Môžem pravidelne konzumovať dojčenskú výživu?
Ahojte, môžem pravidelne jesť detské kaše pre dojčatá? Chutí mi to, ale priateľ vraví, ze je to pre dospelého človeka nezdravé…
@viestta chutia mi tie nemliečne vegánske, tak každý druhý deň si ich dávam. Priateľ ma nechápe, vraj som divná a škodím si tým. Ale ja si to nemyslím, ale nepoznam nikoho v mojom veku 25+ kto by to jedol ako ja 😀
Mne je to uplne jedno ake a kolko jedavas. Kalorii je tam aj tak vela, to ze su veganske z nich nizkolkaloricke nerobi
No ci mu nahodou mama kedysi nepovedala, ze velki chlapci uz nejedia kase lebo im to uskodi 🙂 Podla mna ti to nema ako skodit.
@viestta ja viem, že majú dosť kalórií a to mi vôbec nevadí, som chudučká, takže keby aj priberiem z toho vôbec to nevadí. Len sa zaujímam či je to pre dospelého človeka škodlivé.
Ideme na to logicky. Jedia to malé deti, pre ne to škodlivé nie je!!! A pre dospelého to škodlivé je????
Použijeme hádam to čo nám vyrástlo na krku.
vsak ked su jedle pre male deti, preco by mali byt skodlive pre dospeleho?
Nech každý je to čo mu chutí
vsak ukaz frajerovi zlozenie a nech ti zakruzkuje skodlive zlozky. Uz davno si to mala spravit.
Ako by ti (dospelému človeku) mohlo škodiť niečo, čo je určené pre maličké deti?
Nemá to byt ako škodlivé keď je tompovolene pre malé deti. Teda tím chcem povedať že ako dospelý poväčšine pojeme väčšie blbosti. Inak tie kaše sú fakt chutné keď som ich dojedavala kedysi po dcére 😂 ale.prave preto že ja nie som chuducka a majú veľa.kalorii som ich Max do jedla čo nechala. Ale chápem chutné sú fakt 😂
Boze jedz co chces si dospela svojpravna on nech sa stara o seba
detska strava je omnoho kontrolovanejsia a prisnejsie posudzovana ako strava pre dospelych. to je jedna vec. kaloricke tam zvykne byt hlavne mlieko. ona nie je o nic kalorockejsia ako trebars kase emco alebo ine kase pre dospelych. pokial tam nie je pridany cukor a to susene detske mlieko. ved si to porovnaj kaloricky s nejakou kasou trebars nominal alebo to emco
@pralinka25 akurát som to porovnala a je to skoro to isté čo sa týka kcal
@pralinka25 pozerám aj zloženie a nič zlé som tam teda nenašla
Podľa mňa dost zavisi na zlozeni, ked vas zaujima ich prospesnost/skodlivost (co je dobre).
Pomerne zdrave kase su ovsene od Dr. Qetkera alebo detske Dmbio z Dmky. Maju dobre zlozenie, 70% pomletych ovsenych vlociek (tie prve spominane) . Tie vas zasytia oveľa viac ako napríklad kase zn. Nomina.
Pretoze tie su instantne, je to sposob opracovania zrna, ktory ma minimalne vyzivove hodnoty, malo zasyti. A mal by byt len nudzovou moznostou.
Nie je to nijak skodlive, jedz ak ti to chuti a nebojis sa, ze priberies kilo 😃 Na priatela by som si dala pozor, preco ta chce odhovorit od jedenia pomocou takeho nezmyslu? 😳
Prosím ta chlap riesi blbosti, skôr je pre teba skodlivy on, keď ti chce ordinovat ci mas a nemáš jesť!
Keď mala moja malá skoro rok tak som jej kupovala rôzne kaše a tie ktoré nechcela som zjedla ja😄😄😄daj si kľudne 😄dobrú chuť niektoré sú výborné
Nad niektorými témami fakt zasnem 😂😂😂
Tak dieťaťu to neškodí a tebe to škodí? Logika kde??
Ano jasne stane sa z teba zas dojca ked ich budes jest 🤷🏼♀️ nehnevaj sa ale co je to za otazku, ved tam su iba obilniny v instantnej uprave, taka ista ako dojcenska kasa je akakolvek ina nedojcemska instantna obilninova kasa.
A tomu tvojmu frajerovi uz zrejme nieco uskodilo 🙈
@lorin29 ja som to akoze vedela lebo mi to ktosi radil že keď stále malo priberá že im naopak dr kázala obmedziť tie kaše lebo im zas naopak dieťa priberalo moc 😃 na moju to nemalo vôbec žiadny efekt, tá doteraz môže zjesť hocičo a je chudá, ale bohužiaľ ja nie 😂 takže som len dojedala sem tam 😃
Nepoznám detské kaše, robila som si kaše s rôznych vločiek a nemala som problém ich jesť každý deň. Iba vločky,voda a nejaké ovocie, orechy alebo čoko. Tie kaše, čo sú "určené" pre deti sú plné kadečoho.

No orem toho, ze to ma na mrte kalorii tam nema byt co skodlive pre dospeleho