Vegetarián

1. feb 2024

Ahojte máte skúsenosti s takýmto niečím ? Vždy som jedla mäso.. Nikdy som nemala žiadny problém no posledneho trištvrte roka moje teplo odmieta mäso a posledne týždne už celkovo aj mäsove výrobky.. Len čo sa pozriem na mäso príde mi zle.
Môže sa človek stat vegetariánom aj keď to nie je zámer ale telo začne mäso odmietať🤷🏻‍♀️? Ďakujem

zuzanaa239
1. feb 2024

Áno, kľudne zo dňa na deň, máloktoré mäso je dnes chutné a kvalitne, ja som tiež prišla do veku, kedy som začala preferovať viac bezmäsitých jedál a dnes je ponuka veľmi široká a chutnejšia, myslím množstvo zeleniny, strukovín, syrov plus veľmi veľa jednoduchých a chutných receptov.

autor
1. feb 2024

@zuzanaa239 ja som už skúsila aj kvalitnejšie mäso ze ci náhodou to nebude aj kvalitou a aj tak...až ma to hnevá pretože už aj vo výsledkoch krvi mi to začína byť vidno aj keď konzumujeme strukoviny

Som si myslela ze vegetariánstvo si človek vyberá 😏

meringe70
1. feb 2024

Áno, mne tiež zo dňa na deň prestalo chutiť, mala som 17 rokov keď sa mi to stalo. 6 rokov som teda mäso vôbec nejedla, potom mi prišlo na chuť a cca rok som ho jedla tak raz do týždňa, teraz zas nemám chuť tak idem bez masa. Nemala som a ani momentálne, keď ho znovu nejem, žiadne zdravotne problémy, krv v norme, dokonca železo som mala lepšie, ako keď som jedla mäso :D, jedálniček mam vyvážený (aspoň si myslím).

zuzanaa239
1. feb 2024

A s akou hodnotou máte problém?

larrylurex
1. feb 2024

Ja som bola vegetariánka asi 2 roky na strednej. Výsledky krvi som mala vždy dobré, ale neskutočne sa mi lámali nechty, vlasy, dosť som schudla a to som brala aj rôzne vitamíny a podobne. Možno to bolo tým, že som bola v podstate ešte len dieťa. Teraz bez mäsa vydržím, nepotrebujem ho, ale jem ho, hlavne napríklad vývar a podobne. Ale tiež sa mi vôbec nežiada a zvažujem, že by som znova skúsila byť vegetarián, ale proste tak ako to niektorým vyhovuje a celý život sú bez problémov vegetariáni, tak sú ľudia, ktorí proste majú bez mäsa problémy. Poznám aj vegánku, ktorá je úplne zdravá, ale za to veľa bývalých vegánov, ktorí s tým prestali hlavne kvôli zdraviu.

isis234
1. feb 2024

Vyše pol roka mi mäso nechutilo. Nejedla som. V pohode, strukoviny, ovocie, zelenina...

autor
1. feb 2024

@zuzanaa239 B12, železo, Dčko

autor
1. feb 2024

@meringe70 a tiež si to mala tak ze ti už len pri pohľade na mäso prišlo zle?

autor
1. feb 2024

@larrylurex u nás v rodine mame 3 ktorí sú vegetariáni ale preto lebo chcú... Vždy som im hovorila aby to neprehanali hlavne kvoli vitamínom a minerálom a nakoniec som už aj ja a nedobrovoľne 😄😄