icon

Obavy o dcéru: Jej nové stravovacie návyky sú dôvodom na starosti?

27. feb 2024

Mamičky, síce moje dcéra je dospelá a rozhoduje sa sama, no ako mama mám obavy o jej stravovacie návyky. Nie je vegetariánka ani nedrží vraj diétu, no v poslednej dobe nezje to čo navarím. Väčšinou máme cestoviny, vyprážané mäso, vyprážaný karfiol, hranolky, vyprážané filé, lángoš s fazuľovou polievkou, ryžu so soté. Na raňajky vždy kúpim chleba, rožok, šunku, syr a podobne. Avšak začala si kupovať potraviny zvlášť. Na raňajky si dá v lepšom prípade vajíčka so zeleninou. Väčšinou však buď iba jogurt alebo iba nejakú ovocnú misu. Zeleninu so šunkou a so syrom. Na obed si občas dá to čo navarím ale výnimočne. Väčšinou mäso na prírodno s dusenou zeleninou alebo wrap (mäso, zelenina). Rybu ale nie vyprážané filé ale také na prírodno tiež. Grilovaný syr so zeleninou. Na večeru si už buď nedá nič, podľa toho kedy má obed (ak napríklad vstane o 8mej, dá si kávu a raňajky o 10, obed si kľudne dá až o druhej alebo štvrtej). Ak má obed o 4tej tak si večeru nedá no ak dá tak tiež len zeleninu. Neje vôbec žiadne sladké (max osladený nápoj). Žiadne také 'snacky' pri filme a podobne.
Bojím sa, že si takto zničí žalúdok, že nemá dostatok živín. Čo si o tom myslite? Tvrdí, že jej nerobí na žalúdok dobré to čo robím, vraj veľa oleja, vyprážaneho a tak ale ja si myslím, že len sa stala obeťou nejakej diéty čo je v móde.

Strana
z3
iwesska
28. feb 2024

Znici zaludok😂Preco? Lebo jej neplava v oleji ako ten vas? Kym vy mate nakrocene k rakovine hrubeho creva,pankreasu, choremu zlcniku,cukrovke, CMP, infarktu,ona sa rozhodla zachranit👍👏

negymama
28. feb 2024

ja mam susedu a ta ma podobny vek aj stravovanie ako autorka a uz jej zistili stukovatelu pecen 😲

mmoni89
28. feb 2024

Stravovacie navyky zmen ty.Toto by som ani ja nejedla.Varis tazke a kaloricke jedla

makodob
27. mar 2025

Tvoja dcéra sa rozhodla žiť zdravšie. Pri tvojej forme stravovania sa a teda s tým súvisí aj tvoj pohľad na jedlo- preto sa ti to može zdať, že tvoja dcéra prešla na niečo ,,extrémne”, že zje málo kalórii. Ale opak je pravdou. Nie je všetko len o kalóriach, také vajíčka sú tak výživné, že ak sa naraňajkuje o 10:00, kľudne obed može mať tak ako píšeš a ešte ak ti má so zeleninou. Totiž jej jedlo je hlavne vysoko výživné a teda dokáže človeka viac nasýtiť a naplniť. Tvoje jedlo je žiaľ mŕtve, bez živín, alebo teda sú tam živiny, ale drasticky málo a v podstste si otravuješ postupne svoj organizmus. Z tvojho stravovania musí byť človek tučný a aj to je nezdravé. Totiž človek bol navrhnutý Bohom tak, aby jedol max 3x do dňa, v črevách je všetka tvoja imunita a preto musí mať črevo čas na regeneráciu, teda jesť 5x a viac denne je absolútny nezmysel a práve jesť 2x denne, ale vysoko výživné jedlá je ideálne pre ľudské telo a fungovanie. Aj posty majú veľký zmysel. Samozrejme treba to prisposobiť človeku podľa váhy, veku a množstvá vydanej energie. Ale skor by som sa na tvojom mieste bála o tvoje zdravie. Dcéra je na najlepšie ceste byť silnou a zdravou ženou.

Strana
z3