icon

Skúsenosti s vysadením antidepresív

saruska1111
7. mar 2025

Ahojte, v apríli bude rok čo beriem AD na panicku poruchu cítim sa už fajn panické ataky nemám vôbec chvála bohu a úzkosti tiež veľmi zriedka väčšinou keď som veľmi unavená alebo v nejakom strese.. no ale k veci lekárka už mi ich chce začať postupne vysádzať ale ja som tak 50/50 už by som chcela ale veľmi sa bojím.. ale rozmýšľam že idem do toho lebo som pribrala 20kg už predtým som bola veľká a teraz je to otras strašnú chuť na sladké mám takze preto tie kila hore 😅 ak máte niekto skúsenosti s vysadenim prosím podelte sa budem veľmi vďačná. 🥰

deti95060810
7. mar 2025

myslíš ako sa vysádzajú? to ti predsa povie lekár...
veľmi pomaly, asi 1 mesiac... ak teraz máš napr. 1 tabl. denne , týždeň budeš brať polovičnú dávku - t.j. 0,5 tabl. denne... kľudne môžeš aj dva. organizmus si musí zvyknúť
ďalší týždeň 1/4 tabl. / deň
potom po týždni 1/4 tabl. každý druhý deň..
môžu nastať problémy ktoré ale po istom čase odoznejú...

saruska1111
autor
7. mar 2025

@deti95060810 hej napríklad či budú nejaké úzkosti alebo ataky popri vysádzaní a či sa to dá zvládnuť ? Či to je nejaké hrozne ? Aby som sa nezľakla 😅

vakatko
7. mar 2025

V prvom rade sa zbav závislosti na sladkom, cukor, kofeín, čokoláda... zhoršujú úzkosti a panické ataky. Miesto sladkostí jedz ovocie + zelené smoothie, užívaj magnézium.

saruska1111
autor
7. mar 2025

@vakatko magnezium užívam. A je to veľmi ťažké sa zbaviť závislosti jem iba sladké kavu nepijem

vakatko
7. mar 2025

Chce to len pevnú vôľu, dá sa to zvládnuť ako každá závislosť. Pridaj do stravy viac proteínov, zdravé tuky, zeleninu...
Nechaj si poradiť od výživového poradcu, zostaví ti jedálniček.

lenkakravcova
7. mar 2025

@saruska1111 možno si prečítaj aj toto. Či to tiež trochu nepomôže
https://plnielanu.zoznam.sk/pauzu-od-smartfonu-...

saruska1111
autor
7. mar 2025

@vakatko myslíš že dam dole tie kila s dobrou stravou a pohybom ? Bojím sa 😅

vakatko
7. mar 2025

Samozrejme, kilá pôjdu dolu a budeš sa cítiť lepšie aj psychicky.
Začni s dlhšími prechádzkami + rýchla chôdza + hlboké dýchanie sú výborné na úzkosti.

saruska1111
autor
7. mar 2025

@vakatko no bojím sa lebo veľa ľudí priberá z AD a neviem či to je priamo z nich alebo z toho že máš chuť stále niečo jesť

vakatko
7. mar 2025

Nepriberáš z AD, ale zo zle zloženej stravy a veľa sladkého.

saruska1111
autor
7. mar 2025

@vakatko dúfam 😅