Riziká a výhody výrobkov high proteín pre nešportovcov
Je to aj pre nesportovcov ake su prosim za a proti?
Znamena to akorat to, ze maji vetsi obsah bilkovin. Ano, muzou je jist i nesportovci. Osobne bych vyrobky s oznacenim high protein nedavala detem do 10 let, ale jinak jsou uplne bezpecne 🙂
Moj brat to kupuje, vytesuje sa, ze to ma 10g bielkovin na 100g. Zlozenie na 3 riadky. Milko jogurt ma tiez 10g bielkovin na 100g a zlozenie mlieko a jogurtova kultura.. pre mna umelina, ja by som to nejedla
Nie sú nijako zvlásť nebezpečné pre dospelého zdravého človeka, akurát sú plné cukru ako všetky jogurty či dezerty.
@bluemoon24 Paradoxom je, ze deti jedia potom termix, monte, ci nejakeho pribinacika 😅. Nemyslim si, ze by zrovna napr. "high protein" vezia jogurtov bola horsia alternativa. Samozrejme idealne nedavat ani jedno a siahat po kvalitnom bielom jogurte...ale teda pokial by som si mala vybrat, ci dam synovi pribinacika alebo ochutene Milko, ci jogurt Skyr s vyssim obsahom bielkovin, tak mu dam radsej to 😁.
@oceanahory Súhlasím. Sme športová rodina a deti občas pijú aj proteín miesto Granka. Treba dbať na to, aby rodičia vedeli koľko gramov na koľko kg váhy dieťa môže prijať. Detská strava je prehltená rýchlym cukrom a tým vôbec nemyslím sladkosti.
@mamamasama Presne tak! Dnes sa nam akurat minula Hollandia, ktoru davam 2,5 rocnemu synovi...tak som mu dala moj Milko mango high protein jogurt a obcas si dava aj z mojich dezertov, do ktorych davam protein. Vobec ma to ale netrapi, kedze ma pestru vyvazenu stravu, sladkosti neje v podstate vobec, kedze nic take doma nemame. 🤷 Takze si myslim, ze stale lepsie jeden takyto jogurt raz za cas, ako keby jedol akekolvek ine "detske alternativy", ci dokonca sladkosti.

High protein