icon

Nové nariadenie o nosení rúšok u deti

21. apr 2020

Dobry den,prave mi niekto povedal,ze deti od dnesneho dna nemusia nosit ruska.Vraj od 0-2rokov.Nikde sa ale neviem docitat,ci je to do 24mesiacov alebo do 36.Cize do 2rokov vratane alebo len cisto do 2 rokov.Televiziu som nepozerala.Viete mi povedat,ako to je? Dakujem

queen_mary
21. apr 2020

Podla mna 2 vratane.

patka06
21. apr 2020

do 24 mesiacov to asi mysleli , tak to bolo aj doteraz, lebo týmto detičkám sa rúško neodporúča, kvôli kapacite pľúc ...len teraz to vyhlásili verejne

autor
21. apr 2020

@patka06 ajajaaaj,to je skoda,uz som myslela,ze by sme vybehli mimo zahradu,aj tak je vsade minimum ludi,takmer nikde nikto.

petkaaa
21. apr 2020

Do 2 rokov. Žiadne že dva roky + mesiace ... Dva roky a bodka. 24 mesiacov.

autor
21. apr 2020

Dik.

autor
21. apr 2020
autor
21. apr 2020

@petkaaa Diky

deti95060810
21. apr 2020

nerob z toho vedu....však nebudeš mať pri sebe rodný list aby ťa niekto skontroloval. Ak má dieťa 26 mesiacov tak je čisto len na rodičovi či to rúško decku dá alebo nie....Takisto nenosí ani nik zdr. správu, že decko má autizmus...😉

autor
21. apr 2020

no na dedine to ludia vedia a mozem dostat pokutu,ci nie?Vztahuje sa aj na deti?

lenka2710
21. apr 2020

A koľko presne ma?? Ja som videla aj staršie deti a rusko nemali, ale tak pokiaľ si niekde mimo ľudí, to rusko by som nedávala, pre istotu by som ho mala pri sebe a nasadila, keď by bolo treba! Zas trosku aj sedliackeho rozumu treba

heln
21. apr 2020

Toto sú nové pravidlá, výnimky pri nosení rúšok:

Od utorkovej polnoci platia výnimky pri nosení rúšok. Používanie na verejnosti je stále povinné, nemusia ich mať len:

deti do dvoch rokov;
ľudia na prechádzke v prírode, musia byť z jednej domácnosti, vzdialenosť od ostatných musí byť aspoň 20 metrov;
ľudia so závažnými poruchami autistického spektra;
ľudia v aute, ak žijú v spoločnej domácnosti;
vodiči verejnej dopravy, ak sú v uzavretej kabíne.

autor
21. apr 2020

@lenka2710 no ved jasne,ale rusko nenasadim,to u nas nehrozi.Cize bude definitivne bez,alebo radsej vobec.U nas nic,ani salik,nakrcnik...

autor
21. apr 2020

No ved ja to az tak nehrotim,ked to nejde,tak to nejde.kazdy druhy,treti den vybehneme autom do prirody,tak v poho.Len som chcela presne vediet,ze ako je to s tym nariadenim.🙂

sunny8
21. apr 2020

Moja dcéra bude mať dva a vyzerá tak na rok a pol 😂 takže jej dávať nebudem
. Keď ma dieťa 24 mesiacov nemusí mať rúško keď ma 25 musí mať 🤦 tie deti to aj tak nechcú a čo ju mám nútiť keď tomu nechápe ? Alebo ju nechať doma ?

autor
21. apr 2020

mohli to dat aspon na dva a pol roka,to uz vela deti rozprava,rozumie aspon,aj ked to tiez nezaruci,ze ho bude chciet,ale tak bolo by to viac o.k. aj praktickejsie.Veru som bola svedkom,ked maminku s rocnym dietatkom upozornovali,ze nema rusko,pritom sa ona prvom ohradila,ze nemusi mat a este stala aj obdalec-bolo to vedla nejakeho uradu.Potom ho dala do auta a odbiehala.