Môžu mi antidepresíva pomôcť byť lepšou mamou?
Kazdy den som zaspavala s pocitom, ze zlyhavam. Kricala som, plakala som, vybuchovala som... a potom si to vycitala.Bala som sa sahnut po pomoci, lebo som si myslela, ze musim vydrzat. dva mesiace dozadu som si zobrala antidepresiva. A ten den sa nieco zmenilo. Prvykrat som sa necitila len ako niekto, kto preziva, ale ako mama, co naozaj miluje – a zvlada. ublizia mi tie lieky?
Kamoska je uz roky takto na AD a presne ako ty, zaberie jej to uz v ten den a vdaka tomu funguje. Zatial jej to nijako neublizilo. Aj jej muz, ked videl, ako ozila, tak zacal byt zastancom AD. Pre niekoho je to naozaj velka pomoc.
Brala som to tak, ze dobra mama to musi „ustat“. Bez pomoci a bez vycitok. Ze ked kricim, som zla. Ked placem, som slaba. A ked sa citim prazdna, som asi pokazena.
ked som si prvykrat vzala tabletku, bol ako prepnutie niekde vnutri. Prestal ten chaos v hlave. Prestala som sa bat vlastnych deti, vlastnych reakcii. Zrazu som vedela pocuvat, byt s nimi, vnimat ich – nielen prezivat den.
Mozno je to len zaciatok, mozno to raz vysadim
Prosím Ťa a aké berieš? Predpísal Ti ich psychiater?
Áno,áno.Vlastná skúsenosť.Vyhorená,vynervovaná,ukričaná, zúfalá matka s hrôzou som si uvedomovala ,že niečo sa so mnou deje.Prečo kričím?Prečo má dokáže všetko vytočiť?Prečo mám potrebu nebyť s nimi?Prečo ich neviem poláskat?BOLA SOM V RITI!!!!!!Beriem Ad a pfuuu.To ti je úľava.Konecne sa mi zmenil život k lepšiemu.Moj najstarší(7r.)mi po niekoľkých mesiacoch povedal:"Mamka si iná,už toľko nekričíš"v ten večer som plakala ako dážď😭.Že marnost čo za ozrutu som bola.Takže Áno je teraz zo mňa lepšia mamka.Konečne si ich užívam a oni mňa.

Neublížia. Aké lieky beries? Ad mi zlepšilo život. Nie každý ma dar na super stabilnú psychiku..🙂 dnešné lieky nie sú nebezpečné ani nijak ohrozujuce. Ba naopak. Liečba nemusí byť navždy. To už samozrejme psychiater ti povie viac. Ale lepšie keďsi sama sebou vďaka liekom, ako v strese, nepríjemná.