Môžem po 6 dňoch v chladničke jesť mäso?
Ahojte v stredu som robila hovadzie a po dopeceni a vychladnuti som ho uzavrela do dozy a odlozila do chladnicky. Potom sa mi vyskytli neocakavane zmeny a musela som na 6 dni odist a v rychlosti som to maso zabudla vziat so sebou. Dnes som sa vratila domov a uvazujem, ci je to safe jest. Nesmrdi, nebolo ohrievane, nic. Co myslite? Vyhodit ci jest?
@natall113 v pohode, vyskusaj. Ved pozri co by vsetko mal refluxar obmedzit a preco do seba davat odlezane jedlo? ako ja si tiez dam obcas jedlo po ktorom mi je zle, tazko a kaslem, lebo mi to ide hore... vecer nejest nic, to vies.. celkovo sa neprepchavat, ja dobem😀 tak som naucena od decka a je mi fajn, aj deti mam tak naucene aj ked so synom je zo tazsie, ten by zjedol aj kona, lebo sak puberta a potom mu je zle.
@jamidea nestáva sa to často, ale teda jeme niekedy to isté jedlo aj tretí deň. Taky guláš, kapustnica úplne v pohode, dokonca je to lepšie odlezane pre niekoho. Ak mám mäso na prírodno a spravím ho viac, druhý deň je v pohode. Tretí deň skončí na panvici s grilovacim korením a ide so šalátom do tortily. Nevarim tak úmyselne, ale nebudem jedlo vyhadzovať. A to máme aj sliepky a zbytky idú im, takže ozaj nekončí v koši.
@galioska ak máš reflux nemáš piť ani 2-3 kávy, keďže zvyšujú množstvo kyseliny
Ja jem dusené mäso z chladničky aj po týždni.
@lucia147852 vazne? citala si vsetko? pisem, ze si davam aj to co nemam a je mi potom na.... Jaj cakam co zas ma kto s cim oznaci😂😝
@galioska Kazdy s nejakou intoleranciou by nemal jest jedlo z druheho dna? A vieš o tom, ze prave ludia s roznymi intoleranciami maju problem jest v skole a zamestnani cerstve jedlo, lebo take v beznych jedalnach nevaria? Dieta na diete si musi do skolky a skoly nosit stravu z domu, to znamena, ze mama jeden den navari a druhy den to dieta ohrievane konzumuje a ked ostane, tak aj treti den. V nasom state je to zatial obrovska vynimka, ked sa najde zriadovatel, ktory vyplati zvlast kuchara na to, aby ludia s problemami mali tiez denne v jedalnach cerstvu stravu ako zdravi ludia...
@maja22 pises nezmysly. deti nejedia v jedalnach preto, ze skolska jedalen nevie dieteticke obedy navarit, bez toho, aby jedlo krizovo nekontaminovala potravinami, ktore dieta nesmie. s cerstvostou to absolutne nijako nesuvisi. som matka takeho dietata. a ak ma dieta HIT, tak matky vstavaju o stvrtej rano, varia obed dietatu a davaju ho do termoobedarov, aby do obeda vydrzalo teple, pretoze deti s HIT NESMU jest zohrievane, ani odstate jedlo.
za mna 6 dnove je brutal stare maso a take by som uz nedala ani psovi (svini, sliepkam ano). u nas sa jedava 2 dnove bezne, vyvar a gulas aj na treti den.
@maja22 neviem, spadla som z hrusky🤨
treba sa stazovat vlade, ja to nezmenim bohuzial odjakziva to tak bolo..matky chystali jedlo detom a tie deti vyrastli a stale si chystaju to svoje jedlo do prace😀
.
@matkahelka no maju to tazke...
@matkahelka nepochopila si, nevadi... pisem to iste, co ty... nie ze v jedalnach nevaria cerstve, ale ze nedokazu navarit dietne, preto vsetci zdravi maju cerstvo navarene a ludia s dietetickymi obmedzeniami nie, musia si to riesit jedlom z domu..
Si normalna? B
Jasne. Nie je problem. Nic tomu nebude a toboz ked to je hovadzie.
Keby uz tak ho znovu prehrej na min 70-100 stupnov a bude po baciloch 🙂
@hiro ak sa baktérie nahromadili sú tam toxini a hrozí otrava jedlom takže nepomôže ani varenie ak je Slizké odporúčam vyhodiť
@anonym_autor ak sa baktérie nahromadili sú tam toxini a hrozí otrava jedlom takže nepomôže ani varenie ak je Slizké odporúčam vyhodiť

@natall113 😂 dobre no, uz som sa k tomu vyhadrila, sak netreba prezivat, ked ti vyhovuju tabletky a neviem co tak ok, ja sa drzim toho a som v pohode🙂