Aké ovocie sa mi hodí do mojej torty? 🙂
Ahojte dievčene,
idem piecť tortu (kakaové korpusy, krém -marcarpone, tvaroh a šľahačka). Chcem sa Vás opýtať aké ovocie by sa hodilo do takejto tortičky? Rozmýšľala som nad mandarínkami a višňami (kompóty).
Ak máte nejaké overené kombinácie ovocia do takejto torty, tak mi ich prosím napíšte.
Budem Vám veľmi vďačná. Ďakujem a krásny deň! ❤
@barborka106 prosim ta ako urobis ten krem? Vyslahas slahacku a rucne vmiesas tvaroh a mascarpone? A kolko slahacky vyslahas?
Lebo aj ja budem piect synovi a tato kombinacia sa mi paci a ovocie by som dala čucoriedky, maliny, jahody...len neviem ci mrazene alebo cerstve...
@barborka106 ja by som dala cerstve maliny. Tie kompoty sa mi tam moc nehodia, najma teraz, ked je vsade vela cerstveho ovocia 🙂 a mascarpone krem s malinami je jeden z naj podla mna. Ja ked robim, tak sa po torte len tak zaprasi 🙂
Ja som piekla s mascarpone krémom a čerstvými jahodami a bola vynikajúca. Krém som spravila z 500 g mascarpone, 500 g šľahačkovej smotany, vanilka, cukor, šťava v jedného citróna a jeden stužovač do šľahačky a bol úžasný.
@mata1001 ja ju robím náledovne a mám ju overenú, je skvelá a svieža.
Najskôr si vyšľahám šľahačku s práškovým cukrom. Vyšľahanú šľahačku jemne vmiešam k Masrarpone a nasledne prídam jemný, roztierateľný tvaroh. Ak sa vám zdá, že je málo sladká, tak kľudne pridajte este cukor 🙂
@barborka106 a vyslahas len 1 slahacku a 1 mascarpone a 1 tvaroh alebo 2-2-2kusy zo vsetkeho?
@mata1001 podľa množstva krému, ale davam vzdy radšej po 2x, lebo tento krem roztieram aj na vrch aj boky torty 🙂
Takuto tortu robievam casto, vacsinou davam jahody, maliny, cucoriedky. davam aj dovnutra a zdobim nimi aj vrch torty
do kompotu by som ai nesla a posluchla by som tuna kocky a sla do cerstveho ovocia. cucoriedky, ribezle, ergese , jahody, maliny fakt je mnoho takehoto ovocia, ktore mozes pouzit

Mozes oboje, co si napisala, alebo ine cerstve bobulove ovocie. Teraz je dobry vyber, vsetko krasne zrele, mozes spravit aj akoby lesnu zmes 🙂
Banany by pasovali tiez,a le tie by som nedala teraz v lete, nech ostane taka svieza.
Alebo file z pomaranca, plus kandizovane kusky pomaranca a posekane pistacie ak ju chces extra luxusnu 🙂