icon

Únava po nákupoch v obchodných centrách

8. sep 2025

Ahojte, mali sme minule debatu s kamoškami, že nám po nákupoch v OC býva zle. Akoby na nás došla únava, vyčerpanie (prešli sme 4 obchody, hľadali sme konkrétnu vec). Napadlo mi či to máte tiež tak? Bez ohľadu na to, v ktorom OC sme alebo v ktorom meste. Ja to mávam odkedy si pamätám 🤷

Strana
z2
natalia328
8. sep 2025

nie

anonym_be77af
8. sep 2025

@anonym_autor ano, poznam to. Podla mna je to v prvom rade zly vzduch, a potom pretlak tych ludi.

blondinka95
8. sep 2025

Ano, casto to tak mam. Mojej mame býva aj zle od srdca. Vela krat mam v plane si pobehať v kľude popozerať a nakoniec v nákupnom co najrýchlejšie prebehn co treba a nakúpim doma online lebo proste nevládzem v tých obchodoch byt

lucia13022023
8. sep 2025

Áno, mávam to, preto nechodím na nákupy do oc. Ale keď idem len tak na kávu, limonádu, atď. Tak mi to nič nerobí 🤔

januska12323
8. sep 2025

Áno, kombinácia zlého vzduchu, nakupovania, svetlo, z každej strany nejaký hluk a ľudia. A nie som autista len takéto nákupy nemusím.

katkaseiner
8. sep 2025

Ahoj, mavam to. Za mna je to z toho hluku (hudba), vela ludi, taka umela atmosfera. Vacsinou kupim rychlo co treba a odchadzam. Nedokazala by som (ani so zlatou kreditkou ) sa ponevierat po shopping centrach. Prvykrat som to zazila v UK. Tenisky som si chodila kupovat v Londyne, vyber aj ceny boli brutalne... ale za 20 minut som ocervenela, rozbolela ma hlava, tak bud som rychlo zaplatila a odchod, alebo som tenisky uz nemala.... Ta hlasna hudba, predavaci so sluchadlami v kuse nieco rozpravali - clovek ani nevedel ci hovoria tebe alebo do mikrofonu, to je moja prva spomienka ked mi ostalo zle v obchode. Odvtedy viem ze v nakupnom centre mam max 1,5 hodinu a potom odchaddzame....

dollyzv
8. sep 2025

Je to preťažený nervový systém (vzduch, ruch, vela ludi, svetla)..mne to dokáže vyvolať aj panicky atak..radšej sa takýmto miestam vyhýbam :/

katulienkax
8. sep 2025

ano mavam migreny a aj unavu obcas, zrejme je to zly vzduch z klimy

anonym_4413bd
8. sep 2025

Ano, mavam vyslovene unavu, vyčerpanie

anonym_20ff2a
8. sep 2025

@anonym_autor nie, milujem nákupné centra, ani neviem ako a strávim tam 2 hodiny 😀 ale unavená som potom riadne

malalienka85
8. sep 2025

áno mávam to a na 100% som presvedčená, že to robí svetlo v OC

really8
8. sep 2025

Nebyva mi zle ale ano som unavena. A hlavne pred vianocami ked su davy, hudba vypeckovana a vsade na mna vyskakuju nejake ozdoby

majlo1234
8. sep 2025

Ano, ja to az tak nepocitujem, ale moja mama. Dlhe roky spomienok, ked si sla po nakupoch lahnut, ze nevladze zit🤣

anonym_bab940
8. sep 2025

@anonym_autor mne je zle, len keď o nákupoch v OC čítam. Vyhábam sa im, nikto by ma tam nedostal, čo sa dá objednám, od rožka po auto

barka1
8. sep 2025

Ano. 2 hodiny su moje maximum. Únava po 20km ture po horách je omnoho prijemnejsia než únava po 2h v NC. Nechápem, že tam niekto chodí len tak bez ciela.

magduska2
8. sep 2025

Ano,mam..ale mne robia problém ludia-vyčerpávajú ma.Takže pokial nemusim OC vynecham a som strašne vďačná za online nakupovanie.
A to som kedysi vydržala chodit hodiny a nakupovat...postupom času to nejak vyprchalo a ten "šum" ludí mi začal robit presne tú"únavu" myslím ,že vinohrad ma tak nedokáže unavit 🤣

anonym_e54d07
8. sep 2025

@anonym_autor Ja som vždy strašne unavená .Následne ma začne bolieť hlava hrdlo od klímy.

katkaseiner
8. sep 2025
@really8

Nebyva mi zle ale ano som unavena. A hlavne pred vianocami ked su davy, hudba vypeckovana a vsade na mna vyskakuju nejake ozdoby

@really8 ja odmietam pred vianocami ist inde ako max do Lidla... nehrozi ze by som isla do nakupneho centra... vtedy ma unavi aj obycajny lidl

anonym_461737
8. sep 2025

@anonym_autor Vyslovene zle nie, ale unavená viac ako keby som okopávala zemiaky. Nenávidím už shopping. asi som už stará 🙈🤣🤣🤣

zuzanaete
8. sep 2025

Kym som tam do hodiny, tak este ok. Ale potom to zacina - prichdza unava, az zle mi je. Proste som odpalena. Urcite je to tym prostredim - klima, hluk, svetla, pachy. Napr. 10 min v Tedi a ja koncim. Obdivujem predavacky, co tam musia tie smrady dychat cely den. Neviem, v akom stave by som bola po celom dni.

anonym_1cbac9
8. sep 2025

@anonym_autor ano, mam to tak aj ja.

anonym_bab940
8. sep 2025
@katkaseiner

@really8 ja odmietam pred vianocami ist inde ako max do Lidla... nehrozi ze by som isla do nakupneho centra... vtedy ma unavi aj obycajny lidl

@katkaseiner som na tom rovnako, preto sa snažím posledný týždeň, dva pred Vianocami vyhábať obchodom úplne, kúpim len ovocie, rožky a chlieb radšej upečiem, ako by som mala byť súčasťou toho šialenstva. Drvivá väčšina potravín, ktoré na Vianoce konzumujeme, sa dá kúpiť oveľa skôr, alebo dať do mrazničky. A darčeky kupujem len mojím najbližším, vúčšinu objednám, v novembri už mávam aj pobalené. Keby som mala dve hodiny labzovať po OC plnom nervóznych ľudí a počúvať 36x tú istú koleu, šľahlo by ma.

benit
8. sep 2025

No veru, zvykla som si nakupovat online a ked msm ist do Oc az mam husinu. Pridem domov a mozem sa davat dokopy.

autumn1
8. sep 2025

Nemávam to ale nechodím bezcielne do OC vybavím a nakúpim tam čo treba alebo sa najem, zájdem do kaviarne a idem preč. Nikdy som sa nevyžívala v chodení od obchodu k obchodu a prehrabovaním sa vo veciach. Vždy viem kde a čo kúpiť alebo načo tam idem

zorienka28
8. sep 2025

Ano, ja zvyknem mavat aj zavrate pri navsteve tychto miest. Zly vzduch, neprirodzene svetlo, hluk, vela ludi na jednom mieste - len nechapem, ako tam niekto moze odpracovat 8 hodin denne.

olimuc
8. sep 2025

Ak idem s tym, ze nieco konkretne hladam, som unavena asi po 2hom obchode, vadia mi vone obchodov, kr sa miesaju, vzduch zima/teplo, vela ludi - boli ma hlava, unava a este aj “/samonasieranie”, ze je vsetko skarede a drahe …. Ale viem prist domov, sadnut na bike a uvolnit sa … je to skor psychicka unava (alebo vek nepusti, na shopping som stara)

zuzka0605
8. sep 2025

kedysi som to nemala, ale cim som starsia znasam to horsie. chodim tam len v mimoriadne nutnom pripade a na kratko.

mimikarol
8. sep 2025

Áno, a čím som staršia tým mi robí problém aj nákup v potravinách. Neznesiem nakupovanie, tá hudba, svetlá, plno ľudí. Som s toho unavená a nervózna.
Čo sa dá objednávam online

siska53
8. sep 2025

@anonym_autor Mna to zvacsa tiez unavuje, pre mna to zas nejaka velka zabava nie je. Len ak tam idem, ze si aj sadneme a ak sa chce, tak daco pozrieme. Inak ak nieco zhanam, som maxi vycerpana.

eviq
8. sep 2025

@anonym_autor áno, presne takto to mávam, unavená, bez energie, boli hlava, preto chodím do nákupných centier minimálne, len keď už fakt nieco potrebujem. Zrejme to robí kombinácia vzduchu, osvetlenia, hluku a množstva ľudí a podnetov.

Strana
z2