Vstávam o 5:00, o 6:00 mi ide vlak. Po vystúpení z vlaku som viac unavená

21. mar 2024

Vstávam o 5tej, o 6 mi ide vlak. Nemám problém vstať, jasné som unavená ale rýchlo sa umyjem studenou vodou a nakopnem sa. No tá cesta vo vlaku trvá vyše hodiny.. Ja keď vystúpim som viacej unavená ako ráno o tej 5tej..je to normálne? Dá sa s tým niečo robiť?

katkaseiner
21. mar 2024

tiez vstavam o 5, o 6 ide vlak a cesta presne hodina plus mhd...clovek si zvykne. Skus pocuvat hudbu alebo po praci doma cvicit.

luga_luga
21. mar 2024

cestovanie je, zial, unavne, treba si na to zvyknut, ja vstavam este skor, ja uz idem o 5 na bus

simsalabim
21. mar 2024

Vlak uspava, vobec sa to nedivim. Tiez vstavam v podobnom case, ale cestu nemam tak dlhu.

btus
21. mar 2024

ja vstávam o 4.25 a o 5.00 mi ide autobus. 9dem síce busom len 20 min, ale aj tak veľakrát v autobuse zaspím. Keď som cestovala hodinu autobusom ( do inej práci) v bežne ľudia v autobuse spali. Je to úplne normálne. Je tam teplo, človek vlastne ešte nie je úplne prebratý, tak jasné, že ho " unáša" a potom sa cíti "rozbitý".

monikkatt
21. mar 2024

Podla mna je to normalne. Rano vstanes, umyjes sa, chystas, utekas na vlak.. cele ta to nabudi, preberie. Potom si na hodinu sadnes, zacnes driemat, telo aj mysel sa ukludni a zrazu bum, vystupujes 😀 tiez to tak mam ale ked sa zas zacnem hybat tak sa preberiem a uz som v pohode

luccija
21. mar 2024

Raňajkujes?dostatočne piješ?

mclissa
21. mar 2024

Ja ked som cestovala vlakom hodinu a pol tak som vzdy rano spala. Pre mna najlepsi spanok 😂 cestou naspat som citala knihu. Nikto nikdy odo mna nic nechcel. Ja som si najlepsie oddychla.

alex49
21. mar 2024

Ja chodím autobusom 50 minút a som nastavená, že aspoň 20 minút cesty prespím. Na telefóne mam budík, aby som neprespala zastávku. 😁

majamat
21. mar 2024

ja nechapem ako dokazu ludia v kazdej blbosti vidiet problem.

o oddychu niekedy mozeme dobre vstat, cize rano vstanes dobre. potom vyvijas nejaku aktivitu, co ta opat trochu unavi a sadnes do vlaku, ktory hojda. jasne, ze mozes byt unavena.
navyse moze tvoj imunitny system bojovat s nejakymi virusmi, mozes amt nedostatok vitaminov, jarnu unavu, mozes byt vo faze cyklu, kedy pocitujes viac unavu, mozes amt stresujucejsie obdobie a toto su vsetko uplne normalne, fyziologicke veci, nic chorobne.

dopln vitaminy, len pre pripad, maj dostatok tekutin, daj si kavu, ci kofolu. ak neranajkujes, daj si aspon trosku sladke ( pri kofole s cukrom nemusis ), alebo sa najedz. vo vlaku bud aktivna aspon v ramci moznosti.

tiezjedna
21. mar 2024

tak využi tú hodinu a pospi si ešte...

cookie29
21. mar 2024

vlak uspava a fest. Ja som jeden cas vystupila o zastavku skor a sla peso, ale teda bolo to mozne 🙂 to ma prebralo.

luccija
21. mar 2024

@tiezjedna toto obdivujem ľudí čo si zdriemnu a sú fit.Ja, keď si náhodou poobede pol hodinu zdriemnem som ešte unavenejsia Malatiná a dupľom sa mi nič nechce

slavomira236
21. mar 2024

@luccija ja mam to iste

katkaseiner
21. mar 2024

@luccija tiez som tak, po zdriemnuti sa neskutocne trasiem a je mi blbo az kym neidem spat nocny spánok. Moj muz si ľahne na 20 minut a je z neho novy clovek

tiezjedna
21. mar 2024

@luccija mňa vždy okolo tretej chytí kríza, proste ma zvalcuje únava. Tak sa natiahnem na gauč, na 20 minút sa stratím a som ako znovuzrodená

ivangeline
21. mar 2024

Pospi vo vlaku.

thoughtfulweirdo
21. mar 2024

Ja mám zo svojej skúsenosti opačnú radu. Keby som pri takomto cestovaní zdriemla, som rozbitá na zvyšok dňa, nepreberiem sa. Ja sa vždy v takýchto prípadoch musím pri cestovaní tak zamestnať, aby mozog zostal vo fáze "práce", nabudený. Ak nemáš prácu, ktorú by si cestou robila trebárs na notebooku, tak aspoň štúdium cudzieho jazyka pre teba zaujímavou formou alebo lustenie sudoku, kakuro a niečo podobné. Ja som napríklad značnú časť 1,5 hodinovej cesty venovala raňajkám 😄

julinka65
21. mar 2024

@thoughtfulweirdo tiez by som musela nejak podobne ten cas vyuzivat. chvalabohu nemusim takto dlho cestovat, ale keby mam len sediet a pozerat z okna, tak pre mna je to proste premrhany cas.

luccija
21. mar 2024

@katkaseiner veď to, že ja som ako na odpadnutie.A to fakt spim poobede možno 3x za rok.Casto vidím v autobuse, že ľudia spia zrazu chytia tašky a už letia von.Ja potrebujem pomaly rozjazd ja mám nizky tlak ja by som odkvacla.
@tiezjedna super, keď Ti to pomôže ja som niekde čítala, že takáto siesta by mala byť max 30-40 min

tiezjedna
21. mar 2024

@luccija s tým by som aj súhlasila. Keby som zalomila na dlhšie, tak by som bola úplne nepoužiteľná. Mne fakt stačí krátky refresh.

kiki68
22. mar 2024

Normalka, ja som par rokov chodila vlakom min hodinu, Metro k tomu 20 min. No bolo to podobne, hlavne su obdobia ked je to lepsie a potom horsie. To vidis vo vlaku, ze nie iba Ty, Ale aj dalsi si napr v zime rozbiti.