Odporučte mi kvalitné šunky/salámy/klobásy
Dobrý deň, viem, že šunky a podobne udeniny nie sú príliš zdravé, ale ja ich proste milujem. Viete mi nejakú odporučiť, ktorá je trošku "zdravšia" alebo kvalitnejšia ako ostatné? Ďakujem
@gabika4 Co sa týka mäsa tak u suniek je zdravšia morcacia a kuracia ako iné,, au klobás hovädzia. ☺️ Nechcem aby to vyznelo nejako nábožensky, ale zo zdravotného hľadiska potravín je bravčové mäso jedno z najmenej kvalitných mies. Obsahuje veľa tuku, a jeho konzumácia ne jedným z najväčších dôvodov vzniku srdcovo cievnych chorôb (keď si to porovnať v Ázii sa toto mäso konzumuje menej a aj týchto chorôb je tam pomerne menej než u nás).
Čiže za mňa - vyberať si kvalitnú morcacia a kurací šunku a hovädzí salámu. Je to síce drahšie ale keď chceš kvalitu tak sa oplatí priplatiť. 🙂 a možno by som šla aj do BIO, ak ti záleží aj na tom ako tie zvieratká žijú.
pripne sa aj ja k tejto teme, trosku inspiracie a tipov nezaskodi pre zmenu. zaciname byt uz asi prejedeni z tych klasickych vyrobkov, ktore sa daju v beznych marketoch kupit. preto sa chcem spytat, ake kupujete masove produkty? nelipnem len na tom aby to boli sunky alebo salamy ale kludne z kazdeho rozku trosku 🙂
@bronik89 ja som si celkom obľúbila v Kauflande tu značku, tuším Pure land alebo ako.
@bronik89 viem o čom hovoríš 🙂 a človek už tak nakupuje aj po pamäti, že áno toto je tu a toto zvykneme kupovať tak šup do vozíka, len potom to presne tak dopadne, že sa toho obje a čo ďalej 🙂 keď som nám hľadala nejakú zmenu do jedálnička, ti poviem, mala som čo robiť, teraz kupujeme jelítka a krvavničky z Krásna, vieš ako, chuť som na ne dostala hneď ako som ich uvidela, tak som ich cela vyskúšať 🙂
hej presne, ved uz co sa da v tych obchodoch navymyslat, vela ludi sa tam moce, sa mi nechce ani prehrabat vo vsetkom, pridem, vezmem, odchadzam 🙂 vdaka za radu 🙂 a ich produkty sa daju kde kupit? a len tieto, ktore si ty uviedla, alebo maju toho viac?
@bronik89 Ja kupujem vselico v predajniach Stary otec. Aj cerstve/mrazene maso, ale aj parky pre manzela. A jeleniu salamu som tam minule kupila s takym zlozenim, ze kludne davam aj malemu co ma rok a 3/4, zachutila mu na prvy sup 🙂
@bronik89 presne tak, všetko je už prevažne o zvyku 🙂 Preto chápem, že ľuďom dlhšie trvá, keď uvažujú o nejakej zmene alebo tak 🙂 Za málo, vieš čo tuším som ich aj v Jednote videla. Fú, vieš čo veru viac toho majú, z každého volačo, na čo si len spomenieš, alebo teda na čo más chuť 🙂
@telusikk tie jelitka a krvavničky z Krásna píšeš, že v Jednote by mohli mať? Skúsim sa opýtať.
@gabika4 pikok pure (lidl)
@zvieratko31 áno presne tak 🙂 Ono ako dajú sa nájsť rôzne dobré, chutné a kvalitné produkty, veď každému chutí niečo iné, ale keď už to mám overené, tak kupujem tieto. Mne sa páči aj to, že sú bezlepkové, máme v rodine celiatika a je super, že v princípe na to netreba myslieť, čo aký produkt obsahuje a môžem kľudne kúpiť 🙂
@telusikk jasné chápem, ďakujem za tip 😊😉👌
Sa mi paci, ze sme tu take normalne a nie nejake eko bio matky, co by zakazovali aj masove vyrobky 🙂
Telusikk ale tiez, ked som na nich natrafila, reku no a teraz si vybrat, ze co kupit 🙂 Tak sme doma tak dohodnuti, ze podla toho ake je aktualne obdobie, kupujeme aj produkty 🙂
@henrietkatr však? To je paráda a jednak človek potrebuje aj mäso a mäsové produkty. Veď na to sa to vyrába. A to myslíš ako, že podľa období? Akože keď je obdobie kačacích hodov alebo zabíjačiek tak to prispôsobujete tomu? 🙂
Asi tak, netreba si ho odopierat ale samozrejme ani to s nim prehanat 🙂 No tak myslim, ze ked ide leto tak nieco na grilovanie, ked turistikujeme tak salamy, rozne sunky, ked su zase zabijackove slavnosti tak potom take typicke 🙂 Akoze fakt kadeco, nie sme nejaki fajnovi 🙂 Vy to tak nestriedate?
ja sa už tak dlho pokúšam schudnúť, že až 🙂 ale veď to poznáte zakaždým do toho príde niekoho sviatok, oslava a už to ide 🙂 tiež by som sa chcela znova do toho vrhnúť a nejako si upraviť jedálniček o kvalitné potraviny, máte nejaký typ, čo sa oplatí zaradiť? 🙂
@0ria0 určite vysadiť múku. Ak to nezvládneš úplne, tak aspoň čo najviac obmedziť. Jesť len keď pocítš hlad a len do zasýtenia. Ja som vysadila múku úplne pred pár rokmi a krásne a celkom rýchlo som schudla 16 kg 😊 foto pred
@0ria0 a foto po 😊 a veru že sladkého aj všeličo iné som jedla kolko som mala chuť
@zdenkatv3 ďakujem pekne 🙂 veď som už aj ja uvažovala, či som sa dobre rozhodla, lebo presne to vidím, že všade na stoloch bude vynikajúce jedlo a samé chuťovky a aby som si odopierala 🙂 asi to spravím tak ako väčšina, že od nového roku 🙂
@zvieratko31 fíha, no tak to je pekná zmena 🙂 si šikulka teda a to je asi aj o tom nastavení a pevnej vôli.
@0ria0 haha ja pevnú vôľu nemám absolútne... len som vedela, že kvôli môjmu zdravotnému problému nie je dobré jest múku, že múka ten problém len podporuje. Tak som prestala a jedla som z Nutri Bulletu rôzne mixy 😊
@0ria0 ved jasne, a zase mam pocit, ze my zeny chudneme cely zivot, takze vies ako to je, v principe mas stale dost casu 🙂 No inak, co sa tyka tych chutoviek tak telusikk tu spominala produkty z Krasna. My si ich tiez kupujeme a chutia nam. Takze ja ked tak zacinam chudnut az od noveho roku 🙂 Radsej 🙂
tak jasne ze kazdemu chuti nieco ine 🙂 co sme sa aj my naskusali roznych produktov, to u nas v chladnicke vyzeralo, ze sa tam uz nic nezmesti. ale zdenkatv3 tiez mozem povedat ze kupujeme tieto produkty a su super. jednotu mame za rohom takze pohodicka 🙂 ale ono je to aj o tom, ze nie kazdemu chuti vsetko, ide len o to si najst ten svoj produkt alebo typ alebo ako by som to nazvala 🙂

@zvieratko31 áno, kúpila som ju v Kauflande, ale teda chuť nič moc, asi preto, že je kuracia a tie veľmi neobľubujem :( ...zajtra mi manžel kúpi tú šunku Tony, ktorú žienky spomínali, som zvedavá na jej chuť 🙂