Aká káva vám chutí najviac?
Dobre ránko akú kávu mate radi ktorá vám najviac chutí 🙂❤️
@sabca99 Ja len z Coffeein uz kupujem. Aj ked niekedy dostanem od niekoho inu kavu, uz mi tak nechuti ako odtialto proste 😂 Tak som si na ne zvykla.
Teraz som si objednala túto a za mňa je skvelá https://www.coffeein.sk/detail/444/peru-el-palt... Úplne vyvážená chuť.
Presneee 😀 Ja to mam uplne rovnako, vzdy si poviem ze tuto mam rada, tuto beriem stale a potom aj tak hodim do kosika nejaku novinku, lebo co ak bude este lepsia 😅
Inak ta pink honey ma celkom laka uz len tym nazvom, som zvedava ci tam bude citit nejaka taka ovocnejsia chut. Ja mam rada ked je kava taka jemne sladkasta sama o sebe a netreba do nej pol kila cukru...
A darceky sama sebe uplne schvalujem 😀 Aspon mas istotu, ze dostanes presne to, co chces. 😂 A kava je podla mna ideal – potesi opakovane, nie len raz pri rozbalovani 🎁☕
Joj, ako ja milujem, keď mi príde balík a vonia to u mňa ešte veeeľmi dlho z tej kávy 😍
Ahojte, robite si niekto doma aj filter pomocou Hario V60? Zaujimal by ma konkretny postup pripravy. Skusala som uz rozme recepty a kavy a zatial neviem najst ten top, kde by vynikli aj tie ovocne tony a nebolo by to prilis horke. Vdaka
@diefca ahoj, vyskúšaj toto, mne to veľmi pomohlo 🙂 https://www.coffeein.sk/blog/a/178/co-je-to-har... zvyknú tu mať také obohacujúce články 😉
@diefca ahoj, vyskúšaj toto, mne to veľmi pomohlo 🙂 https://www.coffeein.sk/blog/a/178/co-je-to-har... zvyknú tu mať také obohacujúce články 😉
@sandra_kul ano, tieto recepty som skusala, ale podla toho postupu je to stale prilis horke. Skor hladam niekoho na pozdielanie konkretnych tipov. 😁 ale vdaka, asi skusim radsej nejake kavove forum
@diefca nieco zrejme robis nespravne 🙂 alebo ti proste len nesedi sposob pripravy kavy 😀 ja kym som prisla na to, aka kava mi naozaj chuti, tak to proste trvalo. 🙈 a to som ich poskusala fakt ze vela.
@gramtlika je to mozne, preto hladam niekoho, kto sa s hariom hra uz dlhsie 🙂 jedine, co nemam, je kanvica s husim krkom a teplomerom, takze s tymto idem len tak odhadom. Este aj vodu si kupujem, takze v nej problem nebude.
@diefca ja robim v60 uz dlhsie a uplne chapem, co mas na mysli, ked je to horke, vacsinou je to proste preextrahovane 🙂 skus si kavu pomliet o stupen hrubsie, nie tak najemno, chut by mala byt cistejsia a menej horka. 😉
a takisto aj ak lejes vodu priamo z kanvice, moze to byt 98–100 °c, co je dost. skus nechat vodu 30–60 s postat, aby mala tych cca 92–94 °C 🙂
@evulincula Chystam sa na tiez, ale este som neobjednavala. Povedala som si, ze ked mi dojde kava, tak ku klasickej objednavke si prihodim aj nejaku novinku, vzdy to tak robim 😀 Teda ak nejaka je, samozrejme.
@diefca ja robim v60 uz dlhsie a uplne chapem, co mas na mysli, ked je to horke, vacsinou je to proste preextrahovane 🙂 skus si kavu pomliet o stupen hrubsie, nie tak najemno, chut by mala byt cistejsia a menej horka. 😉
a takisto aj ak lejes vodu priamo z kanvice, moze to byt 98–100 °c, co je dost. skus nechat vodu 30–60 s postat, aby mala tych cca 92–94 °C 🙂
@simkima ano ano, vdaka, asi skusim fakt zmenit mletie. Aj ked to sa mi uz potom zdalo byt prilis vodove. Asi aj robim niekde chybu pri prvom naleve, nie vzdy trafim 50 ml do 30 sekund a potom sa od toho odvija aj celkovy cas filtracie. Mozes mi prosim opisat presnejsi postup prveho nalevu, ako ho robis ty? Vodu samozrejme nechavam chvilu chiadnut. Vdaka

@anonym_84986d Väčší nonsens som dnes ešte asi nečítala 😀 Však pi teda aj akýkoľvek nápoj, jedz akékoľvek jedlo, aj to, čo nemáš rada. Veď jedlo ako jedlo, nie? 🙂 Veľmi zvláštny názor.