icon

Ako pripraviť šošovicovú polievku na kyslo?

21. máj 2024

Ahojte chcem robit sosovicovu na kyslejsie ako robili v jedalni v skole. Pridavate kyslu 14% ci pochutkovu smotanu?
Dakujem 🙈

vyrovnanaosoba
•
21. máj 2024

Ja dávam mlieko a ocot.

magimi
•
21. máj 2024

Musíš ju dokyslit octom

barruna
•
21. máj 2024

Takisto len mlieko a ocot. Ten samozrejme az po vychladeni. Obcas, ked mam smotanu na varenie, tak tam trochu viem supnut aj z tej, ale nie vela. Vie to tak fajn zjemnit. 🙂

maranco
•
21. máj 2024

Myslíš túto?

lilianka28
•
21. máj 2024

Ja pridávam smotanu na varenie, ak treba trochu cukru a dokysliť to musíš octom.

luccija
•
21. máj 2024

Ja dávam iba kyslú smotanu nič viac

petronellla87
•
21. máj 2024

Ja dávam kyslú a keď sa mi zdá málo kyslá tak ešte citrónovú šťavu

elenka74
•
21. máj 2024

Ja dávam plnotučné mlieko alebo smotanu na varenie, dochutím soľou, cukrom a keď je polievka studenšia, pridám ocot.

stvura
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
21. máj 2024

@vyrovnanaosoba ano? uf vyskusam, nechcem az je prilis kysla a na 1x neviem odhadnut 🙈

autor
•
21. máj 2024

@petronellla87 kyslu 14 alebo tu 33 na slahanie?

petronellla87
•
21. máj 2024

Kyslú neviem koľko má percent, môže byť že 14😆 tu na šľahanie do kyslých mliekovych polievok nedávam. Ale zase napr viem že moja mama dáva tu🤣 a ocot na konci

vyrovnanaosoba
•
21. máj 2024

Take polievky varím len v malom hrnci, ale ocot pridám po lyžiciach a ochutnavam. Nie liať priamo do polievky, aby sa nestalo ze sa smykne fľaša.

nika23t
•
21. máj 2024

Moja mama pridáva rôsol (Neviem, ako presne sa to vola, stava z kvasenej kapusty) a je vynikajúca.

alesto
•
21. máj 2024

Jeeej, akurát ju varím.😂 Dávam mlieko a na konci, keď je vypnutá pridávam ocot, ktorý som zohriala s trochou vody (nevariť) a nechala vychladnúť. A kto potrebuje kyslejšiu, dáva si ocot naviac do svojej porcie.

williamska1
•
21. máj 2024

zvyknete nechať pred varením šošovicu aj namočenú? lebo ja to napríklad nerobím, moja mamina áno, ale zistila som, že to absolútne netreba, pretože sa stihne uvariť. 😀 keď som namočila, tak sa mi akurát tak rozvarila. ona ju namáča roky a zakaždým je tá polievka dokonalá. 😅 😂

alesto
•
21. máj 2024

@williamska1 Ja ju napr. nechávam len chvíľku minútu-dve, ale skôr kvôli tomu, nech sa lepšie vyplavia nečistoty.

nelca84
•
21. máj 2024

Ja tiez davam len mlieko, cukor a ocot. Neznasam pachut kyslej smotany v polievke

macekovam
•
21. máj 2024

Dávam šľahačkou. +ocot+cukor....

la_dolce_vita
•
21. máj 2024

@williamska1 no veru, dnes som varila akurat, bola namocena a rozvarila sa, hoci hned som do nej dala ingrediencie. Pritom v minulosti som ju varila ovela dlhsie, pretoze bola tvrda. Nechapem.. ale urcite uz nebudem namacat. Chutovo je fajn, davam smotanu na varenie a ocot.

autor
•
22. máj 2024

@la_dolce_vita mne veru ten ocot to az moc skyslil 🤦‍♀️😳