Prečo sa nemá používať octanový obklad?
Preco sa uz vraj nema pouzivat?
Možno preto, že je to jeden z tých lacných produktov a maju rýchly účinok? Asi by bolo lepšie kupovať niečo ako wobenzyn?
Jedine, co mi napadá, tak možno preto, že ak je náhodou nejaká otvorená rana, tak môže urobiť viac škody, ako osohu.
Ak nemáš otvorené rámy, určite si spokojne ten octan daj. Nepoznám nič účinnejšie.
Už viackrát som si všimla, že tie najlacnejšie, ľudové recepty sa zrazu neodporúčajú, dokonca vraj sú nebezpečné....
No hlavne sú lacné.
Príde mi to ako farmaceutický ťah
@simona20201309 Presne toto som si pomyslela aj ja a bola som preto zvedava na odpovede....
Používam octan
@marcellka32 Ja prave pouzivam octanovu mast teraz na ruku.
To kto ti povedal, ze sa nesmie? Ale zalezi aj na co sa nesmie pouzivat. Na modrinu ti je zbytocny napr.
@beata_k Lekar, opuch clenka.
No mozno su aj ine veci na opuchnuty clenok, ale zeby sa vyslovene nesmelo, to pocujem 1x. Roky rokuce to bolo postacujuce, ale u jedneho lekara je to nevhodne. 🤷🏼♀️
Keby sa nemohol používať, prečo by ho predávali?
prvy krat pocujem ze sa nesmu pouzivat, ale teda ak to maz z vyvrtnutia a pod, tak napr mne nikdy nepomohol :D Mne napr na opuch pomohjol velmi PRIESSNITZOV OBKLAD, to mi odporucil pri opuchnutom kolene chirurg a teda to bola ina vec...
Dobra hlupost. Bezne sa to pouziva. Zrejme si vytrhla z kontextu lekarove slova. Asi ti povedal, ze na xx sa uz nepouziva. Lebo sa pouziva uz nieco ucinnejsie.
Inak mile, ako sa zase zbehli konspiratorky...😁
preco by sa neodporučal, nam aj synov ortoped odporuca na chrupavky tieto obklady, dokonca na urazovke, ekd si syn narazil presty na ruke a mal opuch, tak nas chvalill ze dobre sme použili octan....ano, je najlacnejsi, ale ucinny....hold, bzinis z neho nebude, takze asi preto....
Mám doma octanovú masť, ale myslím si, že za tým bude nejaký marketing farmafiriem, ktoré chcú propagovať svoje produkty, často veľmi predražené, preto tlačia na lekárov, aby nám tie lacnejšie nedávali. Radšej povedia, že sú odrazu škodlivé.
@simca06022011 Ano Priesnitzov obklad si aj ja davam teraz na ruku s octanovou mastou.
Syn,na chirurgii dostal octanovu masť,síce už viac ako pred rokom,takže,možno sú odvtedy nové metódy,ale ten je silnejší ako z lekarne

.