Karanténa bezpríznakovej dcéry

monty71
7. dec 2020

Rada by som sa spytala,ci mate skusenost.Manzel ma priznaky od minuleho piatku 30.11.Na test bol v pondelok na to a bol pozitivny.Karantena mu plati odvtedy 10dni,cize do stredy.
Ja sa citim choro od minuleho utorka ale termin na testi mi dali az teraz.Dnes som bola a uz mi akurat prisiel vysledok,ze som samozrejme tiez pozitivna.Od dnes sa mi teda rata karantena 10dni.Akurat mi to pride dlho,ked uz tyzden som chora.Hlavne kvoli tomu,ze som 36 tt a potrebovala by som ist do poradne.Ale pre bezpecnost samozrejme vydrzim.Az take bolesti nemam.

Spytat sa chcem ale na dcerku.Ta je bezpriznakov ale otestovat ju vraj netreba Dokedy plati karantena pre nu?Moze byt nakazliva aj ked jej nic nie je.Musi so mnou ostat v karantene az do buducej stredy? Predtym mala sople tak uz teraz je chuda doma zavreta viac ako 2 tyzdne.Nevravim,ze by som ju hned do skolky davala ale aspon vonku s manzelom,ked mu skonci karantena.

matovicova
7. dec 2020

@monty71 ja kebyze som vo vasej situacii, dala by som vsetkych 3 po skončení muzovej karanteny otestovať a uvidite

Ano deti su zvacsa bezpriznakovi roznasaci

monty71
autor
7. dec 2020

@matovicova to by som najradsej,len ci sa to robi.Zajtra rano budem volat na hygienu.

matovicova
7. dec 2020

@monty71 co ci sa robi? Testovanie? Ano a dokonca uz bezplatne. Vygooglite si testovacie miesto a nikam nemusíte volať

majamat
7. dec 2020

@monty71 dcera musi s tebou zostat v karantene, lebo je tu moznost, ez ej pozitivna. prejavy nema, cize sa to da overit jedine testom. no aj taka si nebude moct skor von, lebo aj ked sa nanakazila od otca, stale je tu moznost, ze sa pocas karanteny moze nakazit od teba. cize test teraz nema vyznam, kym ma moznost nakazit sa od teba.
samozrejme po tyzdni je mozne, ze uz infekcna nie si, ale jedna vec su studie a ina vec su nariadenia hygieny.

renab
8. dec 2020

Pre dceru plati karantena tak dlho ako pre teba.

marlent
8. dec 2020

Baby a pre muza uz karantena neplati???

kacena4
8. dec 2020

karantena by mala byt pre vsetkych clenov v domacnosti rovnako ako je karantenizovany jeden clen, t.j. ak je muz mala by si byt aj ty, aj si ty mal by byt aj muz... ale ak sa mylim opravte ma (t.j. aj dieta - neviem na kieho... ho chces trepat von aby nakazil niekoho) sak ked si chora tak bud doma a liec sa ci uz sa to vola karantena alebo obycajne liecenie sa z choroby nie??!!

monty71
autor
8. dec 2020

@kacena4 samozrejme ked je muz sme aj my.Opacne,ked on to uz ma za sebou to musim zistit ako to je.Ja samozrejme cusim doma.Ja som len chcela vediet ako to je s tymi detmi.Moja dcerka je velmi komunikativna.Bala by som sa tiez aby pri kontakte s niekym niekoho nenakazila.Ide ale o to,ze ak nie je chora tak ci by muz,zek mu skonci karantena mohol ist s nou aspon sa vybehat niekde mimo ludi.

monty71
autor
8. dec 2020

@majamat jasne chapem.Tiez mi to takto kogicky vychadza

monty71
autor
8. dec 2020

@matovicova tak som to myslela.Ci sa robia opakovane testovania po nejakom case.

lucia147852
8. dec 2020

Dcéra musí byt v karantene kým si aj ty. Muž môže potom už fungovať. Nesmie mat 3 dni príznaky pred skončením karantény. To už bude s dr konzultovať ako sa cíti pred skončením karantény.

miriam11
8. dec 2020

@monty71 keď nebudeš už mať príznaky, opakovany test nemusíš robiť. Tebe môže ešte aj 5 mesiacov po Covid vychádzať pozitívny test, ale nákazlivá už nie si vraj po 10 dňoch od nakazenia.

mogaa
8. dec 2020

@monty71 pokiaľ je neotestovaná, ostáva s tebou v karanténe do konca....ty pokiaľ si pozitívna, kedykoľvek ju počas karantény vieš nakaziť......deti mávajú bezpríznakový priebeh a ak je maličká tých ani netestujú len musia ostať s rodičmi v karanténe.....

mogaa
8. dec 2020

@monty71 ak máš príznaky tak ti zavolajú pred koncom z hygieny a robia sa kontrolné PCR testy.....alebo zavoláš svojej doktorke ...v podstate nie vždy robia kontrolné testy, záleží od tvojho stavu.....ak v priebehu 10dní nebudeš mať posledné 3dni príznaky tak sa test už nerobí....karanténa je minimálne 10dní ale 3dni nesmieš mať žiadny príznak až vtedy sa ukončuje a aj lekár ti až vtedy ukončí karanténnu PN......

katulienkax
8. dec 2020

jasne sup sup do skolky a to prosim vas jak ju chcete vodit do skolky ked mate rodicia koronu ci poslete suseda ci jak si to predstavujes

dju000
8. dec 2020

@monty71 ak sú rodicia pozitivni, je dieta bráne ako pozitivne ked nebolo testovane

monty71
autor
8. dec 2020

@katulienkax mate pocit,ze som napisala,ze ju chcem dat do skolky? Z toho budem mat cudny pocit este aj po ukonceni karanteny.Uvazujem len nad moznostou aby muz,ktoremu konci karantena skor ju vzal niekam vonku do prirody.

monty71
autor
8. dec 2020

Z hygieny mi vraveli tak ako som myslela.Karantena pre dcerku plati ako pre mna.10 dni znamena vlastne 11 lebo sa rata aj 7.-17.12. vratane.Takze na svetlo sveta ideme 18.12.Ja rovno do poradne vtedy.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz