Ako pripraviť jogurtový dresing ako v kebabe?
Ahojte, neviete ako robia jogurtovy dresing v kebabarnach?
Tzatziky tam dávajú?
@janai1 však práveže ani ja. Preto sa čudujem. Mne to prišlo skôr iba ako ochutený jogurt, resp kupovaná omáčka
@janai1 nie som z LM, mala som to dávnejšie v PL, odvtedy si to tak robím doma
Mozu mat kupovanu on´macku, mozu j vyrabat sami. My pouzivame 10% jogurt, cesnak, sol, cukor, cierne korenie, bylinky ako oregano, rozmarin, pazitka, majoranka, kopor, mata (mozes pouzit provensalsku zmes alebo talianske bylinky), jednoducho co mi napadne. Jednoducho prridas, pomiesa ak treba este dochutis. V case nudze najhorsej zamiesas zmes na tzatziki do jogurtu. Aby sa chute rozvinuli malo by to par hodin postat
U nás dávajú taky jemne pikantný jogurtovy do kebabu a vyzobrala som si recept od kuchára 🤣 biely jogurt, ume ocot a červená paliva paprika. Toť vše 🤣
Miesaju korenie na kebab jogurt a kecup , mozes aj ume ocot ak mas , niekto aj horcicu a cesnak alebo len suseny cesnak uz podla chuti
Ja robím biely jogurt, trošku citrónovej šťavy, soľ, korenie, cesnak, bylinky.
Niekedy pridám trosku horčice, niekedy Kecup, niekedy chilli...
Ja keď robím doma kebab, tak dávam do jogurtu iba soľ, čierne mleté korenie.
S tzatziky som sa stretla iba v gyrose v gréckom bistre a teda ja kam pridem na kebab, tam je tá omáčka trochu iná, čiže univerzálny recept/značku na ten tvoj obľúbený veru neviem či nájdeš 😄 ja doma robim jogurt, štava z kyslých uhoriek, trochu cesnaku

Myslíš tzatziki ? Receptov nájdeš veľa na nete, hlavná podstata uhorka, cesnak, jogurt