icon

Nevoľnosť po horúcom kúpeli

11. máj 2025

Ahojte, máte stým niekto skúsenosti

pribinak
11. máj 2025

Ak máš nízky tlak tak horúci kúpeľ je priam nevhodný

deti95060810
11. máj 2025

jasné... mala si otvoriť okno v kúpeľke, alebo sa osprchovať chladnejšou vodou... prešlo by.

autor
11. máj 2025
@pribinak

Ak máš nízky tlak tak horúci kúpeľ je priam nevhodný

@pribinak nemám nízky tlak

akyia
11. máj 2025

Áno, raz mi bolo tak zle že som mala pocit že umieram, odpadla som pozvracala som sa a bolo mi dobre 😃

doriiis
11. máj 2025

Áno,mne je zle v horúcej vode.Preto si nedávam kúpeľ a bazén maximálne 30 stupňov.Sprchujem sa v ľadovej vode už roky

stankadu
11. máj 2025

Ak je voda príliš horúca, nemusí to robiť dobre. Tiez som to mala, musela som znížiť teplotu a aj čas pobytu v horúcej vode. Inak milujem teplú vodu 🤫

majamat
11. máj 2025

je to normalne.
zakladna vedomost. teplo rozsiruje cievy, zvysuje prekrvenie,co nerobi dobrotu.
nemusis mat nizky tlak, rozsirenim ciev tlak moze poklesnut. a ked sa k tomu prida necinnost vo vani, este horsie, pri sportovani sa itez cievy rozsiria,a le pohyb drzi tlak hore.

katrin69
11. máj 2025

Horúce kúpele sa robia max tak na 10-15min. Vhodné je hladenie hlavy a pitný režim... Samozrejme, ja to porušujem (málokedy mám závraty a spálený zadok), no musím sa i v tomto teple prehrievať a vydržím tam aj 40minút, kým voda nevychladne... Mám to ako taký relax... Ale vodu treba vtedy piť, lebo všetky toxíny z tela sa vtedy vyplavujú a pomôžete telu vyplaviť tou vodou, čo treba pri kúpaní vypiť... Alebo poriadne napiť pred kúpeľom a po kúpeli 😉

teki1
11. máj 2025
@katrin69

Horúce kúpele sa robia max tak na 10-15min. Vhodné je hladenie hlavy a pitný režim... Samozrejme, ja to porušujem (málokedy mám závraty a spálený zadok), no musím sa i v tomto teple prehrievať a vydržím tam aj 40minút, kým voda nevychladne... Mám to ako taký relax... Ale vodu treba vtedy piť, lebo všetky toxíny z tela sa vtedy vyplavujú a pomôžete telu vyplaviť tou vodou, čo treba pri kúpaní vypiť... Alebo poriadne napiť pred kúpeľom a po kúpeli 😉

@katrin69 Kto ti hladí hlavu 40 minút? 😇

minenkaa
11. máj 2025

Pijes,ako dlho si v tejnhorucej vode,si zdravá

katrin69
12. máj 2025
@teki1

@katrin69 Kto ti hladí hlavu 40 minút? 😇

@teki1 Preto je horúci kúpeľ vhodný na krátku chvíľu a vtedy sa chladí hlava... To, že ja som lenivá vyjsť, lebo sa potrebujem zohriať, tak voda tak či tak zostane vo vani "teplá" tak 10minút... Potom je už vlažná. A úprimne, je to jedna z dvoch miestností, kde mi decká nedojdu a neotravujú 😂 Preto sa máčam 40minút. Už aj muž ma vždy vyháňa po takom čase, že mám studenú vodu... 😉