icon

Zubné implantáty a fajčenie

columbovazena
11. jún 2025

Ahojte, na budúci týždeň idem dať robiť 2 zubné implantáty, a bolo mi dôrazne povedané, že nesmiem.fajcit, kým sa to nezahoji..Myslím, že cca 2 týždne vydržím na Niquitin pastilkach, ale či to dám aj dlhšie to netuším. Vraj ak budem aj po zákroku fajčít môže sa stať, že sa implantáty neujmu, zapália sa a môžu vypadnúť. Má s tým niekto skúsenosti?

majus2323
11. jún 2025

@columbovazena priame skúsenosti nemám ale žiaľ , je to pravda ... Dáte za to nemalé peniaze tak si treba dobre rozmyslieť , ako to urobiť tak , aby sa to zahojilo bez problémov ...

frflos_nespokojny
11. jún 2025

budes mat inplantaty a tam treba dodrziavat vysoku hygienu, ale nemusis ....
tam je vysoke riziko zapalu a ver mi, ze to nechces zazit a co na fajcenie? je to iba v hlave a da sa prestat, len treba chciet. 😉

koniarova
12. jún 2025

Nefajčím. Ale robili mi implantáty v dvoch zubných klinikách a nikdy mi to nikto nepovedal. Samozrejme je to logické.

mdse
12. jún 2025

@columbovazena ja by som ani tie pastilky nežula, však aj tam je nikotín a ten zužuje cievy, takže sa Ti ďasná nebudú prekrvovať a hojiť. Celkom dobrý dôvod skončiť úplne. To píšem ako bývalá fajčiarka, desať rokov nefajčím.

guudy
12. jún 2025

@columbovazena trva 3-6 mesiacov, kym sa implantaty uplne zahoja. Zvaz, ci investicia do implantatov nie je zbytocna, ak nie si ochotna a schopna urobit vsetko pre ich uspesne zahojenie.