icon

Tipy na zvýšenie hladiny vitamínu D

ideapad
23. jún 2025

Ahojte poraďte prosím čo ste jedli alebo používali aby ste mali dostatok Vitaminu D.ja beriem D vit.

luccija
23. jún 2025

@ideapad mne predpísala lekárka Vigantol

luccija
23. jún 2025

@ideapad d vit som brala dve kvapky povedala, že to je nic 😀

moolnarkaa
23. jún 2025

užívala som denne vitamín D, ale až 4000IU. V novembri som mala na odberoch ešte deficit vitamínu, a v 04/25 som sa dostala do kategórie optimálnej hladiny vitamínu D 🙂

karku135
23. jún 2025

Defevix 1x tbl raz mesačne

natalifatali
23. jún 2025

@ideapad chodiť na slnko..a akýkoľvek doplnok s obsahom vitamínu D

bystrozraky
23. jún 2025

@ideapad Ja Len doplním informácie, ktoré tu už zazneli. Pri suplementácii vitamínom D je viac než vhodné brať aj tieto:
Vitamín K2 – spolupracuje s vitamínom D pri regulácii vápnika. Zatiaľ čo vitamín D zvyšuje vstrebávanie vápnika, K2 zabezpečuje, že sa vápnik ukladá tam, kde má (napr. do kostí), a nie do ciev.
Horčík (magnézium) – absolútne kľúčový. Je potrebný pre aktiváciu enzýmov, ktoré premieňajú vitamín D na jeho aktívne formy (kalcidiol a kalcitriol). Bez dostatku horčíka môže byť vitamín D v tele „neaktívny“, aj keď ho máš v krvi dosť.

xenia65
23. jún 2025
@natalifatali

@ideapad chodiť na slnko..a akýkoľvek doplnok s obsahom vitamínu D

@natalifatali chodiť na slnko nestačí, tam treba aj fyzickú aktivitu, myslím cca 20 minút aspoň. Inak je veľa prípravkov s vitamínom D

cukroska
23. jún 2025

@ideapad Alpha D3

zuzudrnda
23. jún 2025

Kým som nebrala s K2 nevedela som si efektívne zvýšiť D. Úplne super mi sadli kvapky Dr.Jacobs D3K2. Z pozitívnej skúsenosti odporucam

kikusenka1
23. jún 2025

D čerpám zo slnka.