icon

Súčasná situácia a karanténa.

victoria210
24. mar 2020

Ahojte vsetci,napadlo ma,to ako dokedy mame sediet zatvoreny kvoli virusu,ked skonci karantena v piatok vychadza myslim.To ako uz potom sa nemozeme nakaziť?sak snaď je to jedno,mozem ja sediet povinne doma celu karantenu,potom vyjdem vonku a nakazim sa.Cely tento virus je kolobeh nekonečny🤔

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
hiro
24. mar 2020

Tak ja neviem odkial cerpal DennikN. Je to popularizacny clanok pre podporu ockovania. Tu mas udaje z Úrad verejného zdravotníctva SR:
"pričom u 57 osôb došlo k úmrtiu. Vírus chrípky bol potvrdený u 40 zosnulých v prevažnej časti prípadov boli laboratórne potvrdené tie vírusy chrípky A"
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
hiro
24. mar 2020

Ja neviem kto je Mikaso a Kristufkova a neviem preco by som im mal pisat. Ja som si otvoril UVZSR a verim udajom co napise statna organizacia ktora sa tomu venuje.

popolusska
24. mar 2020

@patriciaprizel nepozeras seriozne spravy? Ake statistiky potrebujes? Nestacia ti zabery z Talianska? Korona ohrozuje najma ludi, ktori su starsi, alebo maju nejake ine ochorenie. U tych je mozne predpokladat velmi tazky priebeh. Faktom je, ze virus je omnoho nakazlivejsi ako chripka a ze proti nemu, na rozdiel od chripky, zatial ziadne ockovanie neexistuje. A ked si zdrava a nepatris do rizikovej skupiny, mozes sa obavat napriklad toho, ze ak skonci 5% rizikoveho obyvatelstva naraz v nemocni na dychacich pristrojoch, mozes cele mesiace dufat, ze ty nebudes mat ziadnu zlomeninu, nehodu, ani nic, co si bude vyzadovat fungujuci zdravotnicky system, ktory by uz pri tych 5% nakazenych s tazkym priebehom skolaboval. Preto tie opatrenia, preto tolka pozornost...

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
hiro
24. mar 2020

Aha, uz som vyguglil : doc. MUDr. Zuzana Krištúfková, PhD., MPH
prezidentka Slovenskej epidemiologickej a vakcinologickej spoločnosti
Inak v jednom .pdf sama pise:
"V minulej chrípkovej sezóne 2014/2015 podľa Úradu verejného zdravotníctva vyhľadalo lekára 200 tisíc chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenie. Bolo to o 50 % viac ako v sezóne 2013/2014. Od začiatku chrípkovej sezóny 2014/2015 bolo hlásených 74 prípadov ochorení na ťažký akútny respiračný syndróm (SARI), čo je o 45 prípadov viac ako v minulej chrípkovej sezóne. Z celkového počtu 74 prípadov SARI zomrelo 25 pacientov (33,8 %), čo je o 20 úmrtí viac než v sezóne 2013/2014 "
Ocividne sa v tom clanku o cisle 800 celkom dost sekli aj keby to ratali celkovo za roky 2007-2017.

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
jess1511
24. mar 2020

@patriciaprizel fešanda, tebe ordinujem:
1. do youtubu si naklikaj "coronavirus ward italy" alebo "coronavirus ward spain" a kukaj jednu za druhým, keď 5 minút vydržiš nežmurkať, možno uvidíš aj sviečky pred nemocnicou a smútiacich príbuzných, či čo to potrebujú sociopati v dnešnej dobe, aby pochopili, že situácia je vážna
2. Lexaurin 3mg tbl.p.o. tak to na noc a počas dňa kľudne 1,5mg môžeš aj dvakrát podľa potreby
3. máš právo zachovať mlčanlivosť a šíriť tieto bludy len medzi ďalšími podobne chudobnými duchom (prepáč, ale je veľa hodín a priliehavejší názov nenájdem), medzi rozumných ľudí to isto nepúšťaj, akurát si robíš hanbu.
Evidentne sa cítiš zdatná aj na odbornejšiu diskusiu, tak si porovnaj fakty o virulencii, smrtnosti chrípka vs. covid-19 a inkubačnej dobe oboch ochorení a zistíš, prečo je toto iné ako obyčajná chrípka.

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
mircalla
24. mar 2020

@victoria210 pocitaj niekoľko mesiacov

jakoma
24. mar 2020

precitala som tu par komentarov od trolla a..ludia,toto nema vyznam komentovat,niektori si myslia ze svet si z nich robi prdel,ekonomika krachuje len aby to vyzeralo ze to je naozaj a uveria az na pohrebe pribuzneho..

mircalla
24. mar 2020

@jakoma Zial stupidita najvyssi level, suhlasim.

jajko22
Autor odpoveď zmazal
jajko22
Autor odpoveď zmazal
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
jajko22
Autor odpoveď zmazal
11iva11
24. mar 2020

@anjika44 Aj si postriekala každý jeden výrobok z nákupu nejakou dezinfekciou? Lebo veď kto všetko to pred tebou chytal....😨 Sorry za podpich, ale tvoj postup mi pripadá dobre panický.

diewcatqoo
24. mar 2020

Zeny, zeny.. ze s nim vobec diskutujete. Stacilo si od neho vcera precitat prispevok, v ktorom pisal, ze vsetci ti, ktori zomreli na spanielsku chripku, zomreli vlastne preto, lebo boli ockovani 🤦‍♀️

anjika44
24. mar 2020

@11iva11 to určite nie, ale po vybalenínákupu som si poriadne umyla ruky...inak mám ich už pekne zničené

durianka1973
24. mar 2020

@patriciapritzeli bavi ma, ako od kazdeho pytas zdroje na cisla, ktore oni pouzivaju vo svojich odpovediach. A Ty konkretne mas odkial to cislo, ze 800 ludi rocne zomrie na Slovensku na chripku? Nie nahodou z tych istych zdrojov? - teda google, TV, agentury a ine media? Ci nebodaj si si ich sam spocital a dokazal, ze tie umrtia boli naozaj na chripku? To pochybujem 🙂 Preco Ty veris tomuto cislu, ale uz akoze neveris cislam (prakticky z tych istych zdrojov), ktore hovoria, ze napr. v Taliansku len za jediny den zomrelo na koronavirus 800 ludi? Nezda sa Ti to nekonzistentne? Chces vyzerat mudro a myslis si, ze dokazes prefikane rozporovat odpovede, ale vynievas len hlupo, zadubene a fakt smiesne 🙂)). A mimochodom, tie iste zdroje (z ktorych aj Ty cerpas svojich 800 umrti rocne na chripku na Slovensku) uvadzaju, ze napriklad v jednom talianskom meste, najviac postihnutom koronavirusom, zomrelo za jediny den tolko ludi ako za normalnych okolnosti zomrie za 7 mesiacov! Takze v tom sa koronavirus lisi napr. od chripky. A to, ze tito ludia boli starsi a mali mozno aj ine zdravotne problemy? No a? Jednak to tie umrtia vobec nezlahcuje - staci, ak si za tymito cislami predstavis svojich rodicov alebo starych rodicov. A aj na chripku malokedy zomrie mlady a inak zdravy clovek - tiez su to vacsinou starsi ludia, pripadne s dalsimi zdravotnymi problemami.

silvike
24. mar 2020

@patriciaprizel lebo to este neskončilo, je zakaz vychadzania

gennara
24. mar 2020

Za „normálnych“ okolností v Taliansku v marci zomiera dvetisíc obyvateľov denne.
Dnes v dôsledku koronavírusu zomiera denne o približne tretinu ľudí viac, a to je skutočne hrozivé číslo.

https://dennikn.sk/1819002/pandemie-a-umrtnost-...

griska11
24. mar 2020

@patriciaprizel neveriaci tomáš vitaj 😉

majamat
25. mar 2020

@anjika44 to je fajn vraj trva 3 dni, nez virus prestane byt aktivny. dlhsie mimo ludske telo nevydrzi. no nakoniec nam budu dobre aj trvanlive potraviny.

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená