Veľmi sa bojím korony.
Ahojte baby... Som z Oravy, tu to,, zatiaľ,, nie je.. Aspoň sa nikde nič nehovorí... Ja sa strašne toho bojím, keď vidím na nete tých ľudí ako sa boli lyžovať v tej jasnej alebo dnes na nejakej chate v tatrách..... Je mi do plaču...nech to už všetko skonci
@mariamagdalena212 toto iste mám aj ja a bojím sa.
Ja sa bojím . Máme suseda čo je v karanténe prišiel z Belgicka. No myšlienky vseliake.
@anjika44 klud. z pohladu spolocnosti je to pruser a nasledky budu zle - lebo nie je tak uplne bezne aby tolko ludi naraz bolo chorych ... a tolko starych/dlhodobo chorych ludi aby naraz zomieralo ... ale ked ty aj ochories, tak s najvacsou pravdepodobnostou neumries, za tyzden-dva si v poriadku, polezis si trocha v posteli
Ahojte, no čo máme říkat my, kteří jsme v UK? Tady se snaží dělat jakoby nic, nedělat paniku, ale i tak lidé nakupují do aleluja. Už ani nevím, kdy mám jít nakoupit, abych si byla jistá, že bude v obchodě to co potřebuji. Prázdne police, těžko sehnat normální potřeby. Lidé jsou tak sobecti, nemysli na nikoho jenom sebe. Dokonalý příklad toho, kdyby nastala světová válka. Jak smutné.
Školy jsou otevřené, každý den se bojím toho, s kým moje deti přijdou ke styku. Učitelky mi případnou lhostejné k hygiene, takže spoleham na moje deti a jejich zdravý rozum, že chápou co je umývat či ruce a nedotýkat se obličeje dokud si je neumyji. Jsem z toho blázen, mamka diabeticka, pořád u nás a přitom ona vaří pro dalších 100 lidi v práci a setkává se s dalšími X lidmi každý den.
UK už dávno měla zavřít hranice tak jako ostatní státy v EU a prozatímne omezit pohyb obcanum a také zavřít školy.
Tady to je jen 'Umývat si ruce' jako kdyby to státu bylo jedno, že lidé umírají!
Mne se zdá, že nechtějí dělat paniku, ale mezi těmi tisíci musí být i mladí lidé, ba i děti, kteří jsou ted v nebi.
Tento svet je jen o penězích, ženy my jsme ty, které se staráme o naše blízké, musíme je ochránit ať to stojí, co to stojí.
Samozřejmě ne na úrok toho, že budeme sobecti vůči okolí, ale pokud to je možné, zůstávat doma a mít děti u sebe.
Co bych já za to dala, ale měla bych na krku socialku tady v UK.
Takže ja nedělám paniku, ale jsem obezretna a dávám si opravdový pozor s kým přijdeme do styku, protože mnohí
lidé ví nebo tusi, že mají ten coronavir, ale i tak jdou mezi publikum.
Vím, že hodně z vás nebudete sdílet můj názor, já vám však všem přeji hodně pevné nervy a trpělivost. Hlavně buďme k sobě dobří a soucitni , protože hádky a panika situaci jenom zhorší.
Cinsky hlavny hygienik povedal, ze len take prisne opatrenia, ako zaviedla Cina mozu ochranit EU natolko, ze epidemia skonci v juni. Lenze v EU nie je diktat, ako v Cine. Tu je demokracia a aj napriek vyhlaseniam vlad si ludia robia, co chcu.
Kazdy moze beztrestne vsetko, aj ohrozovat inych. Ziadna disciplina, zodpovednost. Tu to mame. Zbytocne si nieco nahovarat. Nik nema financnu rezervu. Co nezhltnu uvery, to zhltnu vylety a dovolenky. A nakupy prkotin, nepotrebnych k zivotu. Teraz vidime, ako je vsetko na prd. Po tomto by sme mali prehodnotit svoje priority.
Niekto sa pytal na uvery. Nejaka banka dava odklad, urcite daju postupne vsetky. Vyroba sa zastavi urcite aj v inych automobilkach, lebo komponenty sa dovazaju a hranice su zavrete. Ak manzelia nemaju pracu strategickeho vyznamu, nech beru dovolenky. V konecnom dosledku je dobre si dat predpisat ukludnujuce lieky, budeme ich potrebovat. Ale sebadisciplinou to zvladneme.
Ja som bola minuly tyzden som syncekom narychlo nakupit zakladne potraviny, drzala som si ho na rukach, lebo som ho nechcela davat do kosika. Pridem k pokladni a davam si ruksak dole (samozrejme mi to islo tazko, kedze som synceka drzala na rukach) a jedna pani, ze dajte ki ho ja Vam ho chytim a zacala mi ho tahat z ruk - normalne tahat, tak som zvysila hlas a hovorim neberte mi ho, zostala zarazena a hovorim jej, ze nech sa nehneva, ale v tejto dobe to nie je dobry napad a sa ma spytala sa bojite, ja jej nato ano bojim sa davat moje dieta do cudzich ruk.
@majusska202 ako do kocika???
@cinkatko ja ta uplne chapem, mate to tazke. Ak sa v UK potvrdi scenar z IT - neviem si to ani predstavit, ked som bola v UK nevedeli ci mam zlomenu nohu, alebo vyvrtnuty clenok 🙄
@gelifil no uspavala som malu a isla pani okolo a vhcrla vidieť ako sme narástli tak som jej to hned vysvetlila
@aalzbetkaa Treba sa zamerat na pozitiva: toto je unikatny cas, aky sme este nezazili a zrejme uz ani nezazijeme, vsetko sa spomalilo alebo zastavilo a my mame prilezitost sa trochu vymanit z bezneho zivota a robit veci, na ktore nemame cas. Stresom a panikou nic nedosiahneme, ale co tak vyuzit cas a venovat sa zalubam, upratat cely dom, citat...
My sme za posledne dni boli kazdy den na prechadzke v prirode, potriedila som oblecenie, dobre varila, citala knihy, parada 😊
@kitinka v kazdej rodine je nieco. moja dcera a aj sestra maju poruchu imunity. a teda dcera ej dieta. vela deti ma slabsiu imunitu. a aj napriek tomu, deti znasaju tento virus dobre a nie su rizikova skupina. ja mam chornicku bronchitidu, kaslem uz 25r. teraz sa aj bojim zakaslat 😀 . kaslem pri namahe - do kopca, do schodov a niekedy aj rychlejsia chodza, ci stres. tiez mozem byt rizikova, ale mam celkom ajn imunitu,c o je dobre. mama mava problem s dlhodobym kaslom a teda ona je uz v rizikovej skupine.
alex666 trochu zavidim. som zdravotnik, cize ja moc spomalit nemozem a aj ked pracujem v len ustave, mame tam rozsiahlu rizikovu skupinu ludi, ak to k nam pride, tak to bude hroza. uz teraz ej to narocne, kedze viacere moje kolegyne su v karantene a je nas malo.
@oli18
No ja som takto nezila...mame hypoteku samozrejme....ale zijeme skromne.....neboli sme 10 rokov nikde...teda raz v chorvatsku pred 5 rokmi....ja som to videla v anglicku (ako mlada)pred 20 rokmi ten konzum....ale jasne ze mam hypoteku...lebo nie kazdy ma na stavbu cas....a vobec aj verit firmam....a podobne..
Viem ze skromne zije kazdy normalny clovek..ktory nekradne...lenze globalizaciou sa dosiahlo toto...co tu je
Ja tiež mám obavy.. Hlavne o mojich blízkych. V podstate všetkých mam rizikových.. Po večeroch aj plačem.. Snáď sa to zastaví a ľudia dostanú rozum a nebudú sa chvíľu zgrupovat
Baby Vam niektorym uz ozaj prepina. Ja chodim do obchodu k rodicom za priatelom nenosim rusku dezinfikujem ruky a som tu. V praci rusku musim nosit aj ked sa v nej idem uvarit ale ked som v obchode nenosim ju. Nekaslem v rizikovej oblasti nie som. V praci nas otestovali nemame v sebe nic tym padom chodim bez toho aby som niekoho ohrozovala ale ked vidim ako niektorym z toho hrabe tak len krutim hlavou. Nezlahcujem to ale aj zbytocne nerobim paniku
@princeznasevera tak ty si pekne mimo . To že si tu dnes neznamená že tu budeš aj zajtra . Vieš ty vôbec niečo o korone ? Inkubačnej dobe a tak? To že si ju nemala v den testovania znamená že ju nemôžeš mat nasledujúci den ?? 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Sa zobuďte !!!!!!
@kikaaa444 zlatinko pracujem v zdravotnictve blba zas nie som a stale nas kontroluju ak sa im niekto nezda spravia mu testy. Ja dochadzam do prace 50 kilometrov a teraz ako co kvoli vyrusu zostanem sediet na prdeli ako ine zeny aby mi z toho preplo?