icon

Môžu rehabilitácie zhoršiť bolesť krčnej chrbtice?

jessi06
26. júl 2025

Ahojte chodím na rehabilitácie 5ty x mam bolerti krčnej chrbtice a úzkosti, bolesti mam väčšíe než predtým stretol sa už niekto s tým?? Dokonca neviem ani s krkom otočiť

Strana
z2
minenkaa
26. júl 2025

@jessi06 zacali sa aktivovať svaly?

anonym_ebb372
26. júl 2025

A robi tie rehabilitácie kvalifikovaný odborník? Sú nastavené presne pre teba a na tvoj problém?

lukbe
26. júl 2025

Niekomu hneď nesadne masáž, treba si odsledovať, co ti robí zle, ale inak by mali pomôcť.

anonym_29a28d
26. júl 2025

@jessi06 Je to úplne bežné, počas rehabilitácie sa bolesti často zhoršia, aj pár dní/týždňov po, ale neskôr by sa mal váš problém určite zlepšiť. Predsalen Vám tam stláčajú, masírujú, alebo používajú stroje na bolestivú oblasť, a keď niečo boľavé stimulujete tak je bolesť bežná. Neraz som si to absolvovala. Samozrejme ak sa Vám čokoľvek nezdá, treba sa pýtať 🙂

gemerka17
26. júl 2025

Bežný jav, je to najma z dôvodu, ze pacient nie je riadne diagnostikovany (magnetická rezonancia) a rehabilitacie sú také všeobecne cez poisťovňu, nie nastavene priamo pre teba. Čiže keď sa stav zhorsuje, si presne ten prípad, ze v diagnóze bude niečo viac a treba za tým ísť. S krčnou chrbticou treba ist na MR a potom sukromne cvičiť.

jessi06
autor
26. júl 2025
@gemerka17

Bežný jav, je to najma z dôvodu, ze pacient nie je riadne diagnostikovany (magnetická rezonancia) a rehabilitacie sú také všeobecne cez poisťovňu, nie nastavene priamo pre teba. Čiže keď sa stav zhorsuje, si presne ten prípad, ze v diagnóze bude niečo viac a treba za tým ísť. S krčnou chrbticou treba ist na MR a potom sukromne cvičiť.

@gemerka17 mam aj úzkosti

jessi06
autor
26. júl 2025
@gemerka17

@gemerka17 'mam svalové spazmy, cvičiť nemôžem potom nevirm otočiť krkom

jessi06
autor
26. júl 2025
@anonym_ebb372

A robi tie rehabilitácie kvalifikovaný odborník? Sú nastavené presne pre teba a na tvoj problém?

@anonym_ebb372 tak bola som u lekárky a povedala ze mam blokádu krčnej chrbtice

jessi06
autor
26. júl 2025
@gemerka17

@gemerka17 to by som teraz nedala lebo sa bojím

jessi06
autor
26. júl 2025
@anonym_29a28d

@jessi06 Je to úplne bežné, počas rehabilitácie sa bolesti často zhoršia, aj pár dní/týždňov po, ale neskôr by sa mal váš problém určite zlepšiť. Predsalen Vám tam stláčajú, masírujú, alebo používajú stroje na bolestivú oblasť, a keď niečo boľavé stimulujete tak je bolesť bežná. Neraz som si to absolvovala. Samozrejme ak sa Vám čokoľvek nezdá, treba sa pýtať 🙂

@anonym_29a28d mam magnet, elektro a laser

koniarova
26. júl 2025
@jessi06

@anonym_29a28d mam magnet, elektro a laser

@jessi06 takže teba neposlali na žiadne vyšetrenia, len ti dr. čapla rehabilitácie?

jessi06
autor
26. júl 2025
@koniarova

@jessi06 takže teba neposlali na žiadne vyšetrenia, len ti dr. čapla rehabilitácie?

jessi06
autor
26. júl 2025
@koniarova

@koniarova povedala ze to mam z úzkosti všetko

koniarova
26. júl 2025
@jessi06

@jessi06 prečo sa ich nedožaduješ? Necvičila by som bez riadneho vyšetrenia.

koniarova
26. júl 2025
@jessi06

@jessi06 a to ti stačilo?

jessi06
autor
26. júl 2025
@koniarova

@koniarova lebo som dosť v strese a nie ešte ísť na Mr

koniarova
26. júl 2025
@jessi06

@jessi06 úzkosti riešiš?

jessi06
autor
26. júl 2025
@koniarova

@jessi06 a to ti stačilo?

@koniarova áno lebo toto som mala aj v minulosti no nie až takto.

jessi06
autor
26. júl 2025
@koniarova

@jessi06 úzkosti riešiš?

@koniarova áno no liečba bola nepostačujuca preto sa mi to zhoršilo

koniarova
26. júl 2025
@jessi06

@koniarova lebo som dosť v strese a nie ešte ísť na Mr

@jessi06 a čo teda očakávaš, keď nič neriešiš? Zázrak?

anonym_29a28d
26. júl 2025
@jessi06

@jessi06 neboli ste ani na RTG?

koniarova
26. júl 2025
@jessi06

@koniarova áno no liečba bola nepostačujuca preto sa mi to zhoršilo

@jessi06 tak nájdi dr. , ktorý ti zabezpečí dobrú liečbu. Inú možnosť nemáš.

jessi06
autor
26. júl 2025
@koniarova

@koniarova cvičiť nemôžem boli ma to strašne nemôžem

jessi06
autor
26. júl 2025
@anonym_29a28d

@jessi06 neboli ste ani na RTG?

@anonym_29a28d nie

jessi06
autor
26. júl 2025
@koniarova

@jessi06 tak nájdi dr. , ktorý ti zabezpečí dobrú liečbu. Inú možnosť nemáš.

@koniarova viem ďakujem

luccija
26. júl 2025

Je to bežné, že sa to zhorší.Ries úzkosti

koniarova
26. júl 2025
@jessi06

@anonym_29a28d nie

@jessi06 nechápem,ako tvoj dr. dokáže stanoviť diagnózu bez RTG a mri. Ja by som necvičila. Čo ak je tam iný problém? Bezne to vidím v okolí, dr. pošle bez vyšetrenia na rehabilitácie a tie stav ešte zhoršia. Lebo problém je niekde inde.

jessi06
autor
26. júl 2025
@luccija

Je to bežné, že sa to zhorší.Ries úzkosti

@luccija riešim

jessi06
autor
26. júl 2025
@koniarova

@jessi06 nechápem,ako tvoj dr. dokáže stanoviť diagnózu bez RTG a mri. Ja by som necvičila. Čo ak je tam iný problém? Bezne to vidím v okolí, dr. pošle bez vyšetrenia na rehabilitácie a tie stav ešte zhoršia. Lebo problém je niekde inde.

@koniarova asi vie prečo keď vie ze mam psyvh problémy

jessi06
autor
26. júl 2025
@koniarova

@koniarova necvicim lebo mam všetko strašne stuhnuté hlavne krk z ramena

Strana
z2