Ako dosiahnuť, aby medovníky zmäkli?
Ahojte, v pondelok som piekla medovníky, našla som si recept na hneď mäkké ale bohužiaľ sú tvrdé. Dala som ich do nadoby uzavretej s polovicou rozkrojeneho jablka. Je nejaká šanca že do Vianoc zmäknú , respektíve dá sa s tým ešte niečo robiť? Ďakujem za rady.
@anonym_autor My ich dávame do nádoby s krajcom chleba.
A ak budú tvrdé, budete si ich namáčať do vianočného čaju.
@chrobak7 ahaa, tak vyskúšam ten chleba 🙂 no to áno, aspoň ku čaju budú dobré, hehe
@chrobak7 ahaa, tak vyskúšam ten chleba 🙂 no to áno, aspoň ku čaju budú dobré, hehe
@anonym_autor ako dlho si piekla? Mne na 180 staci 6 minut, nechala som jednu varku 7 a este aj tensie boli a su chrumkave, ale nam aj take chutia. Vyslovene tvrde nie su. Ak peciem tych 6 min., tak su hned makke.
@anonym_autor s jablkom by už mali byť mäkké, ak si teda nedala polovicu jablká na 3kg medovníkov. Mne sa raz stalo, že som nechala o minútku, dve dlhšie a dala som ich do kastróla s jablkom a boli mäkké na druhý den
Mne jablko nepomohlo,len krajec chleba. Po nom zmäkli.
Našla som na nete medovníky podľa cukrárky Jožky z pečie celé Slovensko. Klasický recept a pečie ich v rúre horný spodný ohrev max 7minut na 200 az 220st. mne to príde veľa dala som na 210 a boli skvelé mäkké hneď. Alebo teplovzdušná na 170 ..https://www.dobrenoviny.sk/c/214304/vdaka-jedne...
Tvrde su vtedy,ked ich dlho pecies. Moja babka mala vzdy ako kamene. Ja robim take,ze su makke od upecenia aj po 2 mesiacoch bez nicoho.
Otvor nádobu a nechaj odvlhnút, mali by zmäknúť. Samozrejme ak nie sú velmi upečené "presušené" tam nepomôže nič.
Dlho si ich piekla. Dlzka pecenia zavisi od hrubky. Ja robim hrubsie a 9-10 min.na 180 im uplne staci. A to v recepte pisu 15-20 minut. Raz som ich piekla podla receptu a boli ako kamen. Dala som rozkrojene jablko a zmakli len tie,ktore boli blizko jablka.

@anonym_autor My ich dávame do nádoby s krajcom chleba.
A ak budú tvrdé, budete si ich namáčať do vianočného čaju.