icon

Váš názor na občasné užívanie marihuany?

19. mar 2024

Caute, aky mate nazor na obcasne uzivanie marihuany? Myslim tym raz za mesiac az dva, len zo sklicka (cize davka gulicky velkosti ani nie 1cm). Zaujima ma hlavne nazor vekovej kategorie 18r a vyssie, hlavne starsich ludi. Celkom dobre sa po tom spi a kedze som nikdy nefajcila a nepila a ani neplanujem, toto mi pride ako mensie zlo, no.bojim sa s tym niekomu priznat, aby ma neodsudili ze som fetka alebo nieco.. Vas nazor?

lavender273
21. mar 2024

Podla mna na kazdeho to moze mat rozdielne ucinky. Tak isto ako alkohol. Dobry 'sluzobnik' (ak sa to tak dá nazvat') ale zly pan.
Pred dietatom som obcas fajcila marihuanu (cistu, ziadne tabakove sracky ) tak 2x do roka maximalne a pre mna to je totalny reset. V dobrom slova zmysle. Dala by som si aj teraz, ale zase nie som na tom tak ze teraz budem hladat kde kupit. Raz ked pojdem do Amsterdamu zase, mozno si dam. Za mna 2x mesacne je v celku vela takze nemyslim si o tom nic pozitivne.
Vsetko s mierou. Hlavne drogy a alkohol s este vacsou mierou.

lavender273
21. mar 2024

A este dodam, ze urcite by som marihuanou (alebo alkoholom) 'neliecila' nespavost..alebo aj hocico ine. Takze za mna tiez nie 🙂

lucia_ma
22. mar 2024

Myslim si ze hladas odpoved na zlom fore toto su mamicky))) neviem kolko z nich ma realne skusenosti s marihuanou aby ti vedelo poradit a zalezi aj aku radu vlastne hladas.. Ze ci je to ok alb je to odsudenia hodne.. No tak to je predca na tebe.. Rovnako ako alkohol kolko je alkoholikov aj skrytych a zacinali poharikom.. A aky ma alkohol vplyv na telo na nase organy a kolko myslis ludi si tu vypine prilezitostne.. To je rovnake
Ak ti ide o marisku urcite je to mensie zlo ako alkohol ved sa uziva aj na predpis ale mas aj lepsie cesty ak ti ide o psychicke uvolnenie existuju aj nenavykove bylinne preparaty ktore kupis cbd bez thc a pod.. Vsetko ma svoje pre a proti

keksik83
22. mar 2024

Aj jedna dávka ti môže spôsobiť nezvratné problémy. Akákoľvek droga mení mozgové štruktúry. Robí doslova diery do mozgu. Do marihuany sa navyše zvyknú pridávať látky na jej riedenie (bežne sa hneď nedostaneš k čistej), telo potom vlastne otravujú aj tie látky na riedenie (napr raz 5 mladých mužov zabila dávka, kde bol jed na potkany). Ak by si sa náhodou dostala k čistej kvalitnej marihuane, tak ťa môže zabiť aj jedna dávka, napr. v kombinácii s pohárikom alkoholu či nezistej srdcovej vade apod. (predpokladám, že nijaký užívateľ marihuany nepodstupuje pravidelné kompletné prehliadky u lekára, ak ju chce akože užívať zo zdravotných dôvodov). Takže tak. Info sú veľmi čerstvé od človeka, ktorý pracuje s drogovo závislými a vie, čo každý droga spôsobuje. A áno, už to tu bolo veľakrát, každý závislý raz začínal s marihuanou...

keksik83
22. mar 2024

@sigma510 nikto s vyrovnanou osobnosťou nepotrebuje resetovať hlavu tým, že si dá drogu (ani tým, že opije).

ropucha6
22. mar 2024

Raz, dvakrat mesacne sa mi zda celkom dost na “rekreacne” uzivanie. To si davas sama, ci s nejakou partiou? Neviem, co je zo sklicka, poznam len klasicke cigarety. Ci sa to zvrhne na tvrdsie drogy, moze a nemusi, ale privelmi by som s tym na tvojom mieste neexperimentovala. Na spanok vyskusaj kvalitne CBD, ak mas problem. Mne to pomohlo v urcitom obdobi.

lujza123
22. mar 2024

Podľa mňa je to úplne rovnaké ako ked si dáš pohár, dva alkoholu. Rekreačne pár krát do mesiaca prečo nie, no časté užívanie človeka znici

Marihuana je už vo veľa krajinách legálna či dekriminalizivana a postupne to príde aj sem.
Ze sú tu niektoré tetušky zhrozené a lamentujú fuj hrôza feťáci na tom nič nezmení.

lujza123
22. mar 2024

Ináč názory hodné povesti modrého koňa 😂🤦‍♀️

Keby majú všetci rekreačný užívatelia a ti co aspoň vyskúšali trávu nejakú značku na čele tak by tu tie zástankyne schizofrénie aj porazilo koľko ich v skutočnosti je.

Vstupná brána do sveta drog je alkohol, je to najdostupnejšia tvrdá droga a všetci fetaci začínajú prave s ním, nie trávou.

mclissa
22. mar 2024

😂😂 och. Normalne sme si vedeli sem tam zapalit marisku pocas vysokej, aj s manzelom zo 4-5 rokov dozadu. Nie nestali sa z nas fetaci. Ani vymlety ludia, a nemame ani schizophreniu. Sme uspesni, dobre zarabajuci ludia. Teraz koli praci nemozem. Stratit pracu koli obcasnemu jointu mi zato nestoji. Pokial vies kde je hranica a neni si zhulena 24/7 nevidim v tom problem obcas si zapalit.

vanilka83
22. mar 2024

Len pozor na to dlhodobé užívanie THC a to v akomkoľvek množstve spôsobuje úzkosť nespavosť! nervozitu depresie až panicke ataky a vo veľa prípadoch schizofreniu a sociálnu fobiu

linda07
22. mar 2024

V pohode 😁 aj castejsie na zabavu, ale vyslovene kvoli spanku cbd...😉

avakona
22. mar 2024

Čítam sú odpovede a vidim názorovy a mentálny stredovek. Ani sa nedivím, že máme takú vládu, akú mame ❤️😀

mclissa
22. mar 2024

Vela ludi si vie zapalit marisku a ani by ste to na nich nepovedali. Neviem preco hadzat vsetkych do jedneho vreca.

e640
22. mar 2024

@katka700 a zasa čo je na valeriáne nebezpečné, lebo mne pomohla na spánok.

marienka1989
22. mar 2024

@beadygirl18 kamoška na párty, keď sme boli mladé, presne to isté....najskôr ležala na posteli a kričala, že sa prepadáva do postele, aby sme ju zachránili....o chvíľu sme ju nemohli nájsť, mňa napadlo vyjsť na chodbu a len som ju stiahla, lebo už otvárala okno, že ona vie lietať....a to sme boli na ôsmom poschodí....

tiezjedna
22. mar 2024

marihuanu považujem za menšie zlo ako chlast a cigarety... To sú drogy ako všetky ostatné, s preukázateľne fatálnymi dôsledkami pre organizmus, s varovaním priamo na obaloch a predsa ich spoločnosť veselo toleruje. "Dealujú" sa úplne legálne pretože ekonomika a tipla by som si, že aj x moralistiek pod touto diskusiou ich vedome, často a hojne užíva😎 Trochu sebereflexie dámy.

michbel
22. mar 2024

Pre mna lepsie alebo rovnake ako alkohol.

tiezjedna
22. mar 2024

@autorka nemyslím si, že tráva je cesta k lepšiemu spánku, teda určite nie, keď si zahulíš raz za mesiac. Osobne to nijako neodsudzujem, sama tomu ale neholdujem, skúsila som to raz kedysi ako puberťák čisto zo zvedavosti a to bolo tak všetko.

luccija
22. mar 2024

Neuznávam, nikdy som nevyskúšala nečítam ostatné komentáre.Ja som vyrastala v dobe, keď v mojej mestskej časti bol boom drog jeden spolužiak sa predávkoval heroínom, druhý pod drogami neviem akými vypadol z okna chaty.Dalsi si občas dal marisu fajčí ju dodnes a má 45 r a už určite aj niečo iné.Ja mám rada veci a seba pod kontrolou🙂a nič také by som nevyskúšala.Lepsi spánok, uvoľnenie sú len výhovorky to potom sa môžeme chcieť cítiť každy večer uvoľnení a pod...podobne si myslím o pohárikoch vína a pod čo sa tu často píše

natasha1988
22. mar 2024

na spanie si kup CBD kvapky - olej. Ten je legalny, funguje na upokojenie a spanie perfektne.👍

eliska13
22. mar 2024

@hederamonstera ty si prestala tento rok s marihuanou a si matka 2 malých detí?🫣

@lujza123 ty si zabodovala, keď tu bol starší príspevok kde sa niekoho dcéra teenegerka sebaposkodzovala a ty si napísala, že máš s tým skúsenosti z tvojej puberty, hľadanie samého seba a čo z toho robí matka také veľké haló, že to je bežné.To si vo všetkom taka nad vecou teraz prekvapujes ďalším nazorom.
Marihuanu som vyskúšala asi 3krat počas VS ja som radšej shopoholic🙂)

mclissa
22. mar 2024

@eliska13 a to z @hederamonstera robi zlu matku?

lujza123
22. mar 2024

@eliska13 🤦‍♀️ to si riadne prekrútila, ten prispevok som našla a teda znel úplne inak

Jediné co som naozaj napísala ze je to bohužiaľ dosť bezne u mladých dievčat, našťastie väčšina to len vyskusa, to ešte nieje to klasické sebaposkodzovanie. . Rovnako ako skúsia napríklad deň nejesť, ale nieje to anorexia.
Nie netreba hneď panikáriť ale ani situáciu zľahčovať, snažím sa ku vsetkemu pristupovať logicky, vyhodnotiť situáciu bez zbytočných emócii a také sú moje názory.

Co iného ostáva rodičom, na odborne vyšetrenie u psychológa či psychiatra si musíš počkať pár mesiacov, takáto je situacia

https://www.modrykonik.sk/forum/pubertak/moja-15-rocna-dcera-sa-reze/?page=2&scrollto=first

A rovnako pristupujem aj k marihuane, zaujímajú ma výskumy, dáta, fakty. Stále je to narozdiel od alkoholu a nikotínu ĽAHKÁ droga.
Ze si ju dá niekto raz za mesiac z neho fetaka nerobi, rovnako ako nerobí pohár vina z človeka alkoholika

keksik83
22. mar 2024

@lujza123 každý odborník na závislosti ti povie, že delenie drog na ľahké a ťažké je prekonaný mýtus. Vždy ide o drogu.

jesenzima
22. mar 2024

Hľadáš ospravedlnenie svojho problému na sociálnej sieti. Ak máš výčitky, prestaň sama od seba 🙂

katka700
22. mar 2024

@e640 Som rada že ti valeriana pomohla. Zas aby sme sa pochopili, sú rastliny ktorými sa je veľmi ťažké predavkovat (je jedno ci si dáš šálku čaju denne alebo celý liter), napríklad som nikde nečítala že by sa niekto otravil medovkovym alebo šípkovym čajom. Potom sú rastliny (napríklad valeriana, niektoré tcm byliny) ktoré sa nemôžu užívať od buka do buka, treba si dačo prečítať o dávkovaní, kontraindikáciach s liecivami, možných nežiaducich účinkoch alebo dodržiavať dávkovanie ktoré stanovil odborník. Takto som to myslela, nechcela som povedať že valeriana je škodlivá.

bbalin
22. mar 2024

Nekaz si život a neber to... Chceš lepšie spať? Tak si choď zabehať, zacvičiť, ale nerieš to drogami... Človek, ktorý užíva drogu je feťák, takže áno, budeš tak braná inými ľuďmi, ktorí to neužívajú... Hrozné kam tento svet speje, že niekomu toto príde v poriadku...

hederamonstera
22. mar 2024

@eliska13 a? Niekto si da vecer pohar vina, ja som si po uspati deti zapalila.

keksik83
22. mar 2024

@bbalin nebude trvať dlho a človek, ktorý žije v partnerstve s opačným pohlavím, vychováva vlastné spoločné dieťa, nemá pokreslenú polovicu tela, poprepichovanú tvár, neopíja sa, neuľavuje si mariškou či inými opiátmi apod, bude považovaný za blázna, konzervu, zakomplexovaného a čo ja viem čo ešte. 🙈🙈🙈 verím, že sa ľudia raz spamätajú.

lujza123
22. mar 2024

@keksik83 ok aj ked sa nebudeme hrať na lahké/tvrde tak z hľadiska škodlivosti pre užívateľa a aj škodlivosti pre jeho okolie sú tabak aj alkohol ovela škodlivejšie než marihuana