icon

Trápi vás strach z rakoviny kože?

1. júl 2024

Ahojte. Keďže po nešťastnej udalosti žijem od 16 rokov sama bez rodičov,všetko som sa musela naučiť sama . V poslednej dobe ma však trapi jedna vec, na ktorú odpoved už nikdy nezistim a možno to tak bude alebo nie. Som človek čo nad veľa vecami rozmýšľa až moc, a Ano poviete si , že to že nemám rodičov neznamená že mi to nemohlo napadnúť aj samej. Celú pubertu až do minulého leta som sa často opaľovala, niekoľko x až spálila od slnka, bez ochranného krému..posledné roky čítam a zistujem a viem že to nebolo najzdravšie. Teraz mám v hlave strach, že budem mať rakovinu koze . Nakoľko viem ako vie byt smrť blizko, vycitam si že som si nedávala viac na seba pozor, keďže som aj bledý typ pokožky.. mám teraz v sebe blok a bojím sa ze o pár rokov umriem aj kvôli tomuto. Ani neviem prečo to píšem😁 aj tak je to debata kde nie je nejaká konkrétna pomoc. Ale aspoň vypustiť myšlienky

esteris
1. júl 2024

Asi je ťažké po tom, ako sa vyvíjal tvoj život, zmeniť niektoré návyky v myslení, ale dá sa to. To, že nechceš zomrieť, je dobre, máš rada život. Neboj sa, nič zlé sa ti nestane a aj ty môžeš mať krásnu budúcnosť. Príde pokoj a príde aj vnútorná sila, aj toto obdobie raz pominie a bude lepšie.

lindusss2016
1. júl 2024

Ahoj, ja mam podobny problem s tou hlavou ako ty. Tiez som prisla o oboch rodicov, nie kvoli nestastiu, ale postupne pre chorobu. Potom este vazne ochorela aj moja sestra, sice zije, ale ma trvale nasledky. No vdaka tomuto sa u mna naozaj rozvinuli podobne uzkostne myslienky, ako mas ty. Skus sa upokojit. Ak sa bojis rakoviny koze, treba chodit na kontroly ku koznej. Ale to aj tak neriesi tvoj problem. Lebo si najdes inu diagnozu, ktorej sa budes bat. Treba si doverovat, nezit v strachu, v strese, lebo to ti ublizi najviac

luciaruz
1. júl 2024

Ja som s tymi rodicmi na tom podobne. Hlavne nepanikar koli tomu slnku. Klud, sleduj si znamienka. Ak by si aj rakovinu mala, v ranom stadiu ti to vyrezu z koze a dovidenia. Neumiera sa na to hned. Natieraj si spf poriadne a aj na tvár☝🏼 a nenechaj sa ovladat pesimistickymi myslienkami. Bud na seba hrdá. Ja si vzdy poviem ze co všetko som preskakala, mnohí by to nedali a skončili by v cvokarni, bez srandy. Uzivila som sa sama, nikoho som nikdy nepotrebovala✌🏼

selenka7
1. júl 2024

Minulost nevratis a aj ked o zvysene riziko by tam teoreticky mohlo byt, radsej by som sa zamerala na to, co ovplyvnit viem. Spravne sa stravovat, pouzivat kremy s ochrannym faktorom a dlhodobo zaradit do stravy vyzivove doplnky s preukazanym preventivnym ucinkom proti rakovine.

isis234
1. júl 2024

Používaj ochranné krémy s spf .Do jedálnička zaraď mrkvu, aj surovú- do šalátov, cviklu žihľavový čaj,

svokrinjazykmonika
1. júl 2024

Tiež sa na to teraz ako dospelá pozerám rovnako. Ako mladá furt na deke, červená/hnedá, keď nie vonku tak do solárka som chodila 😵 teraz sa chránim ako sa dá, mám aj veľa znamienok a čoraz viacej sa mi zdá. Tiež sa bojím ale zase nie nejako extrémne úzkostlivo, také normálne obavy 🥲

bloger
1. júl 2024

Neboj sa veľa ľudí už spálilo slniečko. Neznamená to vôbec, že dostaneš rakovinu. Pre vlastný pokoj si to daj skontrolovať. Netreba sa ale dopredu stresovať. Staraj sa o seba a dopraj si to najlepšie. Zaslúžiš si to. Prajem ti všetko dobré. Nech sú tvoje dni naplnené láskou, šťastím, pokojom a Božím požehnaním.