Starostlivosť o deti v škôlke
Dobry den,rada by som pocula vas nazor.dcera je predskolacka,bude mat sest rokov.chodi do skolky.napadol sneh,isli na prechadzku,prisli uplne mokri.vetrovky,vsetko mokre.veci si davaju do malej skrinky,skor je to nahadzane,ako ulozene,ale nemaju kde si vetrovky zavesit.takze taki mokri vonku,potom vsetky tie veci mokre v skrinke,mokra aj mikina,aj vetrovka,a take mokre si musela obliect aj na cestu domov.tyzden bola v skolke,dnes kasel,zas chora.sa necudujem ze prechladla.ucitelka vraj na to povedala,ked sa mamicka stazovala,ze uz nemame male deti a mame ich naucit postarat sa o seba.niesu tam ucitelky na to,aby im pomohli a usmernili ich?ved to nieje zle utrety zadok,alebo zle oblecene saty,ale mozu byt z toho chori.tak som nastvana.vas nazor na to,skusenosti ako to je vo vasich skolkach.stazovali by ste sa,ci nechali to tak tak?dakujem
@lenocka12345 ja som to myslela tak že samozrejme že vedie aj rodič, ale v škôlke sú iné situácie, iné odkladanie a pod. A príde mi trápne sa vyhovárať že deti si nevedia odložiť správne veci a akože čo robili doteraz????
@pininka1 to nie je argument , ak si dieťa poskladá a zavesí ako uzná za vhodné a prijateľne , žiaden príčetný človek s tým nemôže mať problém ,
Opakujem , chlapec čo bol v škôlke 3 roky a mokré veci mi hužval do skrinky , ja som akurát nastúpila , neviem , čo robili dovtedy , ale ak by bol návyk z rodiny , tak problém nebude si myslím
avšak viem , učiteľka je tam na to , ale výchova a vzdelávanie v škole NADVÄZUJE na rodinnú výchovu
Bežne si skladajú veci 4 ročné deti , učiteľky ich to neučili
Nič v zlom , ale učiteľka môže asi aj za globálne otepľovanie :(
U nas mali deti podavane na radiatoroch dali si namahu veci posusit priebezne pripadne boli zavesene z vonkajsej strany skrinky.Nestalo sa, som musela dat dietatu mokre veci.
@nela6 ano,aj moje dieta si doma odklada,vesia,uklada.ale napadne mokry sneh,ucitelky im dovolia valat sa po nom,sneh uz poloroztopeny,deti akoby sa vo vode valali.ved to nieje ze vonku mrzne,vyvalas sa v snehu a vsetko je ok.proste mi si postojime,pokecame,vy si robte co chcete,sak nevadi ze budete od hlavy po paty mokri este pol hodinu vonku,ze potom budete chori,to uz nieje ich vec.presne tak to bolo.a potom mokre veci do skrinky.vsetko mala na radiatore,len tu bundu trebalo skontrolovat,lebo nevedala posudit ci je mokra.stacilo povedat deti vsetci si vetrovky dajte na dvere skriniek.a to mi tak pripada dost casto.deti,robte si co chcete,nas nezaujima ake to bude mat potom nasledky.pardon,ale ja mam taky pocit uciteliek.stacilo chvilka a ja by som teraz nemusela riesit chore dieta,doktorku,pracu......maju tam desat skriniek,tak keby na dvoch ta vetrovka nevysela,tak vybrat zavesit.minuta prace navyse.som sklamana z takeho pristupu.
@lenocka12345 nesúhlasím s tebou, každé dieťa je iné a mne ako učiteľke, matke a žene by nedalo nechať deťom mokré veci v skrinke. Nieje učiteľka ako učiteľka, zazila som jednu ktorej sa dieťa pocikalo vonku v zime a keď ju na to kolegyňa upozornila tak povedala veď za chvíľu ideme dnu a vonku boli ešte 20 minút. Zažila som keď sa učiteľky bavia chrbtom deťom a tie ležia v mlakach. Nevravím že môžu za všetko, ale keď sú tam momentálne v tej situácii tak to majú riešiť a nie povedať že dieta to má vedieť samé.
@pininka1 by som ti vedela veľa hovoriť , od násilia , cez výsmech , až po zázak upozorňovať rodičov čo majú peniaze.
Avšak nikde nehovorím , že mokré veci sú ok , to som si nemyslela , ani nemyslím ,
Len hovorím , že učiteľku netreba obviňovať zo všetkého a treba aj trochu deti niečo doma učiť , Veď keď dieťa nevie , či má mokrú bundu , môže sa opýtať učiteľky. Teda aspoň ja tak deti učím , že sa môžu opýtať , povedať , ak si myslia , že nie som spravodlivá , tak sa môžu ozvať ( s odôvodnením samozrejme) .....
@dorotka202 aha takže to je tak že deti si mali dať do skrinky len suché veci....a tvoja dcérka to jednoducho zle zhodnotila....
Učiteľky teda v tomto prípade spravili maximum. Tvoje dieťa ide o pár mesiacov do školy,nauč ju väčšej samostatnosti. Tam jej nikto nebude kontrolovať bundu či je alebo nie je mokrá.
@dorotka202 koľko stupňov bolo v ten deň keď behala bez čiapky? Bol to jeden z tých pod nulou alebo z tých dní 15 nad nulou?
@jankapepe ja si nemyslim ze urobila maximum,myslim si ze mala urobit to,co som uz spominala.su tam na to,aby detom pomahali.nehovorim o zle utretom zadku,ci spinavom tricku od jedla alebo opacne oblecenom svetri.nema az tolko deti,aby to nemohla skontrolovat,o tom ma nikto nepresveci.moja dcera je teraz chora,lebo jej ucitelky v skolke ju nechali v zime,v mokrom snehu,celu mokru od toho mokreho snehu vonku,hodinu behat.a potom ju nechali,aby si ulozila mokru vetrovku do skrinky.je to o pristupe,vztahu a laske k tym detom.takze neviem kto to zle zhodnotil v konecnom dosledku.ale viem,ake bolo v ten den pocasie,a ze nebolo vhodne na valanie sa vo vode
@dorotka202 neznasam vyhorene ucitelky, u nas su tiez...
@dorotka202 moje dieta chodi do lesnej skolky, mokri su stale a este nikdy z toho neochorel. Bundy aj overaly im ucitelky vyvesia, ale aj tak to nevyschne do poobedia, takze sa zbytocne budes stazovat. Ja mam bundu na domov a potom ma v skolke nepremokavy overall (aspon dufam, ze po celej zime este nepremoka).
Nie je zle pocasie, len zle oblecene dieta.

@dorotka202 moj syn ma 3r a sam si vesia a uklada veci, lebo som ho to ucila, a nepomham mu ani v skolke rano, ani poobede, len mu davam instrukcie co a ako ma robit sam, chodi prvy rok do skolky... proste sa na ucitelky nespolieham