icon

Ako správne zamraziť slivkové gule?

fizbo
20. jún 2024

Ahojte, prosim vas, chcem narobit slivkove gule do mraznicky do zasoby. Len neviem v akom stadiu to zamrazit, poradi niekto? Normalne ich uplne uvarit, a vychladnute zamrazit? A potom ked budeme chciet jest, tak co? Do vriacej vody na chvilku? Alebo to len nejako predvarit najskor? Alebo vobec nevarit, len surove zamrazit a varit az potom? Mali sme dnes kupene, to sa malo zo 10 minut povarit, no netusim ci boli nejako uz predvarene alebo co. Vdaka!

viestta
•
20. jún 2024

Surove ich porozkladaj na tacku, nechaj zmrazit a potom zosyp do sacka.
A ked chces robit do zasoby, tak nerob zo zemiakoveho cesta, pretoze potom sa rozoadnu. Odporucam spravit z odpalovaneho cesta, v kuchyni Lidla je recept na jahodove, ale to cesto sa da pouzit na hocijake ovocie. A su 500x lepsie ako zemiakove alebo tvarohove aj cerstve aj mrazene a s cestom sa perfektne pracuje.

fizbo
autor
•
20. jún 2024

@viestta super, dakujem!

oli18
•
20. jún 2024

@viestta suhlasim, az na to zemiakove cesto. Nikdy sa mi nerozpadlo. Na tvoje odporucanie skusim z odpalovaneho cssta

viestta
•
20. jún 2024

@oli18 ja na zemiakove cesto nemam "grif". Z odpalovaneho sa podarili aj na prvy krat a su bozske. Z odpalovaneho robim aj sulance a nasi sa za nimi idu utlct.

fido69
•
Autor odpoveď zmazal
•
viestta
•
20. jún 2024

@fido69 nepozyvaj sa tam kde ta nechcu, uvar si. Nie je to vobec zlozite

fido69
•
Autor odpoveď zmazal
•
viestta
•
20. jún 2024

@fido69 cudzie gombolce ma nezaujimaju

tanuuulka
•
20. jún 2024

Ahoj. Mrazim zo zemiakoveho cesta. Na tanier za surova na dve-tri hodiny do mraznicky a potom do sacku. Mrazim tak aj perky a sulance. Vzdy su jak cerstve 😊

vsadeviem
•
Odpoveď bola odstránená
•
oli18
•
21. jún 2024

@viestta my nazyvame gomboce 😃

nevenka
•
21. jún 2024

@oli18 u nas gombovce

fido69
•
Autor odpoveď zmazal
•
hyta
•
22. jún 2024

@viestta Robím ako viestta. Inak skvelé cesto okrem odpaľovaného je i z domácej strúhanky. Nám zemiakové akosi nechutí.