icon

Pomôže mi psychológ prekonať smútok po úmrtí?

2. jún 2025

ahojte,
nedavno som si presla umrtim v rodine, a ja sa bojim tesit
bojim sa tesit ze som ako tak zdrava bojim sa tesit ze idem na dovolenku
proste stale ma blok
mysite ze mi sedenia u psychologa pomozu?
psychiater by len AD davkoval.
ale ja chcem normalne zit a nie len prezivat. :(

pribinak
2. jún 2025

Však skús, nemáš čo stratiť

gelifil
2. jún 2025

treba si to odzit, ziadny psycholog mavnutim prutika nic nevyriesi...vsetko je to proces dlhodoby...za pokus stoji

autor
2. jún 2025
@gelifil

treba si to odzit, ziadny psycholog mavnutim prutika nic nevyriesi...vsetko je to proces dlhodoby...za pokus stoji

@gelifil och , pri oteckovi mi to trvalo roky.. :/

nin12345
2. jún 2025

Ak ti psychiater odporúča AD tak asi je to na mieste. Možno to sama nedokážeš prekonať..

gelifil
2. jún 2025

viem, poznam to....

nin12345
2. jún 2025

Roky. To nie je celkom štandardné. Určite to neodsudzujem. Ale vďaka tým liekom práve začneš žiť a nie prežívať

cukroska
2. jún 2025

Všetko chce čas...psychológ môže určite len pomôcť a niekedy naozaj treba aj liečba a niečo na upokojenie. Každý smútok zvláda inak a niekto potrebuje aj odbornú pomoc.Len treba dôverovať aj lekárom a terapeutom.Drzim palce. Viem prešla som si tým v 14tich keď mi zomrel otec. Ale našťastie som mala mamu ❤ a nepotrebovala som odbornú pomoc .Ale bolesť je to obrovská.

gaba029
3. jún 2025

Ahoj, ja som sama psychológ, pred dvoma rokmi mi nečakane zomrel partner a vyhľadala som psychológa a aj psychiatra. Nič lepšie som urobiť nemohla, neviem kde by som bola dnes keby som vtedy nevyhľadala takúto odbornú pomoc. Aj napriek tomu, že som psychologička mne viac pomohla moja psychiatrička, liekmi ale aj prístupom. Musíte si hlavne nájsť niekoho kto vám sadne ako človek 🙂 Držím palce <3

viera012345
3. jún 2025

Po úmrtí člena rodiny, príbuzného, priateľa, známeho potrebujeme čas na spracovanie tejto udalosti-smutime.U každého je dĺžka a spôsob smutenia individuálny/dokonca si občas človek položí aj otázku,že prečo on odišiel a ja som tu ostala?/Smútiť je prirodzené a človek sa postupne dostane do normálu, alebo takmer do normálu

andymady
3. jún 2025

Vies,...najhorsia realita na tomto je to, ze aj ked vyplaces more slz, milovanu osobu ti to nevrati. Su urcite ludia v tvojom zivote, ktori ta potrebuju mat tu a silnu a nikto, kto je uz "tam" si urcite nepraje nekonecny smutok blizkeho svojho, hoci je to velmi tazke. Potrebujes svoje myslienky posunut inde...kniha, vylet, sport. Proste sa niecomu venovat. Vsetko chce svoj cas. Milovanych budeme mat navzdy v srdci. Ja myslim, ze su aj s nami...

evik524
4. jún 2025

ja, som prišla o otca pred 4mi rokmi a nepotrebovala som psychiatra,, ano dodnes to citime v rodine ale psychiatra nebolo treba.

autor
4. jún 2025
@evik524

ja, som prišla o otca pred 4mi rokmi a nepotrebovala som psychiatra,, ano dodnes to citime v rodine ale psychiatra nebolo treba.

@evik524 no ale kazdy sme iny ze?

hopsas
4. jún 2025

Nepomôže. Tu pomôže len čas. Každým dňom bude tá bolesť menšia. Viem čo hovorím.

luccija
4. jún 2025

Pomôže určite chod...

123_monika
5. jún 2025
@evik524

@evik524 každý smútok prežíva inak