Vplyv antipsychotík a antidepresív na priberanie na váhe
Ahojte, ktoré lieky majú väčší vplyv na váhu? Antipsychotika (beriem 1,5roka) a antidepresíva (1rok) ? Odvtedy som pribrala 20 kíl :/
Len ich sama kvoli tomu, prosim, nevysad 🙏.
@nevenka nevysadim, už mám s tým skúsenosť...a antipsychotika beriem injekciu
Robíš niečo preto, aby si nepribrala? Úprava stravy, cvičenie?
napíš aké lieky, lebo z niektorých sa ozaj priberá...
s lekárom si to nepreberala?
@koniarova obmedzila som sladkosti, menej jem na raňajky, viac sa hybem, ale necvicim...mam zvýšenú chuť do jedla, ale snažím sa nejest
@deti95060810 antidepresiva sertralin, antipsychotika trevicta...preberala, ale príliš to neriesil
Ja aj z jednych aj z druhých som pribrala 😕
@columbovazena podarilo sa ti schudnúť potom ?
Antipsychotika
Ani veľmi nie..Aj keď som znížila dávku, kilá dole nešli. Potom som si kúpila Pestrec mariánsky od Dr.Max, kôli pečeni, a troška sa to pohlo, na váhe ani nie, ale na obvode, trocha mi zliezlo z brucha. Aktuálne som začala chodiť do fitka, 2 za týždeň zatiaľ len kardio, tak dúfam, že niečo ešte zmizne.
@columbovazena držím palce, nech ti to vyjde
Ono nepriberáš z tých liekov. Priberáš z toho, že veľa ješ. Tieto lieky môžu spôsobiť akurát to, že podporujú chuť do jedla. To ako sa ty vieš ovládat, je na tebe.
@stanulienkat neviem ci je to celkom pravda, keďže jeden človek je to isté čo ja a je úplne chudý, neberie lieky a ja pri tej istej strave mam +20 kil
Ten druhy clovek: zje menej, ma lepsi metabolizmus, ma vacsi vydaj energie, alebo neje vsetko take uste ako ty.
Mozno si to neuvefo.ujes, ale bud vela jes, alebo kaloricke. A nezabudni, ze vekom sa spomaluje metabolizmus.
@stanulienkat tak ja nemám veľa rokov (27), pri antipsychotikach píše, že možné vedľajšie účinky: zvýšenie hmotnosti...snažím sa ovládať, aj keď mam chuť na jedlo, tak nejem
Možno naberáš vodu, neviem. Verím, že je to ťažke. Človek s tým bojuje a nevie si pomôcť. Drzim palce.
@stanulienkat dakujem

Antipsychotiká