Ako skladujete koláče v malom byte?
Ako zvyknete uskladnit koláče teraz na sviatky?Spajzu nemame a do chladnicky vsetko nezmestim.Ide mi hlavne o suche kolace.
@sunshineka suché koláče uložím do papierových krabíc vyloženými mikroténovými sáčkami, poprípade koláče, ktoré nie sú krehké (medovníky) nasypem rovno do sáčkov, zauzlujem. V sáčkoch sú koláče chránené pred vysušením. Ak máš dostatok plastových dóz, dajú sa uskladniť aj do nich. Koláče môžeš takto uskladnené vyložiť aj na balkón, ak máte balkón.
@sunshineka ale tak suché môžeš aj pri takomto počasí, predsa len je vonku chladnejšie ako vo vnútri 🙂
@sunshineka ja mám suché koláče v dóze na horných skrinkách kuchynskej linky. 🙂 Ostatné v chladničke.
@sunshineka ved ale suche mozes dat hocikde. Tie nemusia byt v chladnom. My mame sie miesta dost, al ja take vobec neskladujem v chladnicke. Su len v plechovej doze, mam take s vianocnymi motivmi, a len tak niekde polozene. Na stole, na chladnicke, v skrinke, na linke, na mikrovlnke atd. Inak suche kolaciky, medovnicky std ti vydrzia mesiaceeeeee len tak volne skladovane (samozrejme v dozach, popripade krabiciach). My sme raz jednu dozu zabudli a ked ked som piekla na dalsie Vianoce, tak som ju nasla. Boli tam madovnicky, kacie ocka atd....a aj po roku boli suprove 😀 😀 😀 😀
@sunshineka na lodzii v sacku a pri vacsej zime su aj prikryte dekou,teraz ich mam len na balkone v sacku kedze je pomerne teplo.
tiez na balkone. kedysi v krabiciach od topanok, teraz som si kupila pekne plechove dozy s vianocnym motivom.

@sunshineka Tiez nemame spajzu ani balkon. Suche kolace ukladam do plechovych nadob a plastovych na kolace. Nerobim vela druhov len 3 druhy mam upecene a 2 druhy plnkovych mam v chladnicke a mraznicke.