icon

Ako upiecť bábovku?

27. sep 2022

Dobrý deň, mám 17 rokov a mamka je v práci, chceli by sme ju s tatkom prekvapiť a upiecť bábovku. Dáte mi nejaký recept? Aj postup a čas pečenia a stupne pečenia? Ďakujem vám ❤️ niečo čo nespálim a nepokazim 😂 rúru ma mamka elektrickú zn Gorenje

belllinka
•
27. sep 2022
bessie12
•
27. sep 2022

na nete mas miliony receptov. Staci si len vybrat a skusat 🙂 na tvojom mieste by som vyskusala hrncekovu babovku. Ta je bez vazenia.

bessie12
•
27. sep 2022

https://varecha.pravda.sk/recepty/babovka-hrnce... napriklad nieco take. Velmi jednoducha a chutna 🙂 Mozes do nej pridat aj ovocie.

belllinka
•
27. sep 2022

@bessie12 prečo sa z váženia robí taký strašiak?

bessie12
•
27. sep 2022

@belllinka pre zaciatocnika je to lepsie. Sama som tak zacinala, ked som mala 16 rokov. A az potom som sa pustila do klasickych receptov s vazenim. Doteraz mam radsej hrncekove recepty, a to mam pomaly 30 na krku, lebo je to rychlejsie a nemusim sa bavit s vahou.

fineta
•
27. sep 2022

Potrebuješ: šálku s objemom cca 2,5 dcl, jednu väčšiu misku, jednu varešku, formu na babovku.

Zapneš rúru na 250 stupňov.
Vymastis formu napr. olejom a vysypes polohr. mukou

V miske zarobíš cesto:
1 salka hladkej muky
1 salka polohrubej muky
1 salka cukru kryštáloveho alebo praskoveho
1 vanilínový cukor
1 prášok do peciva
2 vajcia
1 šálku mlieka
3/4 salky oleja

Vsetko poriadne vymiesas a nalejes trištvrte tohto cesta do formy. Do zvyšného cesta primiesas kakao - spravíš tmavé cesto a vylejes do formy na bledé cesto.

Dáš do rúry, stiahneš teplotu na 180 stupňov a pečies cca 45 min. Skúsiš spajlou, ci je po tomto čase upecena. Ked ti ostane čistá, tak je ok.
Babovku vyklopis na podnos a poprasis práškovým cukrom. Hotovo.

(pridávam aj kokos, pripadne škoricu orechy.. Podľa chuti) Nech sa podarí!!

belllinka
•
27. sep 2022

@bessie12 ved ale mna zaujima, ze vo je na vazeni take tazke?

bessie12
•
27. sep 2022

@belllinka vsak nic, ale hrncekove su rychlejsie. Pre mna osobne je to otravne.

autor
•
27. sep 2022

@fineta ďakujem strašne moc už sa to pečie ❤️

fineta
•
27. sep 2022

Mohla som napísať aj zložitejšie piškótové cesto, ale načo. 😊 Toto je super jednoduché a používam často aj na bublaninu a iné dezerty. Potom dajte vedieť výsledok, pokojne foto. 🤩

autor
•
27. sep 2022

@fineta tak ešte sa pečie už hodinu a stále je surové dnu tak neviem kde robím chybu ide na 180 stupňov ale pridala som teraz na 200 snáď sa dopecie 🙂

bessie12
•
27. sep 2022

To chceš tu bábovku spáliť? To sa ma piecť pomaly.

autor
•
27. sep 2022

@bessie12 vyklopiť ju treba horúcu či keď vychladne?

bessie12
•
27. sep 2022

Až keď vychladne

autor
•
27. sep 2022

@bessie12 ďakujem 🥰 už sa dopiekla spálená sa nezdá byť tak počkám kým vychladne ďakujem ešte raz

bessie12
•
27. sep 2022

Vychladnutu ju mozes posypat praskovym cukrom. Potom daj vedieť ako to dopadlo. Ak by sa náhodu nepodarila, tak hlavu hore. Podarí sa nabudúce 🙂

fineta
•
27. sep 2022

Každá rúra pečie inak. 😊 Ja ju vyklapam ešte horúcu. Skus potriast formou, ci sa ti bude v nej hýbať. Ak nie, tak nožíkom opatrne uvoľni. Ale pokiaľ si mala dobre pripravenú formu, pôjde z nej von bez problémov. 😊

autor
•
27. sep 2022

@bessie12
@fineta ďakujem za rady a aj za recept vyzerá že bude mňam ❤️🥰

fineta
•
27. sep 2022

Krásna je ako namaľovaná. Paráda! 😁 Mamina sa určite poteší. 🙏🍀😍

autor
•
27. sep 2022

@fineta áno potešila sa strašne až sa jej slzy natlačili do očí ❤️ nečakala to a k tomu horúci čajík ešte a má večeru 🥰

fineta
•
27. sep 2022

Tomu verím. Velmi milé prekvapko ste jej pripravili s tatinom. Tak nech chutí aspoň tak dobre ako vyzerá. Krásny večer ešte. 😊🙋‍♀️

autor
•
27. sep 2022

@fineta ďakujeme aj vám pekný večer a dobrú nocku 🥰