icon

Ako zachrániť nestuhnutú cheesecake plnku?

6. okt 2024

Ahojte robila som cheesecake plnku som si vymyslela no nejak nestuhla dala som do nej tvaroh 2 baliky ten klasicky rozotieratelny, jednu smotanu na šlahanie trochu škrobu, jeden vanilkovky cukor a jedno salko. Dala som do chladničky a vôbec nestuhlo da sa to nejak zachrániť? ☹️

dobryden
•
6. okt 2024

A to si nepiekla?Mozno do plnky želatínu?

slavkadi
•
6. okt 2024

Créme Olé prášok máš? Skús ten zaslahat, alebo želatínu.

13uzivatelka11
•
6. okt 2024

Už to máš na korpuse, jedine možno dať to nejako dole a skúsiť napríklad roztopenu bielu čokoládu s maslom zamiešať 🙂

autor
•
6. okt 2024

Mám len takéto želé ☹️

danica2711
•
6. okt 2024

aj to pomôže, síce som to do plnky ešte neskúšala, len navrch, ale tak zas želatína ako želatína

ina2405
•
6. okt 2024

Ja by som to upiekla ešte. Bude výborný. Takú plnku ako si urobila robím na pečený cheesecake. Nepečený robím s plátkovou želatínou, vždy sa podarí.

autor
•
6. okt 2024

@ina2405 a mám dať želatínu? A piecť na koľkých koľko ? Bojím sa že to pokazim ešte viac

autor
•
6. okt 2024

@ina2405 ja som vždy robila s mascarpone no ten mi teraz prišiel moc drahý všade tak som chcela skúsiť takto no nevyšlo ☹️☹️

stefi_k
•
6. okt 2024

No skrob, ked chces aby zahusril nieco ta ho musis upiect alebo uvarit. A nie je zelatina ako zelatina treba pozrit postup zivocisna sa ma zahriat ale nesmie prejst varom, rastlina musi prejst varom aby zelirovala

lindous
•
6. okt 2024

Dá sa robiť v pohode s tvarohom, ale do budúcna buď želatinovy stužovač za studena do toho alebo ešte vajíčko a upiecť… ak to máš už na korpuse, upiekla by som aj teraz ako to je, to tortove želé by som tam asi nemiešala, ja robim pečený na 170, 40-50 minút, ale teda iny krém… ak je to chuťovo ok a nevadí ti tam ten surový škrob a bojíš sa, že pokazíš, tak z toho sprav poháriky 😅 sušienky, na to vyškriab z toho ten krém, nejaké ovocie navrch napr a bude sa to jesť z toho lyžicou, nemusí držať tvar 😊

dobryden
•
6. okt 2024

Este ak sa ti s tym chce babrat daj dole povrch ,plnu do misky domiesaj vajcia a daj to zapiect,tie vajcia su na to aby plnka ztuhla.

h2
•
6. okt 2024

Keď dávaš škrob, tak si to mala dať piecť, ideálne aj so žĺtkami, do toho zamiešanými. Takto ti to nemá z čoho stuhnúť.

nika_val
•
6. okt 2024

Ty si zmixovala 2 druhy plniek.
1. Pečený cheesecake - tam sa dáva tvaroh, škrob, žĺtka, a iné podľa chuti
2. Nepečený cheesecake - tam ide mascarpone, smotana ako základ a potom doplnky ako želé, biela čokoláda (aby to bolo tuhšie) a potom už len veci na dochutenie

Keďže si dala tvaroh a škrob určite nedávaj želatínu..ale pridaj žĺtka a daj to piecť ..

13uzivatelka11
•
6. okt 2024

@nika_val nedávala žĺtka. Neurobila zle plnku, len asi kvôli salku jej to nestuhlo dobre

nika_val
•
6. okt 2024

@13uzivatelka11 ja viem že nedávala žĺtka píšem aby ich dala a dala to upiecť
Pretože ona zmixovala 2 rôzne druhy plnky..
Väčšinu surovín ale použila takých čo idú do pečeného tak som jej poradila nech tam dá ešte aj tie žĺtky a dokončí to tak 🙂

ina2405
•
6. okt 2024

Nie želatínu, pridaj vajce a upeč.

autor
•
6. okt 2024

@ina2405 koľko to mám piecť zatiaľ sa to pečie asi 30-35 min stále to vyzerá tekuto

t1nusa
•
6. okt 2024

ja pečiem cheesecake 50-60 minút, po vytiahnutí z rury sa stred bude ešte jemne triasť, nechaj to potom vychladnúť a na noc najlepšie daj do chladničky

autor
•
6. okt 2024

Tak piekla som asi hodinku cca. Koštovačka bude zajtra, bohužiaľ mi popraskala ale stále je to lepsie ako keby bola cela tekuta 😄 všetko mi vždy vyšlo ale táto improvizácia vôbec nie nevadí človek sa uci z vlastných chýb 😄🙈 ďakujem za rady (pridala som 2 vajíčka)

nika_val
•
6. okt 2024

Popraskalo ti to preto lebo cheesecake sa má nechať vychladnúť v teplej rúre. alebo varianta c.2 je že sa pečie a pod ním je plech s trochou vody aby sa tam robila para v rúre počas pečenia 🙂
Ale je to len estetický "problém" má chuti neuberie, nabudúce nepopraska

autor
•
7. okt 2024

@nika_val asi to bude problém že som rúru otvárala lebo som nevedela či už je či nie 😄🙈 nevadí chutiť bude určite

ina2405
•
7. okt 2024

Bude výborný. Neskoro som čítala komentár, koľko piecť. Mne praskol prvýkrát, ale navrch sa zvykne často dávať osladená kyslá smotana a tým pádom to nik nevidel. Napíš ako chutil.

nika_val
•
7. okt 2024

Áno to bude teda v tom..pri pečení cheesecaku sa rúra neotvára a ako som písala necháva sa vychladnúť spolu s rúrou 🙂

yvanielka
•
7. okt 2024

Keď praskne tak s horúcou lyžicou treba prejsť po prasklinách nech si zacelia, polevu až potom

autor
•
7. okt 2024

@yvanielka bohužiaľ skúšala som to, už neslo nakoľko to bolo upečené nedalo sa to už poroztierat

autor
•
7. okt 2024

@ina2405 zamna je chutný keďže nejem veľa sladkého tak priateľ ocenil viac zjedol 1/4 na posedenie 😄