Ako sa volá toto vianočné pečivo?
Ahojte potrebovala by som velkú pomoc, ak niekto poznáte názov týchto koláčikov bola by som vám extrémne vďačná🙏🏼 Jedná sa pravdepodobne o vianočné pečivo pretože babka ich robila iba na vianoce no zatial som sa s nimi u nikoho iného ešte nestretla. Spodok koláčika je podobný ako linecké na tom je v strede nejaký džem ten je ako keby ohradený čokoládou a cez to je poliata cukrova poleva v ktorej je alkohol pravdepodobne slivovica. Snáď ste pochopili moje vysvetlenie🙈 skúšala som ich už robiť len podla toho čo viem presne takto ako som ich opísala ale ono to proste neni ono ani z ďaleka 😂
@atelou kde si to vyhrabala? Ja som si to predstavovala vseliako, ale veru, nenasla by som to 😁
@martinkatinka Dala som do Google vianocne pecivo s alkoholom a pozerala obrazky😉
Williamsove sušienky
Ingrediencie
Na cesto:
175 gramov múky
1 štipka prášku do pečiva
40 gramov cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 štipka soli
2 polievkové lyžice mlieka
100 gramov masla
Na natrenie:
3 lyžice marhuľového džemu
Na ozdobu:
200 g polevy (mliecnu)
65 gramov masla
2 lyžice práškového cukru
2 lyžice hruškového liehu
Na polevu:
3 lyžice práškového cukru
4 ČL hruškového destilátu
Pracovná doba cca 1 hodina
Doba varenia/pečenia cca 10 minút
Celkový čas cca 1 hodina 10 minút
Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujte cesto a dajte do chladničky. Cesto rozvaľkajte a potom vykrajujte okrúhle sušienky. Tie poukladáme na pripravený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
Vychladnuté koláčiky potrieme marhuľovým džemom. Mliečnu polevu rozpustíme, vmiešame maslo, práškový cukor a hruškovicu. Necháme vychladnúť. Umiestnite zmes do zdobiaceho vrecka a urobime krúžky na sušienky. Práškový cukor zmiešame s hruškovicou. Umiestnite polevu do stredu kruhov.
Dala som to len cez prekladac. Trocha upravila.
Podla internetu je hruskovica 35%-40%
@atelou Dakujem krasne.❤ Milujem linecke, ale muz stale somre ze je to suche. Toto bude pecka kedze je tam aj alkohol.😂
Podla toho navodu je tam len jedna vrstva susienky, na nej je lekvar, na tom je cokolada a poleva, tak ako to opisala autorka, ale podla toho obrazku ktory je prilozeny k receptu sa zda ze su tam dve koliecka zlepene spolu lekvarom a az na tom je cololada a poleva.
To ma zmiatlo, lebo autorka vravela ze ten lekvar je vidiet cez polevu ale na obrazku ziadny lekvar nie je.
@andreatytler, nie, v popise je jedno koliesko potrieť lekvárom, nastriekať čokoládu a do stredu dat ten chlast zmiešaný s práškovým cukrom. Lekvár je to ligotave, co vidíš zvonku okolo čokolády. Použili marhuľový, zato ho poriadne nevidno 🤣
@vroni Ved prave ze v popise je iba jedno koliecko, ale na fotke su minimalne 3 vrstvy.
2 svetle a jedna tmavsia medzi nimi.
@andreatytler, to osvindlovali, v recepte nie sú ani dve vrstvy, ani tmavý lekvár. Podvodníci. 🤣🤣🤣
@vroni A este co je Kuvertüre, (Vollmilchkuvertüre)?
atelou to prelozila ako poleva, ale predpokladam ze to bude cokolada, prekladac mi to dal ako polievka plnotučného mlieka😀
Teším sa,že Ti to kočka našla. Viem si predstaviť Tvoju radosť.
Inak... mňa Kôň ešte nesklamal. Vždy sa tu dozviem odpoveď na každú otázku. 🤷
@andreatytler, áno, úplne normálna čokoláda na polevu. Je mastnejsia ako normálna čokoláda na varenie, takže k nej netreba pridávať tuk.

@gejb 🤭😁