icon

Nerada som vo veľkom kolektíve. Je to sociálna fóbia alebo porucha?

15. júl 2025

Neviete či to je porucha alebo sociálna fóbia?nerada som vo veľkom kolektíve. V práci to bolo citit že s
Nezapadam v závode. Neviem nadviazať komunikácie a vidím že ten problém nemá nik len ja veľmi sa tým trapimy

anjelicek26
15. júl 2025

Tak sa tym prestan trapit. Nie je povinnostou zapadat do ziadnych kolektivov a mat v praci milion kamaratok...vazne nie...porob si svoje a chod domov... skutocne ti to tak vadi, vycita ti to niekto? Ci len ty sama sebe? Zakladom je akceptovat sam seba....

puplatko
15. júl 2025

Každý sme nejaký. Nie je to ani tvoja povinnosť ani žiaden zákon. Ak sa na to necítiš, nemusíš sa silou mocou snažiť zapadnúť. Proste si odrobíš svoju robotu a hybaj domov. Čo ťa po kom 🙂

petricienka
15. júl 2025

netrap sa, rozhodne su aj horsie veci ako to, ze sa nevies, resp. nechces socializovat 🙂 tiez som introvert a velke davy ma deptaju. da sa s tym zit.

athena27
15. júl 2025

@anonym_autor nie je nič zlé na tom, byť introvert, má to aj veľa výhod 🙂 Nemusí to byť žiadna porucha ani fóbia. Ale zas závisí na tom ako to ty prežívaš, ak sa cítiš osamelá a trpíš tým aj vo svojom osobnom živote a nie len pracovnom stále máš možnosť na tom zapracovať. Existuje veľa rôznych kurzov komunikácie, prípadne rozhovor so psychológom, knihy na tie témy,... a pokiaľ máš v poriadku osobný život a čisto sa jedná len o prácu, tak si treba nastaviť myseľ, odpracuješ ideš domov.. 🙂

sisska96
15. júl 2025

Si introvert. Nič extra. Ani ja neznášam velký kolektív. Najradšej robím sama, keď mám niekoho okolo, tak už neviem sústrediť. Taktiež neznášam keď sa stretávame viacerí a je nás dokopy 10+ ľudí. Ďalší deň som totalne vygumovaná . Muž nevie to pochopiť, prečo to nemám rada, on je extrovert ale už si zvykol že nejdem s ním všade kde je kopec ľudí

1sally12
15. júl 2025

Nie je to žiadna porucha. Tiež nezapadám. Odrobím si svoje a čau. A teda dovolím si tvrdiť že urobím viac práce počas dňa, zatiaľ čo kolegyne klábosia pri kávičke.

rozkvet1
15. júl 2025

@anonym_autor aj ja som taká. Kedysi ma to trápilo ale už nie. Ten kto furt všade zapadá a s každým sa baví ma potom aj dosť falošných kamarátov, kolegov. Ja do práce chodím kvôli peniazom, to je jediný dôvod. Nemám záujem tam riešiť ohovaracky, spoločne obedy ci akcie. Som za divnu ale nebudem tam kde byť nemusím, nechcem.