icon

Ako sa volá tento drink?

zuzik1701
29. máj 2018

Prosím vás ako sa vola tento drink

Ako sa volá tento drink?
babi81
•
29. máj 2018

aperol spritz

natalka13
•
29. máj 2018

aperol spritz

maminecka2
•
29. máj 2018

Mnam, aj ja chcem 🍹

macik34
•
30. máj 2018

@zuzik1701 aperol na vrch sa estd dava pomaranc

natalka13
•
30. máj 2018

@macik34 a dnu patri zelena oliva

limoncino
•
30. máj 2018

Aperol spritz - to najlepšie, čo kto vymyslel, len tam chýba pomaranč 🙂
@natalka13 oliva? Tak to som ešte nevidela a to som vypila už veľa Aperolu 🙈

natalka13
•
30. máj 2018

@limoncino V taliansku vsade davaju olivu a malu misku zemiakovych chipsov slanych.
A vela robia este klasicky recept biele vino soda aperol.
Aj my sme tak dlho robili podla ich receptu, aj teraz sem tam tak spravime.
aperol sme si vozili z kazdej navstevy talianska.

natalka13
•
30. máj 2018

Skoda ze nemam ziadnu real foto z talianska

maruski99
•
30. máj 2018

@natalka13 joooj, hneď by som si dala...tento drink je vynikajúci 😉🙂

juliik12
•
30. máj 2018

Dnes si urobim ved aj u nas sa predava aperol(alkohol)😋

babi81
•
30. máj 2018

@natalka13 olivu na misku vedla a aperol sa nikdy nepije samostatne, ved drink 'aperol spritz' je 1/3aperol 2/3prosecco trosku sody alebo tonic a koliesko pomarancu nakoniec

natalka13
•
30. máj 2018

@babi81 povodne a este aj dnes niekde robia s vinom, som v IT casto a vacsinou je oliva napichnuta a ponorena v drinku. Pijem ho uzviac ako 15rokov. V zime aj teply.

natalka13
•
30. máj 2018

@maruski99 skus v zime horuci. Moj oblubeny vianocny drink.

limoncino
•
30. máj 2018

@natalka13 ja ho tiež píjavam v IT a olivu mi naozaj nikdy nikde nedali 🙂 A pila som aj ten s vínom, aj s proseccom, aj chipsy som k nemu dostala, ale olivy nie 🙂

natalka13
•
30. máj 2018

@limoncino jedine v Neapole som nemala olivu, a v lyziarskych strediskach v restikach a skibaroch sa olivami nezdrzuju. 4-5x do roka som tam. o mesiac zas uz sa tesim.

natalka13
•
30. máj 2018

Mne chuti aj Airone roso od jacopo poli,je menej sladke, nieco ako campari ale fakt malo sladke.

babi81
•
30. máj 2018

@natalka13 akoze za 15rokov sa mi ani raz nestalo ze je tam oliva, odfotim ti dnes vecer real foto z it a ten teply to fakt neviem kde si dali, lebo sperol spritz aj na horach je studeny

natalka13
•
30. máj 2018

@babi81 Ano aj na lyzovacke je studeny e aj teply je vyborny. S olivou som.mala vsade vo Verone,Florencii, Rime, Jesole, Follonice, Pise, Lerici, Palermo, S.Giminano......mame toho prejazdenebo vela, dokonca na veltrhu som dostala olivy a chipsy v miske.
Fakt skoda ze som si ho necvakla minuly mesiac v Siene. Ja inak zelene olivy nemam rada.

macik34
•
30. máj 2018

@natalka13 olivu som teda este v Aperole nevidela. Mozno v Taliansku.. u nas isto nie. To, ze to tak niekde podavaju v Taliansku, neznamena, ze tam patri

babi81
•
30. máj 2018

@macik34 suhlasim s tebou a kde som ja bola v taliansku tak som ju nikde nevidela v drinku

vroni
•
30. máj 2018

@natalka13, Taliansko mam prelezene pomerne slusne. Aperol s olivou som este nevidela. Ani teply ani studeny. Oliva sa pridava do suchych napojov, nie do trpkych.

stejja9
•
30. máj 2018

Myslím že v kauflande ho maju od zajtra v ponuke.. ;)

natalka13
•
31. máj 2018

Verzí existuje všude po Itálii opravdu hodně. Záleží na oblasti a baru, který koktejl připravuje. Někdo používá bílé víno místo prosecca, někdy se přidávají i olivy (tahle možnost se dost kritizuje kvůli tomu, že oliva je slaná a může znehodnotit chuť přidaného vína, proto můžete olivy přidat do misky a ujídat je během aperitivu

Chutnal také úžasně, ale stejněj sem se servírky zeptala, jak je možné, kde se to podává s olivou. Řekla mi, že to je specialita Benátek, což mě nijak nepřekvapilo. Naopak se mi zachtělo tam znovu letět.
Kdo má rád olivy a né sladké nápoje, tady je návod na úžasný drink 🙂

THE VENETIAN SPRITZ

4 unce prosecco
Šumivá voda
1,5 až 2 unce Aperol
Orange
Citrón
1 zelená oliva.

natalka13
•
31. máj 2018

Ved ochutnajte, ja milujem cierne olivy,zelene nemusim ake tuto jednu v aperole dam.
Prvykrat som to pila voVerone,paradoxne na vinnom veltrhu a hned prvy moj aperolbol tiez s olivou.
Teply mi vzime pripravia aj v Bratieslave ked poprosim, pijem nieco ine ako klasicke presladene varene vino ci punc.

natalka13
•
31. máj 2018
algavendova
•
Autor odpoveď zmazal
•