možno je to ten jeden kľúč k tomu aby mi nebývalo zle, len som to naozaj ešte nepočula

oli18
18. dec 2023

@galioska opytam sa dr, idem niekedy v januari.

galioska
18. dec 2023

@natall113 v pohode, vyskusaj. Ved pozri co by vsetko mal refluxar obmedzit a preco do seba davat odlezane jedlo? ako ja si tiez dam obcas jedlo po ktorom mi je zle, tazko a kaslem, lebo mi to ide hore... vecer nejest nic, to vies.. celkovo sa neprepchavat, ja dobem😀 tak som naucena od decka a je mi fajn, aj deti mam tak naucene aj ked so synom je zo tazsie, ten by zjedol aj kona, lebo sak puberta a potom mu je zle.

stevvvka
18. dec 2023

@jamidea nestáva sa to často, ale teda jeme niekedy to isté jedlo aj tretí deň. Taky guláš, kapustnica úplne v pohode, dokonca je to lepšie odlezane pre niekoho. Ak mám mäso na prírodno a spravím ho viac, druhý deň je v pohode. Tretí deň skončí na panvici s grilovacim korením a ide so šalátom do tortily. Nevarim tak úmyselne, ale nebudem jedlo vyhadzovať. A to máme aj sliepky a zbytky idú im, takže ozaj nekončí v koši.

lucia147852
18. dec 2023

@galioska ak máš reflux nemáš piť ani 2-3 kávy, keďže zvyšujú množstvo kyseliny

slovakboy
18. dec 2023

Ja jem dusené mäso z chladničky aj po týždni.

galioska
18. dec 2023

@lucia147852 vazne? citala si vsetko? pisem, ze si davam aj to co nemam a je mi potom na.... Jaj cakam co zas ma kto s cim oznaci😂😝

maja22
18. dec 2023

@galioska Kazdy s nejakou intoleranciou by nemal jest jedlo z druheho dna? A vieš o tom, ze prave ludia s roznymi intoleranciami maju problem jest v skole a zamestnani cerstve jedlo, lebo take v beznych jedalnach nevaria? Dieta na diete si musi do skolky a skoly nosit stravu z domu, to znamena, ze mama jeden den navari a druhy den to dieta ohrievane konzumuje a ked ostane, tak aj treti den. V nasom state je to zatial obrovska vynimka, ked sa najde zriadovatel, ktory vyplati zvlast kuchara na to, aby ludia s problemami mali tiez denne v jedalnach cerstvu stravu ako zdravi ludia...

matkahelka
18. dec 2023

@maja22 pises nezmysly. deti nejedia v jedalnach preto, ze skolska jedalen nevie dieteticke obedy navarit, bez toho, aby jedlo krizovo nekontaminovala potravinami, ktore dieta nesmie. s cerstvostou to absolutne nijako nesuvisi. som matka takeho dietata. a ak ma dieta HIT, tak matky vstavaju o stvrtej rano, varia obed dietatu a davaju ho do termoobedarov, aby do obeda vydrzalo teple, pretoze deti s HIT NESMU jest zohrievane, ani odstate jedlo.

matkahelka
18. dec 2023

za mna 6 dnove je brutal stare maso a take by som uz nedala ani psovi (svini, sliepkam ano). u nas sa jedava 2 dnove bezne, vyvar a gulas aj na treti den.

galioska
18. dec 2023

@maja22 neviem, spadla som z hrusky🤨
treba sa stazovat vlade, ja to nezmenim bohuzial odjakziva to tak bolo..matky chystali jedlo detom a tie deti vyrastli a stale si chystaju to svoje jedlo do prace😀
.
@matkahelka no maju to tazke...

maja22
19. dec 2023

@matkahelka nepochopila si, nevadi... pisem to iste, co ty... nie ze v jedalnach nevaria cerstve, ale ze nedokazu navarit dietne, preto vsetci zdravi maju cerstvo navarene a ludia s dietetickymi obmedzeniami nie, musia si to riesit jedlom z domu..

diaszoky
19. dec 2023

Si normalna? B

matus231997
24. aug 2025
@hiro

Jasne. Nie je problem. Nic tomu nebude a toboz ked to je hovadzie.
Keby uz tak ho znovu prehrej na min 70-100 stupnov a bude po baciloch 🙂

@hiro ak sa baktérie nahromadili sú tam toxini a hrozí otrava jedlom takže nepomôže ani varenie ak je Slizké odporúčam vyhodiť

matus231997
24. aug 2025

@anonym_autor ak sa baktérie nahromadili sú tam toxini a hrozí otrava jedlom takže nepomôže ani varenie ak je Slizké odporúčam vyhodiť

Strana
z2