Prečo moderné lieky často len tlmia príznaky?
Ahojte taka podstatná úvaha. Tvárime sa, že žijeme v modernej dobe, ale stále niesu poriadne lieky na nič. Všetko je to len tlmenie príznakov. Je jedno či ide o rakovinu, cukrovku alebo psychicke ochorenia. Lieky, ktoré k dispozícii sú, tak väčšina má veľa nežiaducich účinkov. Pri chemo vypadavaju vlasy a človeku je zle, pri psycho liekoch sú závraty a priberanie a mohla by som pokračovať. Nečudujem sa mnohým ľuďom, že tieto "lieky" odmietaju. Jedine čo ako tak funguje sú lieky na bolesť ako ibuprofen, morfin a podobne.. Ale stále nevieme liečiť 99,9% ochorení. Hlavne, že do poisťovní sa lejú prachy ako do čiernej diery, a nič z toho. Poznáte niekoho, kto sa úplne vyliečil navzdy z depresii, schizofrenie, cukrovky a podobne?
Lebo nie sme pánmi sveta? Asi chýba pokora ľudom čo toto riešia... Proste ľudské telo je komplikované a čo si myslíš že raz vynajdeme liek na nesmrteľnosť? Sama mám nevyliečiteľnú chorobu, malo vážne choroby aj pár mojich blízkych, ale proste toto som nikdy neriešila.
Choroby a smrť dokáže odstrániť jedine Boh a má to v pláne vyriešiť.
@anonym_autor Preco v dnesnej dobe nievie niekdo pravopis? Jedna veta a este s chybou 🤔
@anonym_autor ako nie nechýba mi pokora, som vďačná, že máme aspoň niečo, napr. neviem si predstaviť menzes bez ibalginu, ani nechcem myslieť nato, ako ženy v minulosti zvládali menštruačné bolesti. Len ma mrzí, že veda napreduje tak pomaly to je celé. A keby som vedela ako vynájsť lieky, nevaham
Choroby a smrť dokáže odstrániť jedine Boh a má to v pláne vyriešiť.
@anonym_7c24a5 to sú len dohady
@anonym_autor Preco v dnesnej dobe nievie niekdo pravopis? Jedna veta a este s chybou 🤔
@anonym_4ecca0 ak niekTo nevie pravopis tak ty..ty niekdo
Vieš, čo by sa stalo, keby niekto vynašiel liek proti rakovine? Nikto by sa to nikdy nedozvedel... 😉
Vieš, čo by sa stalo, keby niekto vynašiel liek proti rakovine? Nikto by sa to nikdy nedozvedel... 😉
@fajnova prečo?
@fajnova ten dotycny vynalezca by bol mrtvy a vsetko ukradnute,ved na chorobach sa najlepsie zaraba,na covide presne tak isto,staci napisat sms a je objednane a zarobene.Ach,ze to stale ludom nedochadza sa cudujem.
@anonym_7c24a5 to sú len dohady
@anonym_autor keď bol Ježiš Kristus na zemi ukázal že má moc a chuť uzdravovať chorých a vzkriesiť mŕtvych
preto jeho odporcovia kuli plány ako sa zbaviť dôkazov a Lazara s Ježišom zabiť
@anonym_autor Inovativne, moderne a ucinne lieky dnes existuju, to ze ty ich nepoznas / neuzivas este neznamena ze neexistuju(!), len ja sam poznam desiatky pripadov ludi ktory maju viac tazkych diagnoz a predstav si ze ziju a funguju denne, keby tie lieky naopak neexistovali, uz su davno prec, spominas tu chemoterapiu, ale ved tam je urcita % nadej ze sa clovek z rakoviny dostane(zalezi akeho je typu a stupna rozvoja), ano ma neziaduce ucinky ale to je vzdy nieco za nieco, dalej cukrovka, poznam jedneho chlapa ktory ju ma, dokonca ma obidve nohy, zoperovali mu oblicky a este aj obidve oci mu porobili, je normalne culy, nepoznala by si na nom ze ju ma, co sa tyka liekov na psychiku, tak zakladom liecby je si verit ze to das, tieto lieky maju totiz len potlacat dalsi rozvoj choroby, ono pri kazdej chorobe je dolezite byt psychicky v pohode, ked nie si, skoncil si.
Ludia si dnes velakrat mozu za svoj zdravotny stav sami, vela piju, fajcia, konzumuju mastne / hnusne nekvalitne jedlo z nemenovanych lacnych potravinovych retazcov, tu sa ide iba systemom nizka cena / vela kusov, ked maju prve priznaky telesnych problemov, nejdu k lekarovi ale kupuju si volnopredajne smejdy, dokonca sa im uz ani nechce chodit do obchodov a tak si cez online stranky tie lieky objednavaju rovno s jedlom, lenivost nieco pre seba urobit je dnes neskutocna!
Este jedna vec, vela ludi dnes trpi tazkym workoholizmom, su neskutocne nenazraty po peniazoch, nepochopim blaznov ktory este aj 23.12 musia nasilu robit, na odpoved preco nie su doma mi vzdy daju odpoved nemam si kedy vybrat dovolenku(?!), hlavne ze sefinko si ju vyberie, aj ty traja co zahynuli prave toho 23.12 nemohli byt doma s rodinami? Mohli! Ludi zabija tazky stres, chamtivost, nenazratost, aj pekari, mali zavriet 22.12 a smitec, zeny za pokladnami mali 23.12 robit len do 12:00 a povinne doma do 26.12, koli par blaznom ktory musia stoj co stoj snorit po obchode nemaju hadam zeny narok byt so svojou rodinou doma?
Vírusy a baktérie sa naďalej vyvíjajú, zdokonaľujú a nastáva ten problém,že si my častým(niekedy až zbytočným) užívaním antibiotík budujeme nechcenú rezistenciu. Skôr by malo znepokojovať,že nastane čas,keď už nebudú zaberať žiadne z antibiotík na choroby, ktoré sme donedávna nemuseli riešiť. A taktiež klesajúca tendencia vakcínovania. Bohužiaľ,my sa vraciame späť,no vírusy a baktérie idú vpred.
tak ja napíšem sama za seba prvý EPI záchvat som mala 13 ročna.Ked som začinala s liečbou bolo mi strašne zle už som len pozrela na lieky už ma napinalo na vracanie hnusne veľke nedalo sa to poriadne ani hltnuť. Pokiaľ mi lekárka našla spravne lieky snad 10 som vyskušala. Prešli roky a teraz su lieky 3 generácie ktore netreba ani vodou zapijať samovoľne sa rozpustia v ústach takže áno pokročila aj medicina aj vyroba liekov. Na rakovinu sa bude zomierať aj roky rokuce.Sú rakoviny ktore su liečiteľne lepšie ako v minulosti viac pacientov preživa. Mala som kamáratku ked ochorela na pľúca na rakovinu a žila 20 rokov zomrela toho roku v marci takže sú už aj taky čo rakovinu prekonali žiju.Hoci stale je viac takých čo žiaľ zomreli. Sú choroby ktore sa skrátka nedaju liečiť len liekmi zmierniť príznaky.Cukrovka, ALS,Alzhaimer na to len lieky na trvale vyliečnie to nebude podľa mna nikdy.
@anonym_autor zbytočne sa tým zaoberas a robíš si tak negatívnu energiu v sebe. Každý organizmus je iný a áno dá sa vyliečiť ale podstata liečby je v našej hlave..
@anonym_autor Toto je veľmi jednoduchý pohľad na stav v medicíne, na všetky choroby nie sú lieky a ani nikdy ani nebudú, lebo vznikajú nové choroby, nové vírusy a tak výskum stále hľadá a doplňuje doterajšie poznatky. To vie posúdiť len odborník o koľko viac prípadov ľudí sa lieči napr.aj na rakovinu a žijú dlhšie, tak isto sa vylepšuje stav aj pri ostatných diagnozach, dá sa to vidieť aj na tom, že dnes väčšina ľudí dožíva vyššieho veku ako tak pred 20-50 rokmi.
@anonym_autor zbytočne sa tým zaoberas a robíš si tak negatívnu energiu v sebe. Každý organizmus je iný a áno dá sa vyliečiť ale podstata liečby je v našej hlave..
@anonym_autor dnešná medicína a farmaceutické firmy nemajú záujem vyliečiť pacientov, ale nekonečne do nich pchať lieky, je to najlepšie zarábajúci biznis na svete.
Do vakcín, liekov.. pridávajú sračky, tým zhoršujú zdravie už malým deťom. Liek na rakovinu bol už počas 2 svetovej vojny úspešne testovaný v koncentračných táboroch.
O zdravie sa máme v prvom rade starať sami, ale väčšina ľudí sa k svojmu telu správa ako k odpadkovému košu, nahádžu do seba rôzne sprostosti bez živín, prejedajú sa, nechce sa im variť... a potom čakajú na zázračnú pilulku aby ich uzdravila.
Nerovnováhu hormónov a bolesti pri menštruácii si dokážeš upraviť stravou, máš toho plný internet.
@anonym_e5d914 podstata liečby je v zdravej strave.
@anonym_autor vies kolko rakoviny tie lieky, po ktorych vypadaju vlasy uspesne vyliecili? Najdi si statistiky. Pred sto rokmi sice chorym na rakovinu nevypadali vlasy, ale vacsina z nich zomierala. Pre niektore diagnozy je aj zmiernenie priznakov velkym pokrokom. Cukrovka niekedy znamenala nevyhnutne koniec, vacsinou velmi skory. Dnes lieceni diabetici prezivaju desiatky rokov.
Tak netrep hluposti, ked tomu nerozumies.
@anonym_autor dnešná medicína a farmaceutické firmy nemajú záujem vyliečiť pacientov, ale nekonečne do nich pchať lieky, je to najlepšie zarábajúci biznis na svete.
Do vakcín, liekov.. pridávajú sračky, tým zhoršujú zdravie už malým deťom. Liek na rakovinu bol už počas 2 svetovej vojny úspešne testovaný v koncentračných táboroch.
O zdravie sa máme v prvom rade starať sami, ale väčšina ľudí sa k svojmu telu správa ako k odpadkovému košu, nahádžu do seba rôzne sprostosti bez živín, prejedajú sa, nechce sa im variť... a potom čakajú na zázračnú pilulku aby ich uzdravila.
Nerovnováhu hormónov a bolesti pri menštruácii si dokážeš upraviť stravou, máš toho plný internet.
@anonym_e5d914 podstata liečby je v zdravej strave.
@anonym_0e5267 veď v minulosti jedli ľudia zdravú stravu, žiadne polotovary, chudobný mali občas mäso a jedli väčšinou zeleninu, strukoviny, bohatý mali veľa mäsa, nemali žiadne žiarenie, mikrovlnky, dýchali čistejší vzduch, nejedli lieky so sračkami, žiadne očkovanie, užívali iba bylinky a predsa sa dožívali oveľa kratšieho veku ako teraz
tak čím to je?
@anonym_autor vies kolko rakoviny tie lieky, po ktorych vypadaju vlasy uspesne vyliecili? Najdi si statistiky. Pred sto rokmi sice chorym na rakovinu nevypadali vlasy, ale vacsina z nich zomierala. Pre niektore diagnozy je aj zmiernenie priznakov velkym pokrokom. Cukrovka niekedy znamenala nevyhnutne koniec, vacsinou velmi skory. Dnes lieceni diabetici prezivaju desiatky rokov.
Tak netrep hluposti, ked tomu nerozumies.
@viestta poznala som ženu, ktorá nedávno zomrela na cukrovku ako 39 ročna
@viestta poznala som ženu, ktorá nedávno zomrela na cukrovku ako 39 ročna
@anonym_autor ano, aj to sa stava. Ale miliony kompenzovanych diabetikov sa dozivaju vysokeho veku. Kedisi deti s diabetom zomierali do roka po objaveni prvych priznakov, dnes sa dozivaju nielen dochodku ale aj vnucat
@anonym_0e5267 veď v minulosti jedli ľudia zdravú stravu, žiadne polotovary, chudobný mali občas mäso a jedli väčšinou zeleninu, strukoviny, bohatý mali veľa mäsa, nemali žiadne žiarenie, mikrovlnky, dýchali čistejší vzduch, nejedli lieky so sračkami, žiadne očkovanie, užívali iba bylinky a predsa sa dožívali oveľa kratšieho veku ako teraz
tak čím to je?
@maranco nedostatočná hygiena, malnutrícia, nedostupnosť liekov pri bakteriálnych zápaloch, epidémie...
@anonym_autor
Za mňa medicína práve brutálne pokročila už len za posledných 10 rokov.
Aj keď možno nerozumiem možno otázke. Veď ok, máš diabetes, nedostatok inzulínu - dostávaš do tela inzulín, medicína ti darovala desiatky rokov. Máš depresiu, nedostatok serotonínu. Psychiater nasadí ihibitory spätného vychytávania serotonínu. Opäť spokojný pacient.
Ani keď ideš s autom do servisu na opravu, nečakáš, že sa už nikdy nepokazí a bude navždy funkčné, nie? A čo potom organizmus, v ktorom pri každom jednom delení buniek môže nastať "chyba", ktorá sa prenáša na ďalšie klony?
@anonym_0e5267 takže súhlasíš že potrebuješ aj lieky od farma firiem a nestačí len zdravá strava?
@maranco zdravá strava vyživuje a posilňuje imunitu je prevencia proti chorobám, zápalom... Píšem o dlhodobom užívaní liekov ak si si nevšimol nie o 7 dňovom užívaní ATB.
@anonym_autor Ako môže niekto poznať niekoho, kto sa úplne vyliečil navždy z cukrovky napr. 1. typu? To si ako predstavuješ? Pri diabete 1. typu imunitný systém omylom zničí bunky pankreasu, ktoré vyrábajú inzulín. Jeho takmer úplný nedostatok spôsobí neschopnosť regulovať hladinu cukru v krvi. Čo momentálne vyžaduje CELOŽIVOTNÚ liečbu inzulínom. Ako takáto diabetička ďakujem zdravotnej poisťovni a vede, pokroku, že tu som, žijem a môžem si aplikovať inzulín, ktorý moje telo nedokáže vyrábať. Keď mi niekto začne tliachať o tom, že by mi pomohlo “vyliečiť sa” vďaka meditácii, špeciálnemu cvičebnému režimu či hladovke, nestrácam s tým bláznom čas, ktorý je mi daný vďaka vynálezu inzulínu, inzulínovej pumpy a senzorom.
@anonym_4ecca0 niekDo??
Veď práve teraz medicína urobila a robí veľké pokroky,dajú sa liečiť ochorenia,ktoré pred časom boli smrteľné.Vynalez antibiotikt úspešne znížil chorobnosť na Tbc,ľudia už prakticky neumieraju na zápal pľúc, či rôzne bakteriálne ochorenia. Môj syn mal ako novorodenec urosepsu,pred sto rokmi by bez antibiotík neprežil.
Možno o ďalších sto rokov bude aj rakovina taká banálna,ako je teraz angína,a bude úplne liečiteľná,veď vývoj ide stále dopredu.
@anonym_autor lebo lieky a farmacia je len jeden biznis na čo vyliečiť človeka keď môže skúšať jednu dráhu liečbu za druhou a míňať peniaze..
@anonym_autor - lieky "zapadnej mediciny" liecia dôsledok ale nie pricinu.

@anonym_autor vsak nájdi niečo lepšie