icon

Ako využiť medvedí cesnak?

14. mar 2025

Ako ho zvykne spotrebovať? My sme zvykli mrazit i pesto robiť ..ďakujem za vaše tipy

pribinak
•
14. mar 2025

Maslo

lucik194
•
14. mar 2025

iba pesto

jaja1979
•
14. mar 2025

Ja robím polievku:
Ingrediencie
1 ks
cibuľa
5 ks
zemiaky
1.5 PL
maslo
1 zväzok
medvedí cesnak (listy)
100 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
Postup
1
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kocky.

2
Maslo si necháme roztopiť vo väčšom hrnci na nízkej teplote. Následne na ňom opečieme cibuľku.

3
Ku opečenej cibuľke pridáme pokrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme do mäkka.

4
Medvedí cesnak umyjeme a posekáme. Následne ho pridáme do hrnca a varíme pár minút - kým zmäkne. Potom polievku pomocou tyčového mixéra rozmixujeme.

5
Polievku zjemníme smotanou na šľahanie a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Krátko povaríme a odstavíme.

autor
•
14. mar 2025

@jaja1979 ďakujem krásne, verím, že vyskúšame už čoskoro 🙂

hanaluteranova
•
14. mar 2025

Pokrajeny zamichat do testa na placky, halusky, nekdo dela i chleba, ten mi moc nechutnal. Pomazanka, ususit a sypat pod maso.

autor
•
14. mar 2025

@hanaluteranova ďakujem pekne 🙂👍 ako ho zvyknete sušiť? Vyschne aj pri izbovej teplote? Asi nie, že?

hanaluteranova
•
14. mar 2025

Mozna by slo i pri pokojove teplote. Urcite se da v susicce, ale mirne, pamatuju si, ze mi jednou zcernal, ale bohuzel uz si nepamatuju pri jakych podminkach 😀

autor
•
14. mar 2025

@hanaluteranova ďakujem 🙂

aandrea9
•
14. mar 2025

Slimáky s fetou a medvedim cesnakom. Mnamka 👍

autor
•
14. mar 2025

@aandrea9 z lístkového cesta také?

aandrea9
•
14. mar 2025

Nie, z kysnuteho 🙂

aandrea9
•
14. mar 2025

https://dobruchut.aktuality.sk/recept/75542/kys... namiesto údeného som dala 250g feta syru a masla celkovo 50g.

ekira1
•
15. mar 2025

Pridávam do polievky ako bylinky, do krémových polievok špenatová, brokolicová, cuketová.. do masla, nátierok, len tak posypať chlieb.. do mrazničky, pesto..

margotka17
•
19. mar 2025

Ja si robím pesto, používam na taký posúch, cesto roztiahnem na papier na pečenie, s obracackou, keď vykysne porazem na kocky, roztopím maslo s cesnakom a potriem po vrchu. Je to úžasne voňavá mňamka 👍