Únava po nákupoch v obchodných centrách
Ahojte, mali sme minule debatu s kamoškami, že nám po nákupoch v OC býva zle. Akoby na nás došla únava, vyčerpanie (prešli sme 4 obchody, hľadali sme konkrétnu vec). Napadlo mi či to máte tiež tak? Bez ohľadu na to, v ktorom OC sme alebo v ktorom meste. Ja to mávam odkedy si pamätám 🤷
@anonym_autor ano, poznam to. Podla mna je to v prvom rade zly vzduch, a potom pretlak tych ludi.
Ano, casto to tak mam. Mojej mame býva aj zle od srdca. Vela krat mam v plane si pobehať v kľude popozerať a nakoniec v nákupnom co najrýchlejšie prebehn co treba a nakúpim doma online lebo proste nevládzem v tých obchodoch byt
Áno, mávam to, preto nechodím na nákupy do oc. Ale keď idem len tak na kávu, limonádu, atď. Tak mi to nič nerobí 🤔
Áno, kombinácia zlého vzduchu, nakupovania, svetlo, z každej strany nejaký hluk a ľudia. A nie som autista len takéto nákupy nemusím.
Ahoj, mavam to. Za mna je to z toho hluku (hudba), vela ludi, taka umela atmosfera. Vacsinou kupim rychlo co treba a odchadzam. Nedokazala by som (ani so zlatou kreditkou ) sa ponevierat po shopping centrach. Prvykrat som to zazila v UK. Tenisky som si chodila kupovat v Londyne, vyber aj ceny boli brutalne... ale za 20 minut som ocervenela, rozbolela ma hlava, tak bud som rychlo zaplatila a odchod, alebo som tenisky uz nemala.... Ta hlasna hudba, predavaci so sluchadlami v kuse nieco rozpravali - clovek ani nevedel ci hovoria tebe alebo do mikrofonu, to je moja prva spomienka ked mi ostalo zle v obchode. Odvtedy viem ze v nakupnom centre mam max 1,5 hodinu a potom odchaddzame....
Je to preťažený nervový systém (vzduch, ruch, vela ludi, svetla)..mne to dokáže vyvolať aj panicky atak..radšej sa takýmto miestam vyhýbam :/
ano mavam migreny a aj unavu obcas, zrejme je to zly vzduch z klimy
Ano, mavam vyslovene unavu, vyčerpanie
@anonym_autor nie, milujem nákupné centra, ani neviem ako a strávim tam 2 hodiny 😀 ale unavená som potom riadne
áno mávam to a na 100% som presvedčená, že to robí svetlo v OC
Nebyva mi zle ale ano som unavena. A hlavne pred vianocami ked su davy, hudba vypeckovana a vsade na mna vyskakuju nejake ozdoby
Ano, ja to az tak nepocitujem, ale moja mama. Dlhe roky spomienok, ked si sla po nakupoch lahnut, ze nevladze zit🤣
@anonym_autor mne je zle, len keď o nákupoch v OC čítam. Vyhábam sa im, nikto by ma tam nedostal, čo sa dá objednám, od rožka po auto
Ano. 2 hodiny su moje maximum. Únava po 20km ture po horách je omnoho prijemnejsia než únava po 2h v NC. Nechápem, že tam niekto chodí len tak bez ciela.
Ano,mam..ale mne robia problém ludia-vyčerpávajú ma.Takže pokial nemusim OC vynecham a som strašne vďačná za online nakupovanie.
A to som kedysi vydržala chodit hodiny a nakupovat...postupom času to nejak vyprchalo a ten "šum" ludí mi začal robit presne tú"únavu" myslím ,že vinohrad ma tak nedokáže unavit 🤣
@anonym_autor Ja som vždy strašne unavená .Následne ma začne bolieť hlava hrdlo od klímy.
Nebyva mi zle ale ano som unavena. A hlavne pred vianocami ked su davy, hudba vypeckovana a vsade na mna vyskakuju nejake ozdoby
@really8 ja odmietam pred vianocami ist inde ako max do Lidla... nehrozi ze by som isla do nakupneho centra... vtedy ma unavi aj obycajny lidl
@anonym_autor Vyslovene zle nie, ale unavená viac ako keby som okopávala zemiaky. Nenávidím už shopping. asi som už stará 🙈🤣🤣🤣
Kym som tam do hodiny, tak este ok. Ale potom to zacina - prichdza unava, az zle mi je. Proste som odpalena. Urcite je to tym prostredim - klima, hluk, svetla, pachy. Napr. 10 min v Tedi a ja koncim. Obdivujem predavacky, co tam musia tie smrady dychat cely den. Neviem, v akom stave by som bola po celom dni.
@anonym_autor ano, mam to tak aj ja.
@really8 ja odmietam pred vianocami ist inde ako max do Lidla... nehrozi ze by som isla do nakupneho centra... vtedy ma unavi aj obycajny lidl
@katkaseiner som na tom rovnako, preto sa snažím posledný týždeň, dva pred Vianocami vyhábať obchodom úplne, kúpim len ovocie, rožky a chlieb radšej upečiem, ako by som mala byť súčasťou toho šialenstva. Drvivá väčšina potravín, ktoré na Vianoce konzumujeme, sa dá kúpiť oveľa skôr, alebo dať do mrazničky. A darčeky kupujem len mojím najbližším, vúčšinu objednám, v novembri už mávam aj pobalené. Keby som mala dve hodiny labzovať po OC plnom nervóznych ľudí a počúvať 36x tú istú koleu, šľahlo by ma.
No veru, zvykla som si nakupovat online a ked msm ist do Oc az mam husinu. Pridem domov a mozem sa davat dokopy.
Nemávam to ale nechodím bezcielne do OC vybavím a nakúpim tam čo treba alebo sa najem, zájdem do kaviarne a idem preč. Nikdy som sa nevyžívala v chodení od obchodu k obchodu a prehrabovaním sa vo veciach. Vždy viem kde a čo kúpiť alebo načo tam idem
Ano, ja zvyknem mavat aj zavrate pri navsteve tychto miest. Zly vzduch, neprirodzene svetlo, hluk, vela ludi na jednom mieste - len nechapem, ako tam niekto moze odpracovat 8 hodin denne.
Ak idem s tym, ze nieco konkretne hladam, som unavena asi po 2hom obchode, vadia mi vone obchodov, kr sa miesaju, vzduch zima/teplo, vela ludi - boli ma hlava, unava a este aj “/samonasieranie”, ze je vsetko skarede a drahe …. Ale viem prist domov, sadnut na bike a uvolnit sa … je to skor psychicka unava (alebo vek nepusti, na shopping som stara)
kedysi som to nemala, ale cim som starsia znasam to horsie. chodim tam len v mimoriadne nutnom pripade a na kratko.
Áno, a čím som staršia tým mi robí problém aj nákup v potravinách. Neznesiem nakupovanie, tá hudba, svetlá, plno ľudí. Som s toho unavená a nervózna.
Čo sa dá objednávam online
@anonym_autor Mna to zvacsa tiez unavuje, pre mna to zas nejaka velka zabava nie je. Len ak tam idem, ze si aj sadneme a ak sa chce, tak daco pozrieme. Inak ak nieco zhanam, som maxi vycerpana.
@anonym_autor áno, presne takto to mávam, unavená, bez energie, boli hlava, preto chodím do nákupných centier minimálne, len keď už fakt nieco potrebujem. Zrejme to robí kombinácia vzduchu, osvetlenia, hluku a množstva ľudí a podnetov.

nie