Ako pripraviť puding pre 11 mesačné dieťa?
Maminy,
poradte - ako pripravit puding pre 11 mes. dieta. Kravske mlieko nedavam, odsavat mlieko nechcem. Umele mlieko tiez nedavam, iba vecer kasu. A aky puding - klasicky, alebo ....dakujem
Banánový puding
(od ukončeného 10. mesiaca):
Suroviny:
- 1 žltok
- 1/2 banánu
- 1/2 šálky materského alebo dojčenského mlieka
- 2 piškóty alebo sušienky pre dojčatá
Postup:
Banán roztlačte, piškóty rozdrvte a spolu s mliekom priveďte do varu. Žltok rozmiešajte a pridajte k vriacemu mlieku. Nalejte do zapekacej misky a vo vodnom kúpeli zapekajte približne 30-40 minút. Nechajte vychladnúť a podávajte.
Recept z časopisu Mama a Ja
Ale keďže Ty nechceš použiť ani dojčenské ani umelé mlieko, tak neviem ako chceš potom urobiť puding :-O
osobne si myslim, ze nejaka obilninova kasa je lepsia ako puding, ale ak chces uvar ho normalne vo vode a po uvareni primiesaj urcene mnozstvo UM. nesmie sa totiz varit.
tak napr. moja mala ma alergiu na n ormalne mlieko .. ale humana ma v nemecku aj puding... a ten sa vari len s vodou na slovnsky trh tieto nedovazaju ale daju sa zohnat.. bud cechach alebo tak
a ked nahodou nemame tak normalne poding vo vode a tiez primiesam to jej mlieko ..
tuje super recept na puding, ktory som varila malej z Nutrilonu, aj ke dtu poniektore baby tvrdia, ze Nutrak sa varit nesmie. Ano, moze sa Nutrilon varit 😉
100ml mlieka Nutrilon, 1lyžica kukuričného škrobu, 1lyžica ovocného nápoja alebo ovocného príkrmu, (1lyžica cukru). Včasti studeného mlieka rozmiešame kukuričný škrob a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Poprípade pridáme cukor, necháme prejsť varom a na nalejeme do misiek vypláchnutých studenou vodou. stuhnutý puding vyklopíme a polejeme ovocným nápojom alebo ovocným príkrmom.
Ten cukor som do roka nedavala 🙂
Tiez sa ta opytam, potom z coho chces navarit ten puding, ked UM nedavas, svoje mlieko odsavat nechces, KM sa neodporuca este v takom veku.....?????
ja by som 11mes.este puding nevarila,je to podla mna zbytocne,ked mu to aj zrobis len z vody tak to nebude mat nejake vyzivne hodnoty,radsej nejaku kasicku,alebo kupit hotovy dezert ten je myslim od 12mes. ale to by uz nemalo vadit 😵
ja by som puding tiež do roka nedávala,možno aj neskor.......radšej by som dala kašu nejakú....
a umelé mileka by som nevarila....neviem,kde to je anpísané,že sa nutrilon može variť?som sa s tým nestretla....
Naco puding? 😕 Moja mala ma dva a pol roka a este puding nejedla, nevidim v pudingu nejaky hlbsi zmysel, mlieko, skrob, cukor, ved naco?
Da sa navarit napr. taketo daco: uvarene pseno, roztlaceny banan rozmixovat s malym mnozstvom mlieka (hoci v UM) na hladku kasu, je to vyzivne (nie len skrob, ale aj nejake vitaminy), a nie je tam pridany ziadny cukor 😉 Detom chuti, je to mnamka. 🙂

nechapem... je problem uvarit puding zo sunaru?