icon

Priberanie z alkoholu: Ako súvisí pitie s váhou?

29. apr 2024

Pekný deň. Každý deň vypijem cca dva litre šumivého vina. V podstate nejem. Mám ale sto kíl. Ako to že ľudia bez domova sú chudí keď v podstate nejedia len pijú čučo ? Ďakujem

Strana
z2
solange7
29. apr 2024

Ja som si po prečítaní úvodného príspevku predstavila Zoborský šumák. 😂

sulavikova
29. apr 2024

A nejaké pekné hobby? Aspoň prechádzka, kávička s kamarátkou, rande, dobrá kniha… maľovanie, kreslenie, písanie. Učenie sa CJ? Vytvoriť si plán. Napr. ja sa celý rok teším na dovolenku. Učím sa jazyk danej krajiny, kukám jedálny lístok, hotel etc. podvedome balím kufor aj polroka vopred.

jaskolka
29. apr 2024

Myslíš, ze pitie ti tvoj problém vyrieši? Akurát sa dostaneš do ďalších, ešte väčších (zdravotné, finančné, existenčné)
Takže smer psychológ, psychiater, možno už aj odvykacka, podľa toho, v akom si štádiu pitia.

autor
29. apr 2024

@jaskolka ďakujem . Aj všetkým . Ale nie je to také jednoduché teraz na tri mesiace niekam odísť .

autor
29. apr 2024

@sulavikova ďakujem .
Si zlata . Moje hobby však nie
Sú žiadne a dovolenku si nemôžeme
Dovoliť , ani na Slovensku , nikde

sulavikova
29. apr 2024

Skúste normálne z domu
nekúpiť si fľašku. Určite nájdete mnoho žien, ktoré vám pomôžu!

sulavikova
29. apr 2024

Príp.píšte súkr. správu. Nebojte, mňa tiež ide klepnúť po17 rokoch v školstve😇, lenže ja si nemienim zhnusiť si prácu kvôli určitým ľuďom💪🏻💪🏻💪🏻

luccija
29. apr 2024

Alkohol má veľa kalórií tak ťa zasýti a píšeš, že večer jes tak predsa ješ🙂mala by si sa zamyslieť a liečiť sa aj ambulantne veď nemusíš ísť na liečenie.Zle to dopadne

toso2007
29. apr 2024

@sulavikova jaj škola 😛 Fakt vyhorene hlavy..môjmu synovi momentálne nejde matika..a učiteľka sa ho pred celou triedou opyta či je idiot len na jej hodinách, celkový priemer známok má 1.5, Fakt motivácia

sulavikova
29. apr 2024

@toso2007 škola versus rodič🙃žiaľ na Slovensku je to stále boj kto z koho btw. Pingpong. Ja som roky žila v zahraničí, pracovala mimo SR, keď som sa rozhodla vrátiť späť… momentálne to vidím ako fatálny omyl

ysseba
29. apr 2024

A máš manžela a deti? A prácu?

sulavikova
29. apr 2024

@toso2007 btw ani Einstein nebol dobrý v matike a ako prekvapil💪🏻

toso2007
29. apr 2024

@sulavikova a pride to ok, aby sa učiteľ takto vyjadroval, mám 22 a skoro 17 ročne deti, toto je pre mňa premiéra, nikdy som to riešiť nemusela. Keby si to otočila na vlastné dieťa, fakt by ma zaujímalo či by to bolo učiteľ versus rodič.

autor
29. apr 2024

@ysseba mám muža a dieťa , s ktorym som na RD

macik34
29. apr 2024

Si na rodičku a každý deň piješ? Okolie to nevidí? Aké to je konkrétne víno? Šampanské? Proseco? Kde na berieš? Ak si na rodicaku

lalenka33
29. apr 2024

A muža máš v base a o dieťa sa stará svokra? Smer psychiater.

anicka5205
29. apr 2024

To prepocitanie kalorii je fakt funny. Lebo normalna baba ma prijat cca 2000kcal za den.
To zhadzovanie problemu na alcohol je preto trosku mimo. Teda ak to malo jedla za den nieje dalsich tisic kalorii.
Ja odporucam samozrejme znizenie toho alkoholu, ale hlavne ist k nejakemu dobremu lekarovi na vysetrenia.

Sama som rok a pol dozadu vazila 54 kg. Pritom som kazdy den vypila liter coli, 2 velke monstery (energetaky), zjedla sama velku pizzu, k tomu smazene snacky a vecer si dala 2-3 pohare baco (bacardy - cola)
A ked som s tym sekla. Teda zmenila som pracu a prestala jest denne pizzu, aj energetaky som vylucola, tak som zacala priberat. Do 2 mesiacov som pribrala 20 kg. Po tom som sekla uz so vsetkym zlym, aby som schudla. Ziadne fast foody, ziadna pizza, ziadna cola, ziaden alkohol. Pri vydaji 3000kcal den som prijimala 800kcal ( len zeleninove salaty, obcas melon ci nejake ine ovocie) a pila som 3 litre ciste neperlivej vody. A co sa stalo ? Dalej som priberala. Sla som k dietologicke. Ta mi nastavila zdravu stravu s prijmom na zaciatku 1500 kcal. Jest 6 krat denne nejaky nizkotucny tvaroh, celozrnny chlieb... miesto nieco sladkeho si dam uhorku alebo paradajku. Ani ovocie uz radsej neriskujem lebo tak su "zdrave" cukry. Pritom urobim sama cca 20 000 krokov denne kvoli diete, plus 15 km denne na bicykli. K tomu mam dvoch stafbullov ktory potrebuju pohyb. Pijem uz 5 - 6 litrov cistej vody denne. ( lebo tym pitim vody sa mi akurat tak zvacsil zaludok) A co sa zmenilo ? Len to, ze mam uz 115 kg. A nakolko tu v NL je zdravotnictvo uplne nanic tak sa v lete vraciam po 11tich rokoch v super krajine, naspat na to nase Slovensko. A to iba kvoli tomu, ze je to moja posledna nadej k uzdraveniu.
Preto Vas prosim, neodsudzujte ludi, ktory su pri sebe
/ tlsty , lebo neviete, ci je to to, ze sa prejedaju ( ako som si ja sama tiez vzdy myslela,) alebo sa u nich prejavila nejaka choroba ci porucha metabolizmu.
Slovenske zdravotnicto je na tom zatial velmi dobre, v porovnani s inymi statmi,tak dajme im sancu nam pomoct. ( ospravedlnujem sa za gramaticke chybi. Gramatika mi uz trochu vyletela z hlavy) 😀

enmery
Autor odpoveď zmazal
sulavikova
30. apr 2024

@enmery btw ani Einstein nebol dobrý v matike a ako prekvapil💪🏻Dobrý=priemerný. Škola/ resp. učitelia nechápali jeho videnie sveta, zmýšľanie. Ja na rozdiel od iných nemám potrebu útočiť, písať bludy. Fascinuje ma však, ako sa zvrtne téma, ktorou autorka chcela naznačiť úplne iný problém. N,o ani ja nie som Ajnštajn😇 príjemný deň a zajtra fantastické voľno. Počasie hlásia parádne!

enmery
Autor odpoveď zmazal
enmery
30. apr 2024

@sulavikova Tému si mimochodom zvrtla ty...k Einsteinovi a klamlivému tvrdeniu, že z matematiky nebol dobrý!Preber sa.

sulavikova
30. apr 2024

@enmery pokiaľ chcete komunikovať iba so mnou, uprednostňujem súkr. správy. Nemám problém dať vám aj svoj email, tlf. číslo. Pekný zvyšok dňa vám prajem.

aandrea9
30. apr 2024

Váha je tvoj najmenší problém...

Strana
z2