Svrbenie hlavy po šampónoch
Zdravím pracujem v skole, kde sú pravidelne vsi . Z dôvodu svojej veľkej traumy zo vsi z detstva som si preventívne umyvala vlasy samponmi proti všiam, keďže som bola presvedčená že ich mám. Už je to pol roka a sama neviem ci to je len moja psychika alebo mam vsi alebo nejakú alergiu na tie šampóny. Idem sa z toho zblázniť a mam pocit ze na to nič nezaberá. Niekedy cítim akoby lezenie po hlave alebo stipanie. A občas ma svrbi už celé telo . Skusala som viackrat precesat hustym hrebenom ( vsu som nevycesala), vyskusala desiatky samponov na vsi a nepomohlo to. Za toho pol roka som si totálne odpalila vlasy , od zúfalstva párkrát aj odfarbila dúfajúc ze ich to zabije. V poslednej dobe ma napadlo ci ma hlava nesvrbi skratka z tých všetkých samponov a sajrajtov co som na vlasy dala, či nemôžem mať len zničenú pokožku hlavy. Nemám žiaľ nikoho kto by mi to vedel skontrolovať a rodina ma len vysmiala.
Máte s tým niekto skúsenosť? Mam skúsiť nejaký sampon proti svrbenie, alebo ísť k lekárovi? Je mi to hrozne trápne tam ísť a povedať o všiach a tomto probléme.
Ďakujem krásne za odpovede a nápady
k dermatologovi za mna tiez, ja som v detstve mala vsi stale, nemali sme moc peniaze cize sampon nebol, hlava dohola
ked som si neskor dala sampon na vsi tak ma to neskutocne palilo a spravili sa mi vyrazky
mozno ak sa bojis vsi daj si len preventivne tea tree olejcek
tieto sampony niesu na neustale pouzivanie
Objednaj sa dermatologovi
,,,, keďže som bola presvedčená že ich mám. Už je to pol roka a sama neviem ci to je len moja psychika alebo mam vsi alebo nejakú alergiu na tie šampóny.....
Akoby si tie vši vsugerovala, že ich máš. Ale ty si ich nemala! Zbytočne si používala tie šampony.
Skús arganový šampon- je s olejom.. alebo De Miclén..... ale najskôr sa poraď s odborníkom-lekárom.
Mala si si vlasy len zafarbiť. Preventívne šampón proti všiam nemá zmysel. Akurát si si tým všetkym zrejme až spálila pokožku,teraz potrebuješ ju ukľudniť. Choď na kožné,nech ti doktor poradí,aby si si nejakými ďalšími kombináciami ešte viac nepoškodila
Chápem ta. Pre cca 3 rokmi tiež dcéra priniesla tento hmyz domov a ja som si tiež preventívne 2x dala šampón. Potom ma ešte asi 2 mesiace strašne svrbela hlava, mamku som poprosila nech mi poctivo prezrie hlavu (bývala učiteľka, takže s tým ma skúsenosť) a nič nenašla. Hľadala som šampón na upokojenie pokožky hlavy a potom to prestalo. Je to kombinácia psychiky a samozrejme aj tých agresívnych samponov proti vsiam.
Určite kožná doktorka. Ona bude vedieť poradiť konkrétny prípravok, možno predpíše aj niečo namiešané v lekárni.

@mimi252 Podla mna smer dermatolog. Preco si hned iba neodfarbila vlasy, do olaplexu ziadna vos nepojde. Podla mna mas doslova spalenu pokozku tym celym. Urcite k lekarovi