icon

Pomohol vám nejaký kolagén?

12. dec 2025

Ahojte, za svoj život som užívala veľa kolagénov s rôznou silou. Drahé, aj trochu lacnejšie. Avšak nikdy som nemala pocit, že mi to na niečo pomáha - na vlasy, na pleť, na kĺby, na nič. Minule som pozerala video s dvomi lekármi, ktorí obaja potvrdili, že je to absolútna práčka peňazí a ženy platia za placebo v podstate. Neublíži, ale ani nepomôže a zbytočne je to drahé. Máte skúsenosť, že by vám nejaký morský alebo hovädzí kolagén naozaj pomohol? A tým teraz nemyslím chondroitín sulfát na kosti, ale riadne tie kolagény.
Ak vám pomohol podľa vás, tak v čom? Lebo mne v ničom... len že som o stovky, ak už nie tisícky ľahšia.

Ďakujem.

anonym_f4b73b
12. dec 2025

Juj mas tolko odrbov (umele vitaminy ,sirupy od kaslu ,.kremy)a ludia to kupuju lebo tomu veria…..ja sa len smejem ,aj tu na konovi vela krat ,ako je ludstvo naivne .

anonym_83c1f1
12. dec 2025

nám doktor v škole hovoril, že kolagén na konkrétne miesto na tele je nezmysel, lebo keď ho zješ/vypiješ telo si to rozloží na najmenšie možné častice a tie použije tam, kde to práve potrebuje... čiže toľko k tomu

kollarovci
12. dec 2025

Ahoj zamna urcite tento nechce robyt reklamu ale fakt pomaha👍Moj ocino 72 rocny znicene bedrove klby odporucili mu vymenu bedrovych klbov zial kvoli problemom zo ❤nemoze.Toto uziva uz pol roka on normalne chodi dovtedy par krokov.Je to cisty kolagen je sice drahy ale pomaha🙏

anonym_a95cf1
12. dec 2025

Ešte si mala napísať, koĺko máš rokov, aby sme vedeli, do akého veku sú niektoré ženy naivné 😆

zabka79
12. dec 2025

@anonym_autor uzivam colafit / artroza....odkedy ho beriem nemam nocne bolesti klbov...mozno je to placebo

andrejkaa26
12. dec 2025

ja berem hovadzi kolagen, a teda nechty, vlasy aj plet mam urcite kvalitnejsie ako ked som nebrala, toto placebo urcite nieje, lebo vlasy mi naozaj mega padali, teraz vyrazne menej, nechty sa mi prestali lamat, a aj na pleti vidim rozdiel, nemam ju taku mdlu, suchu. klby a kosti neviem povedat, nikdy som s tym problem zatial nemala, mam 40

anonym_bdf17d
12. dec 2025
@andrejkaa26

ja berem hovadzi kolagen, a teda nechty, vlasy aj plet mam urcite kvalitnejsie ako ked som nebrala, toto placebo urcite nieje, lebo vlasy mi naozaj mega padali, teraz vyrazne menej, nechty sa mi prestali lamat, a aj na pleti vidim rozdiel, nemam ju taku mdlu, suchu. klby a kosti neviem povedat, nikdy som s tym problem zatial nemala, mam 40

@andrejkaa26 čo konkrétne berieš, prosím?

anonym_58a169
12. dec 2025

@anonym_autor ak máš zlú stravu bez živín ani najkvalitnejší kolagén ti nepomôže, btw s kolagénom treba prijímať v strave aj vitamín C.

adrikatibor
12. dec 2025
@kollarovci

Ahoj zamna urcite tento nechce robyt reklamu ale fakt pomaha👍Moj ocino 72 rocny znicene bedrove klby odporucili mu vymenu bedrovych klbov zial kvoli problemom zo ❤nemoze.Toto uziva uz pol roka on normalne chodi dovtedy par krokov.Je to cisty kolagen je sice drahy ale pomaha🙏

@kollarovci akú má chuť?

autor
12. dec 2025
@anonym_58a169

@anonym_autor ak máš zlú stravu bez živín ani najkvalitnejší kolagén ti nepomôže, btw s kolagénom treba prijímať v strave aj vitamín C.

@anonym_58a169 stravujem sa veľmi zdravo - ryby, mäso na grile, na pare, na vode, ovsené vločky, hnedá ryža, zelenina, ovocie, bylinky, delacto jogurty s ovocím, jem minimum cukru, pijem čistú vodu, nepijem kofeín, nefajčím, nepijem alkohol a cvičím.

anonym_58a169
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_58a169 stravujem sa veľmi zdravo - ryby, mäso na grile, na pare, na vode, ovsené vločky, hnedá ryža, zelenina, ovocie, bylinky, delacto jogurty s ovocím, jem minimum cukru, pijem čistú vodu, nepijem kofeín, nefajčím, nepijem alkohol a cvičím.

@anonym_autor keby si sa tak "veľmi zdravo" stravovala, tak nemáš problém s kĺbmi, pleťou... v popise ti chýbajú zdravé tuky, veľmi dôležitá súčasť zdravej výživy.

autor
12. dec 2025
@anonym_58a169

@anonym_autor keby si sa tak "veľmi zdravo" stravovala, tak nemáš problém s kĺbmi, pleťou... v popise ti chýbajú zdravé tuky, veľmi dôležitá súčasť zdravej výživy.

@anonym_58a169 vieš, že niekto mohol mať úraz a preto kĺby nie sú v 100% stave?

anonym_58a169
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_58a169 vieš, že niekto mohol mať úraz a preto kĺby nie sú v 100% stave?

@anonym_autor keď si mala úraz, tak samotný kolagén asi moc nepomôže. Dúfam, že s pleťou a vlasmi si úraz nemala.

kollarovci
Včera o 04:25
@adrikatibor

@kollarovci akú má chuť?

@adrikatibor Kiwi a mango prichut a chut?Zvykol si😃

autor
Včera o 07:47
@anonym_58a169

@anonym_autor keď si mala úraz, tak samotný kolagén asi moc nepomôže. Dúfam, že s pleťou a vlasmi si úraz nemala.

@anonym_58a169 nie nemala, ale ani tam mi kolagén nijako nepomohol. Ja som po úraze fit, len som to chcela podporiť a chrupavky okrem chondoitín sulfátu vyživiť aj kolagénom. Ale sú to vyhodené peniaze. Ten chondroitín súlfát nie, ten by sa mal brať od 40tky.

anonym_58a169
Včera o 11:19
@anonym_autor

@anonym_58a169 nie nemala, ale ani tam mi kolagén nijako nepomohol. Ja som po úraze fit, len som to chcela podporiť a chrupavky okrem chondoitín sulfátu vyživiť aj kolagénom. Ale sú to vyhodené peniaze. Ten chondroitín súlfát nie, ten by sa mal brať od 40tky.

@anonym_autor pridaj do stravy spomínané zdravé tuky omega3, avokádo, divý losos, olivy, kokos, olive a kokos olej, chia a ľanové semienka... bránia množeniu pliesní, kvasiniek... v črevách, Kolagén spevňuje črevnú výstelku a znižuje ich priepustnosť do krvného obehu ako aj zápalom, kyseline močovej... spôsobujú vysúšanie pokožky, ekzémy, zhoršujú kvalitu vlasov - nechtov, hormonálnu nerovnováhu, usádzanie kyseliny močovej v kĺboch čo spôsobuje zápal a bolesti...
https://www.brainmarket.sk/blog/syndrom-priepus...

anonym_00218e
Včera o 11:24
@anonym_58a169

@anonym_autor pridaj do stravy spomínané zdravé tuky omega3, avokádo, divý losos, olivy, kokos, olive a kokos olej, chia a ľanové semienka... bránia množeniu pliesní, kvasiniek... v črevách, Kolagén spevňuje črevnú výstelku a znižuje ich priepustnosť do krvného obehu ako aj zápalom, kyseline močovej... spôsobujú vysúšanie pokožky, ekzémy, zhoršujú kvalitu vlasov - nechtov, hormonálnu nerovnováhu, usádzanie kyseliny močovej v kĺboch čo spôsobuje zápal a bolesti...
https://www.brainmarket.sk/blog/syndrom-priepus...

@anonym_58a169 kokosový olej je najhorši pre zdravie.
@anonym_autor tiež mám pochybnosti o kolagéne, ale pre svoj dobrý pocit ho užívam.vlasy a nechty je dedičná záležitosť, alebo užívať zinok, semiačka.Mne lekár odporučil Alavis

alica110
Včera o 11:31

Radšej poriadny vývar. Tiež si myslím, že tieto kolagény a podobné doplnky sú len biznis.

anonym_58a169
Včera o 11:36
@anonym_00218e

@anonym_58a169 kokosový olej je najhorši pre zdravie.
@anonym_autor tiež mám pochybnosti o kolagéne, ale pre svoj dobrý pocit ho užívam.vlasy a nechty je dedičná záležitosť, alebo užívať zinok, semiačka.Mne lekár odporučil Alavis

@anonym_00218e v moderácii je ok, všetkého veľa škodí 🙂

anonym_6003de
Včera o 11:36

Brala som vyše mesiaca colafit, nejak som si neuvedomovala benefit a začala som to flákať, vrátili sa mi kožné alergie, svrbenie pokožky, od ktorých som mala asi 2 mesiace pokoj, tak zasa beriem😁

anonym_35c68e
Včera o 23:23

@anonym_autor Ja mám bolesti kĺbov, brala,som viac druhov, nebadala som žiadne zmeny.Tak vyhadzovať zato peniaze nebudem. Ale aspoň občas obyčajnú práškovú želatínu a aspiky.To mi odporučil lekár ,že to má rovnaký efekt ako drahé prípravky.