icon

Riziká a výhody výrobkov high proteín pre nešportovcov

27. mar 2025

Je to aj pre nesportovcov ake su prosim za a proti?

autor
27. mar 2025

High protein

bluemoon24
28. mar 2025

Znamena to akorat to, ze maji vetsi obsah bilkovin. Ano, muzou je jist i nesportovci. Osobne bych vyrobky s oznacenim high protein nedavala detem do 10 let, ale jinak jsou uplne bezpecne 🙂

trema
28. mar 2025

Moj brat to kupuje, vytesuje sa, ze to ma 10g bielkovin na 100g. Zlozenie na 3 riadky. Milko jogurt ma tiez 10g bielkovin na 100g a zlozenie mlieko a jogurtova kultura.. pre mna umelina, ja by som to nejedla

tairyx
28. mar 2025

Nie sú nijako zvlásť nebezpečné pre dospelého zdravého človeka, akurát sú plné cukru ako všetky jogurty či dezerty.

oceanahory
28. mar 2025

@bluemoon24 Paradoxom je, ze deti jedia potom termix, monte, ci nejakeho pribinacika 😅. Nemyslim si, ze by zrovna napr. "high protein" vezia jogurtov bola horsia alternativa. Samozrejme idealne nedavat ani jedno a siahat po kvalitnom bielom jogurte...ale teda pokial by som si mala vybrat, ci dam synovi pribinacika alebo ochutene Milko, ci jogurt Skyr s vyssim obsahom bielkovin, tak mu dam radsej to 😁.

mamamasama
28. mar 2025

@oceanahory Súhlasím. Sme športová rodina a deti občas pijú aj proteín miesto Granka. Treba dbať na to, aby rodičia vedeli koľko gramov na koľko kg váhy dieťa môže prijať. Detská strava je prehltená rýchlym cukrom a tým vôbec nemyslím sladkosti.

oceanahory
28. mar 2025

@mamamasama Presne tak! Dnes sa nam akurat minula Hollandia, ktoru davam 2,5 rocnemu synovi...tak som mu dala moj Milko mango high protein jogurt a obcas si dava aj z mojich dezertov, do ktorych davam protein. Vobec ma to ale netrapi, kedze ma pestru vyvazenu stravu, sladkosti neje v podstate vobec, kedze nic take doma nemame. 🤷 Takze si myslim, ze stale lepsie jeden takyto jogurt raz za cas, ako keby jedol akekolvek ine "detske alternativy", ci dokonca sladkosti.