Strach z antidepresív - skúsenosti a vedľajšie účinky
Pravdepodobne ma to čaká, chystám sa navštíviť psychiatra lebo na tom nie som dobre opäť. Kedysi som ho navštívila, predpísal lieky ale bála som sa ich vyskúšať.
Ako z toho prekonať strach? Aké ste mali prvotné vedľajšie účinky keď ste ich brali? Môže to človeku naopak narobiť viac škody ako úžitku? Počula som rôzne veci ako vypadavanie vlasov, starnutie z toho atď. Aké máte skúsenosti?
starnutie z AD? tak to je novinka....😀
prečítaj si vedľajšie účinky.
najčastejšie sú nevolnosti, nechutenstvo, nespavosť... po mesiaci keď si organizmus navykne zmiznú aj vedľ. účinky....
a ešte jeden ozaj nepríjemný vedľ. účinok - nechuť na sex.
2 rocna nechut na sex 🙃
A spala by som bez 6 budikov den-noc, vstavala som ako mechom ovalena. Ale to sposoboval iba ten dany druh AD a bola som na to upozornena lekarkou.
@hankab chuť na sex skrz moje stavy ani neviem čo je takže za mňa v pohode vedľajší účinok.
No veď tohto sa bojím že človek bude ako zombie a nebude môcť fungovať. Ako si chodila do práce a celkovo fungovala?
Mala som rovnaké pocity ako ty, bála som sa ad ako čert kríža. Že to človeka zmeni, priberie atď. No a dnes neľutujem, že som sa odhodlala. Nemala som a nemám žiadne vedľajšie účinky a fakt pomáhajú 🙏
Ja mam alventu, a ziadne negativne ucinky.
Bola som zombie iba ked som mala vstavat z postele. Ale aj tak to bol 1000x lepsi pocit, nez sa rano budit so stiahnutym zaludkom a hroznou uzkostou ako mesiace predtym. A spala som ako babatko, teda lepsie povedane ako keby ma nic netrapilo, tvrdo, skvele. Predtym som sa v noci budila, o 1, o 2, o pol4 a nevedela spat az do rana. Takze pre mna to, ze som rano tazko vstavala z postele bolo to najmenej. 5 minut sa rozhybat a uz som fungovala.
Ja som zombie nebola, vlastne som nemala žiadne vedľajšie účinky. Jedine ta nechuť na sex 🫣
Ani vám vlasy nepadali?