icon

Strach z antidepresív - skúsenosti a vedľajšie účinky

10. mar 2025

Pravdepodobne ma to čaká, chystám sa navštíviť psychiatra lebo na tom nie som dobre opäť. Kedysi som ho navštívila, predpísal lieky ale bála som sa ich vyskúšať.
Ako z toho prekonať strach? Aké ste mali prvotné vedľajšie účinky keď ste ich brali? Môže to človeku naopak narobiť viac škody ako úžitku? Počula som rôzne veci ako vypadavanie vlasov, starnutie z toho atď. Aké máte skúsenosti?

autor
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
10. mar 2025

starnutie z AD? tak to je novinka....😀
prečítaj si vedľajšie účinky.
najčastejšie sú nevolnosti, nechutenstvo, nespavosť... po mesiaci keď si organizmus navykne zmiznú aj vedľ. účinky....
a ešte jeden ozaj nepríjemný vedľ. účinok - nechuť na sex.

hankab
10. mar 2025

2 rocna nechut na sex 🙃
A spala by som bez 6 budikov den-noc, vstavala som ako mechom ovalena. Ale to sposoboval iba ten dany druh AD a bola som na to upozornena lekarkou.

autor
10. mar 2025

@hankab chuť na sex skrz moje stavy ani neviem čo je takže za mňa v pohode vedľajší účinok.
No veď tohto sa bojím že človek bude ako zombie a nebude môcť fungovať. Ako si chodila do práce a celkovo fungovala?

aandrea9
10. mar 2025

Mala som rovnaké pocity ako ty, bála som sa ad ako čert kríža. Že to človeka zmeni, priberie atď. No a dnes neľutujem, že som sa odhodlala. Nemala som a nemám žiadne vedľajšie účinky a fakt pomáhajú 🙏

queen_mary
10. mar 2025

Ja mam alventu, a ziadne negativne ucinky.

hankab
10. mar 2025

Bola som zombie iba ked som mala vstavat z postele. Ale aj tak to bol 1000x lepsi pocit, nez sa rano budit so stiahnutym zaludkom a hroznou uzkostou ako mesiace predtym. A spala som ako babatko, teda lepsie povedane ako keby ma nic netrapilo, tvrdo, skvele. Predtym som sa v noci budila, o 1, o 2, o pol4 a nevedela spat az do rana. Takze pre mna to, ze som rano tazko vstavala z postele bolo to najmenej. 5 minut sa rozhybat a uz som fungovala.

bielasovicka
10. mar 2025

Ja som zombie nebola, vlastne som nemala žiadne vedľajšie účinky. Jedine ta nechuť na sex 🫣

evickuska
10. mar 2025

@autorka napis spravu pokojne, uz som 2 kamoskam tento strach odburala 🙈

autor
10. mar 2025

Ani vám vlasy nepadali?