icon

Odporučte mi kvalitné šunky/salámy/klobásy

gabika4
7. jan 2021

Dobrý deň, viem, že šunky a podobne udeniny nie sú príliš zdravé, ale ja ich proste milujem. Viete mi nejakú odporučiť, ktorá je trošku "zdravšia" alebo kvalitnejšia ako ostatné? Ďakujem

Strana
z2
gabika4
autor
13. jan 2021

@zvieratko31 áno, kúpila som ju v Kauflande, ale teda chuť nič moc, asi preto, že je kuracia a tie veľmi neobľubujem :( ...zajtra mi manžel kúpi tú šunku Tony, ktorú žienky spomínali, som zvedavá na jej chuť 🙂

lenkakravcova
1. feb 2021

@gabika4 Co sa týka mäsa tak u suniek je zdravšia morcacia a kuracia ako iné,, au klobás hovädzia. ☺️ Nechcem aby to vyznelo nejako nábožensky, ale zo zdravotného hľadiska potravín je bravčové mäso jedno z najmenej kvalitných mies. Obsahuje veľa tuku, a jeho konzumácia ne jedným z najväčších dôvodov vzniku srdcovo cievnych chorôb (keď si to porovnať v Ázii sa toto mäso konzumuje menej a aj týchto chorôb je tam pomerne menej než u nás).
Čiže za mňa - vyberať si kvalitnú morcacia a kurací šunku a hovädzí salámu. Je to síce drahšie ale keď chceš kvalitu tak sa oplatí priplatiť. 🙂 a možno by som šla aj do BIO, ak ti záleží aj na tom ako tie zvieratká žijú.

bronik89
6. okt 2021

pripne sa aj ja k tejto teme, trosku inspiracie a tipov nezaskodi pre zmenu. zaciname byt uz asi prejedeni z tych klasickych vyrobkov, ktore sa daju v beznych marketoch kupit. preto sa chcem spytat, ake kupujete masove produkty? nelipnem len na tom aby to boli sunky alebo salamy ale kludne z kazdeho rozku trosku 🙂

zvieratko31
6. okt 2021

@bronik89 ja som si celkom obľúbila v Kauflande tu značku, tuším Pure land alebo ako.

telusikk
7. okt 2021

@bronik89 viem o čom hovoríš 🙂 a človek už tak nakupuje aj po pamäti, že áno toto je tu a toto zvykneme kupovať tak šup do vozíka, len potom to presne tak dopadne, že sa toho obje a čo ďalej 🙂 keď som nám hľadala nejakú zmenu do jedálnička, ti poviem, mala som čo robiť, teraz kupujeme jelítka a krvavničky z Krásna, vieš ako, chuť som na ne dostala hneď ako som ich uvidela, tak som ich cela vyskúšať 🙂

bronik89
8. okt 2021

hej presne, ved uz co sa da v tych obchodoch navymyslat, vela ludi sa tam moce, sa mi nechce ani prehrabat vo vsetkom, pridem, vezmem, odchadzam 🙂 vdaka za radu 🙂 a ich produkty sa daju kde kupit? a len tieto, ktore si ty uviedla, alebo maju toho viac?

marianarem
8. okt 2021

@bronik89 Ja kupujem vselico v predajniach Stary otec. Aj cerstve/mrazene maso, ale aj parky pre manzela. A jeleniu salamu som tam minule kupila s takym zlozenim, ze kludne davam aj malemu co ma rok a 3/4, zachutila mu na prvy sup 🙂

telusikk
11. okt 2021

@bronik89 presne tak, všetko je už prevažne o zvyku 🙂 Preto chápem, že ľuďom dlhšie trvá, keď uvažujú o nejakej zmene alebo tak 🙂 Za málo, vieš čo tuším som ich aj v Jednote videla. Fú, vieš čo veru viac toho majú, z každého volačo, na čo si len spomenieš, alebo teda na čo más chuť 🙂

zvieratko31
11. okt 2021

@telusikk tie jelitka a krvavničky z Krásna píšeš, že v Jednote by mohli mať? Skúsim sa opýtať.

ikissedagirl
11. okt 2021

@gabika4 pikok pure (lidl)

telusikk
19. okt 2021

@zvieratko31 áno presne tak 🙂 Ono ako dajú sa nájsť rôzne dobré, chutné a kvalitné produkty, veď každému chutí niečo iné, ale keď už to mám overené, tak kupujem tieto. Mne sa páči aj to, že sú bezlepkové, máme v rodine celiatika a je super, že v princípe na to netreba myslieť, čo aký produkt obsahuje a môžem kľudne kúpiť 🙂

zvieratko31
19. okt 2021

@telusikk jasné chápem, ďakujem za tip 😊😉👌

henrietkatr
21. okt 2021

Sa mi paci, ze sme tu take normalne a nie nejake eko bio matky, co by zakazovali aj masove vyrobky 🙂
Telusikk ale tiez, ked som na nich natrafila, reku no a teraz si vybrat, ze co kupit 🙂 Tak sme doma tak dohodnuti, ze podla toho ake je aktualne obdobie, kupujeme aj produkty 🙂

telusikk
22. okt 2021

@henrietkatr však? To je paráda a jednak človek potrebuje aj mäso a mäsové produkty. Veď na to sa to vyrába. A to myslíš ako, že podľa období? Akože keď je obdobie kačacích hodov alebo zabíjačiek tak to prispôsobujete tomu? 🙂

henrietkatr
28. okt 2021

Asi tak, netreba si ho odopierat ale samozrejme ani to s nim prehanat 🙂 No tak myslim, ze ked ide leto tak nieco na grilovanie, ked turistikujeme tak salamy, rozne sunky, ked su zase zabijackove slavnosti tak potom take typicke 🙂 Akoze fakt kadeco, nie sme nejaki fajnovi 🙂 Vy to tak nestriedate?

0ria0
5. nov 2021

ja sa už tak dlho pokúšam schudnúť, že až 🙂 ale veď to poznáte zakaždým do toho príde niekoho sviatok, oslava a už to ide 🙂 tiež by som sa chcela znova do toho vrhnúť a nejako si upraviť jedálniček o kvalitné potraviny, máte nejaký typ, čo sa oplatí zaradiť? 🙂

zdenkatv3
16. nov 2021

@0ria0 ved to je vecny problem nas zien, stale iba chudnut 🙂 Ale drzim palce aby sa ti to podarilo, ale takto pred vianocnymi sviatkami to neviem ci je dobry napad sa do toho pustat, lebo ved same maskrty budu na stoloch 🙂

zvieratko31
16. nov 2021

@0ria0 určite vysadiť múku. Ak to nezvládneš úplne, tak aspoň čo najviac obmedziť. Jesť len keď pocítš hlad a len do zasýtenia. Ja som vysadila múku úplne pred pár rokmi a krásne a celkom rýchlo som schudla 16 kg 😊 foto pred

zvieratko31
16. nov 2021

@0ria0 a foto po 😊 a veru že sladkého aj všeličo iné som jedla kolko som mala chuť

0ria0
19. nov 2021

@zdenkatv3 ďakujem pekne 🙂 veď som už aj ja uvažovala, či som sa dobre rozhodla, lebo presne to vidím, že všade na stoloch bude vynikajúce jedlo a samé chuťovky a aby som si odopierala 🙂 asi to spravím tak ako väčšina, že od nového roku 🙂
@zvieratko31 fíha, no tak to je pekná zmena 🙂 si šikulka teda a to je asi aj o tom nastavení a pevnej vôli.

zvieratko31
19. nov 2021

@0ria0 haha ja pevnú vôľu nemám absolútne... len som vedela, že kvôli môjmu zdravotnému problému nie je dobré jest múku, že múka ten problém len podporuje. Tak som prestala a jedla som z Nutri Bulletu rôzne mixy 😊

zdenkatv3
22. nov 2021

@0ria0 ved jasne, a zase mam pocit, ze my zeny chudneme cely zivot, takze vies ako to je, v principe mas stale dost casu 🙂 No inak, co sa tyka tych chutoviek tak telusikk tu spominala produkty z Krasna. My si ich tiez kupujeme a chutia nam. Takze ja ked tak zacinam chudnut az od noveho roku 🙂 Radsej 🙂

3009
22. nov 2021

@gabika4 stary otec ma slovenskú šunku je super.

lucks6
23. nov 2021

tak jasne ze kazdemu chuti nieco ine 🙂 co sme sa aj my naskusali roznych produktov, to u nas v chladnicke vyzeralo, ze sa tam uz nic nezmesti. ale zdenkatv3 tiez mozem povedat ze kupujeme tieto produkty a su super. jednotu mame za rohom takze pohodicka 🙂 ale ono je to aj o tom, ze nie kazdemu chuti vsetko, ide len o to si najst ten svoj produkt alebo typ alebo ako by som to nazvala 🙂

zdenkatv3
29. nov 2021

@lucks6 presne tak 🙂 Ale ako podla mna nie je na skodu takto skusat a hladat nove produkty, clovek aspon o nic nepride 🙂 To som rada, ze aj vam takto chutia 🙂

Strana
z2