icon

Ako robiť perfektne hustú čokoládovú polevu?

15. dec 2024

Ahojte, asi troška trápna otázka, ale nie som úplne zbehlá v pečení, tak vám budem vďačná za rady.
Ako robíte čokoládové polevy tak, aby vam na máčanom pečive (viď. foto) takto pekne ostali? Ta moja je vždy taka redšia a neudrží sa na pečive, stečie dolu. Robím vždy s čokoládou na varenie a Cerou, ktoré roztopím vo vodnom kúpeli… Robíte niekto inak alebo viete poradiť, ako da darí vám čokoládová poleva?

Ako robiť perfektne hustú čokoládovú polevu?
patka06
•
15. dec 2024

Čokoláda na varenie + olej /1 PL na 100 g/ roztopiť vo vodnom kúpeli

lubmar
•
15. dec 2024

Nedavaj vela tej cery,ja davam maslo+cokolada,ale v podstate je jedno,aky tuk pridas,dolezity je pomer. Daj najskor iba kusok,a pridavaj podla pozadovanej hustoty.

0silvia0
•
15. dec 2024

Ja davam 100g cokolady a 1/4 kocky cery. A vzdy po roztopeni pockam, kym trocha zhustne, aby pekne drzala. A nechat stuhnut pri izbovej teplote, nie do chladnicky. Ceru pouzivam len raz do roka do vianocnych kolacov, inokedy pouzivam maslo alebo olej.

petronelag
•
15. dec 2024

Môžte kúpiť aj hotovú polevu Dr.Oetker, je aj lesklá, pozerala som si to v Tescu. Raz som to vyskúšala a naozaj vyzerala inak ako z čokolády.
A raz som nemala doma inú čokoládu len Študentskú pečať, tak som robila z tou a vznikla celkom zaujímavá poleva aj s orieškami a hrozienkami.

alickapusinka
•
15. dec 2024

Ja na koláče nikdy nedavam polevu z varovej čokolády.Roky robi len polevu z mliečnej čokolády samozrejme nestuhne ako varova ale je lepšia aj chuťovo.Ta nedtuhne úplne.

siska53
•
15. dec 2024

Ja davam cokoladu, trochu cukru, mlieka a maslo, plus trosku oleja, aby sa to lesklo. Ono ale ako to dlhsie stoji, tak ta poleva "starne", na zaciatku je taka pekna.
A vynimocne, ak je moc riedka, trochu v mlieku rozmiesaneho skrobu.

eeffka
•
15. dec 2024

Cokoladu s maslom,od oka tqku hustejsiu

viestta
•
15. dec 2024

Robim cokolada + kokosovy olej, toho celkom malo, na 200g cokolady asi kavovu lyzicku. Ale ak ti poleva steka, tak ju mas teplu. Treba pockat kym vychladne a zhustne. Druha vec je, ako roztapas cokoladu. Cokolada pri roztapani nema byt horuca, ked v nej neudrzis prst uz je prehriata, cokolada sa musi temperovat.

evansova
•
15. dec 2024

Pouzivam ganache. Slahackova smotane zohrita tesne pod bod varu (vriet nesmie). Pridať nalamanu cokoladu a miesat do rozpustenia. Na 200 g cokolady treba 150 ml slahacky.
Poleva je vhodna aj na polievanie rezov a torty, pri krajani nepraska, nelame sa.