icon

Ako pripraviť bravčovú panenku inak než obvykle?

veronika2316
18. aug 2024

Ahojte epiradte rýchly a jednoduchý recept tak aby som nemusela každý medajlonik zvlášť opražiť. Ja vždy robím že opražíme v celku panenku potom ju obalíme v slanine a dám do rúry na 15 minút a k tomu syrovú omáčku ale chcela by som niečo nové poraďte prosím

anketkarka
•
18. aug 2024

@veronika2316 a prečo nechceš každý zvlášť? Chce sa Ti zapínať rúru v tej horúčave?

luccija
•
18. aug 2024

@veronika2316 ja ju narežem, ale nie úplne a do zárezov dávam syr, schwarzwaldsku šunku, alebo normálnu..napacujem horčica, cesnak, koreniny a opečiem na panvici a potom dám do rúry a okolo nahadzem cibuľu, cukinu, paradajky, hríby grilovanú zeleninu, alebo nivovu, hribovu omacku

majulino
•
18. aug 2024

Panenku plním mletým mäsom urobenym na spôsob klobásy, k tomu opekané zámienky. Včera som z 2ks panenky robila minirezne 🫣

roja01
•
18. aug 2024

Nedavno mi kamaratka ponukla taku upravu panenky, ktoru som vobec nepoznala a bolo to velmi dobre. Celu panenku uvarila vo vode do makka, co trvalo vraj dost dlho a mala z toho aj vybornu polievku (so korenovou zeleninou).
Na panvici restovala cibulu, cesnak, papriku aj inu zeleninu (co dom dal, napr. susene paradajky) a pridala na platky nakrajanu, korenim a solou ochutenu panenku, ktoru opiekla.
Este som to neskusala, ale chystam sa.

veronika2316
autor
•
18. aug 2024

@anketkarka pre mňa je to zdĺhavé pri deťoch ani na to nemám čas vždy ju opečieme v celku a áno je mi ľahšie zapnúť ruru

lukbe
•
18. aug 2024

@veronika2316 ja robím tak, že nakrájam na plátky, jemne naklepem, dám do marinády, kde je olej, soľ, korenie, paprika, kečup, horčica, oregano, rozmarin. Kým robím iné, je v chladničke. Potom pridám cibulu, pečiem v rúre. Pred koncom môžeš pridat plátky syra. Ak chce viac šťavy, podlejem uvareným zeleninovým bujonom. Je to super. Povedali doma, že 11 bodov z 10😉.

veronika2316
autor
•
18. aug 2024

@lukbe ďakujem 🙂

lukbe
•
18. aug 2024

@veronika2316 moja dnešná, s brusnicovou omáčkou.

anketkarka
•
18. aug 2024

@veronika2316 podľa toho pre koľko ľudí to robíš, ale keď jedna panenka, tak Ti to nezaberie na veľkej panvici viac času ako, keď sa babres s celou a robíš nejaké marinany, zárezy, obalujes ju v niečom a pecies v rure. Jedna panenka +- vojde na veľku panvicu skoro celá na kúsky a tie kúsky potrebuješ menej času opekať akoby si ju zatiahla v celku na tej panvici. Je to minutka. Keď už ale máš viac paneniek, tak jasne, že je to dlhšie.

danyelia
•
18. aug 2024

Úplne ale že úplne najjednoduchšie je panenku nakrájať na medailónky, osoliť, okoreniť, opiecť na panvici na rozpálenom oleji cca minútku a pol z každej strany a hotovo...k tomu zemiaky plus omáčka (nemusí byť) šalát a hotovo...mäkká, šťavnatá - u nás takto robenú milujú najviac

snowflakenel
•
18. aug 2024

@veronika2316 ja davam do alobalu a do rury. Vzdy je stavnata

zlatican
•
18. aug 2024

Pridaj sa na facebookovú stránku Domáce fajnové jedlá. tam nájdeš inšpirácie na varenie a aj odpovede na tvoje otázky.

lilinka88
•
18. aug 2024

Ja už v slanine neobalujem, nechce sa mi. Celú nasolím, okorením, prudko opečiem na panvici, preložím na pekáč, prikryjem alobalom,do trúby na 15 minút na 200°C. Vypnem a nechám ešte pol hodinku v teple. Omáčku robím zo šampiňónov

veronika2316
autor
•
19. aug 2024

@lilinka88 ďakujem no ja ju obalujem v slanine až po opeceni najskôr si ju celú osolíme opečiem a potom ju položím na slaninu a aj na vrch poukladáme slaninu a dám ešte na 15 minút do rúry tak je to najjednoduchšie za mňa 🙂

lilinka88
•
19. aug 2024

@veronika2316 tiež som to tak robila,ale už sa mi nechce ani to obalovanie v slanine a rovno ju opečiem a dám na plech s do trúby

hiro
•
19. aug 2024

Oj, ja som robil vcera stejciky, to je fajnotka, syn k nim ani nic nechcel, ze len same :D

fido69
•
19. aug 2024

@hiro Ten steak vyzerá dobre pripravený. 👍
Škoda, že mäso skoro vôbec nejem. 🙂